به گزارش صبح رزن به نقل از خبرگزاری تسنیم از همدان، رحیم بیات ظهر امروز در جمع خبرنگاران، اظهار داشت: باغات گردو به دلیل سرمازدگی شدید و ناگهانی دچار آسیبهایی شدند که تلاش میشود خسارات وارده به باغداران جبران شود.
وی گفت: امروزه برای باغات، کاشت درختان پیوندی توصیه میشود البته در باغات قدیمی عمده درختان به صورت تودهای هستند.
بیات با بیان اینکه در باغهایی که درختان بصورت تودههایی هستند به سرمازدگی حساس هستند گفت: در باغاتی که آسیب زیادی به درختان وارد شده و کاملاً خشک شده بودند این درختان دیگر قابلیت بازگشت ندارد.
معاون مدیر باغبانی جهاد کشاورزی همدان با تأکید بر اینکه بیشترین آسیب در انشعابات شاخهای و سرشاخهای است، تصریح کرد: اگر تنظیم باغات، تغذیه و اصلاحات در درختان ضعیف انجام شود این درختان در سال آینده قابل باردهی هستند.
بیات با اشاره به اینکه خسارت سرمازدگی 2 هزار هکتار از باغات گردو استان همدان را در برگرفته است، تأکید کرد: این امر سبب شده است تا برداشت محصول گردو 10 درصد کاهش یابد.
وی با بیان اینکه میزان برداشت سالیانه گردو در استان همدان 54 هزار تن است، تصریح کرد: امسال برداشت گردو 2 الی 5 هزار تن کاهش دارد و بیشترین آسیبزدگی در باغات ملایر و تویسرکان اتفاق افتاده است.
معاون مدیر باغبانی جهاد کشاورزی همدان با تأکید بر اینکه امسال حدود 5 هزار و 700 هکتار از باغات استان دچار آسیبدیدگی بارش تگرگ شدند، اظهار داشت: این آسیبدیدگی شامل تمامی باغات میشود که خسارت ناشی از این عارضه سبب کاهش محصول باغات تا 9 هزار 170 تن شد.
بیات با بیان اینکه میزان تولید در باغات استان همدان در سال 690 تن است، تأکید کرد: آمارها نشان میدهد که امسال نسبت به سالهای قبل خسارات وارده به محصولات کمتر است.
وی با تأکید بر اینکه بیشترین نگرانی ما برای از بین رفتن درختان است نه محصولات، عنوان کرد توصیههای کلی این است که در اواخر فصل از آبیاری باغها پرهیز شود و نیز از کود پتاس برای درختان استفاده شود.
انتهای پیام/
دیدگاه شما