به گزارش صبح رزن به نقل از خبرگزاری فارس از همدان، ناهید کوثری صبح امروز در جمع اعضای انجمن دیابت و PKU استان همدان تامین و جذب نیروی متخصص غدد اطفال و بزرگسالان و کارشناس تغذیه در سطح استان و تاسیس کلینیک مجزا و ویژه بیماران دیابتی را یکی از درخواستهای اعضای این انجمن دانست.
وی گفت: انجمن دیابت همدان در فروردین 1396 با تایید هیأت نظارت استانداری و مصوبات مجمع عمومی موسسین و با مشارکت پزشکان متخصص و کارشناسان مرتبط برای فعالیت در محدوده استان همدان تاسیس شد.
مدیرعامل انجمن دیابت استان همدان با بیان اینکه اهداف انجمن بر آموزش تکیه دارد، آن را تنها راه خروج از بنبست درمانهای نامناسب دیابت و تحمیل هزینههای هنگفت ناشی از آن دانست و گفت: نخستین و مهمترین ویژگی آموزش دیابت، همگانی بودن با محوریت پیشگیری از ابتلا به دیابت است.
وی با اشاره به اهداف تأسیس انجمن دیابت، این اهداف را شامل افزایش سطح اطلاعات عمومی و فرهنگ سازی تغذیه صحیح و تحرک و نشاط در زندگی، ارتقای سطح آگاهی افراد مبتلا به انواع دیابت برای پیشگیری و کنترل عوارض دیابت و افزایش فعالیتهای پژوهشی درباره دیابت عنوان کرد.
کوثری گفت: اهمیت موضوع از اینجا آغاز میشودکه مطالعات اخیر حاکی از روند رو به رشد سریع دیابت است به طوری که تا 15 سال آینده تعداد افراد مبتلا در سراسر جهان به بیش از 600 میلیون نفر خواهد رسید.
وی افزود: با توجه به افزایش جمعیت دیابتیها افزایش رشد ابتلا در ایران به 9.2 درصد رسیده در همدان 5 درصد جمعیت شهری و 3.2 در صد جمعیت روستایی به دیابت مبتلا هستند و نیمی از افراد از دیابت خود بیاطلاع هستند.
مدیرعامل انجمن دیابت استان همدان گفت: آمارها نشان میدهد که در سالهای آینده شاهد رشد تصاعدی هزینههای درمانی دیابتیها خواهیم بود، سالانه 11 درصد بودجه بهداشتی کشورها صرف هزینه مراقبتهای درمانی افراد دیابتی میشود که این بودجه بیش از دو برابر هزینههای درمان افراد غیر دیابتی است که بخش اعظم این هزینهها صرف عوارض ناشی از دیابت میشود.
وی یادآور شد: انجمن دیابت همدان با توجه به این باور که آموزش اساس درمان دیابت است رسالت خود میداند که با همکار مسوولان متعهد دانشگاه علوم پزشکی و سایر مسوولان استان به امور آموزشی و کمک به پیشگیری از دیابت افراد جامعه اقدام کند و خودمراقبتی در مبتلایان به دیابت را ترویج دهد.
کوثری با اشاره به برنامهها و ظرفیتهای انجمن دیابت، برگزاری همایشهای آموزش همگانی کنترل و پیشگیری از دیابت برای سایر ادارات و مدارس در سطح استان و جامعه هدف، برگزاری جلسات آموزشی برای افراد دیابی با هدف ارتقای آگاهی و مهارت در کنترل دیابت، برگزاری همایش بزرگ روز جهانی دیابت با تبیین و ترویج فرهنگ سلامت عمومی و ارائه توصیههای ضروری، فعالیتهای متنوع فرهنگی، ورزشی، تفریحی و آموزشی مرتبط با اهداف را از جمله اقدامات انجام شده خواند.
وی توضیحاتی در خصوص همکاری با واحد داوطلبانه هلال احمر برای کلاسهای آموزشی و اردوهای تفریحی و ورزشی، همکاری پژوهشی با دانشکدههای استان، انتشار فصلنامه و پوستر وبرشورهای آموزشی، انتشار مطالب در سایت و کانال انجمن دیابت، تهیه نرمافزار ارسال پیامک به اعضای انجمن، همکاری با صدا و سیما و نشریهها و سایر رسانههای ملی برای تهیه گزارش و انجام مصاحبه علمی تلویزیونی یا رادیویی و برگزاری پایگاههای سلامت در سطح استان را بیان کرد.
انتهای پیام
دیدگاه شما