به گزارش صبح رزن به نقل از خبرنگار مهر، محمود فتحی بعدازظهر سه شنبه در دیدار جمعی از کشاورزان شهرستان رزن با امام جمعه این شهرستان با اشاره به اینکه در شهرستان رزن بیش از ۱۷۵ هزار هکتار زمین کشاورز ی وجود دارد، گفت: از این میزان ۱۲۵ هزار هکتار زمین زراعی و باغی و مابقی به صورت آیش است.
وی با بیان اینکه در شهرستان رزن بیش از ۳۴ هزار هکتار زمین آبی کشاورزی وجود دارد، گفت: شهرستان رزن با اجرای بیش از ۳۲ هزار و ۵۰۰ هکتار آبیاری تحت فشار رتبه نخست اجرای این طرح را در کشور و استان داراست.
محمود فتحی از زیر کشت بودن بیش از ۹۴ هزار هکتار غلات در شهرستان رزن خبرداد و اظهار داشت: با توجه به کاهش میزان نزولات آسمانی پیش بینی می شود در سال زارعی جاری بیش از ۱۱۰ هزار تن گندم از مزارع شهرستان رزن برداشت شود.
وی یادآور شد: در سال زراعی گذشته بیش از ۱۵۰ هزارتن گندم از سطح مزارع شهرستان رزن برداشت و از این میزان بیش از ۱۲۳ هزار تن توسط تعاون روستایی به صورت تضمینی خریدای شد.
فتحی از اجرای ۵ پروژه جهاد کشاورزی طی سال جاری در شهرستان رزن خبر داد و گفت: این پروژه ها با اعتباری افزون بر ۲۴ میلیارد ریال در این شهرستان تا دو ماه آینده به بهره برداری خواهد رسید.
وی افزود: این پروژه ها در رابطه با کشت باغ، لایه روبی قنوات و اجرای آبیاری بارانی است.
مدیر جهاد کشاورزی رزن با اشاره به وجود بیش از ۱۲ هزار بهره بردار کشاورزی در شهرستان رزن عنوان کرد: شهرستان رزن ۱۴ درصد از مساحت استان همدان را داراست و بیش از ۱۷ درصد تولیدات استان همدان در شهرستان رزن تولید می شود.
وی با بیان اینکه از ۹۴ هزار و ۹۰۰ هکتار اراضی زیر کشت غلات شهرستان رزن ۱۷ هزار هکتار علیه سن مادر مبارزه شیمیایی شده است، گفت: در حال حاضر در مرحله مبارزه با پوره سن هستیم که تا به امروز بیش از ۱۵ هزار و ۵۰۰ هکتار از اراضی زیر کشت غلات علیه پوره سن مبارزه شیمیایی انجام گرفته است.
محمود فتحی یادآور شد: ۱۶ شبکه مراقبت از سن مادر شامل دولتی و خصوصی که کار ردیابی و نرم گیری و اطلاع رسانی به کشاورزان را در مورد سن در روستاها بر عهده دارند در شهرستان رزن تشکیل شده است.
امام جمعه رزن نیز با اشاره به اینکه گندم یکی از مهمترین محصولات تولیدی شهرستان رزن است، گفت: برای سهولت کشاورزان در فروش این محصول مدیران شهرستان رزن باید نسبت به پیش بینی خرید این محصول در مراکز خرید توسط تعاون روستایی تمهیدات لازم را بیندیشند.
حجت الاسلام سید عبدالعظیم مولازاده با اشاره به کاهش نزولات آسمانی و خشکسالی های اخیر گفت: استفاده از طرح های نوین آبیاری به ویژه آبیاری ها قطره ای و بارانی و همچنین کشت محصولات کم آب بر مانند زعفران و گل محمدی و کاهش کشت محصولات با نیاز آبی زیاد در کاهش مصرف آب بسیار موثر است.
امام جمعه رزن با تاکید بر تولید محصولات با کیفیت و سالم توسط کشاورزان عنوان کرد: به میزانی که محصولات سالم و ارگانیک توسط کشاورزان تولید شود کاهش بیماری ها و همچنین افزایش سلامت جامعه را شاهد خواهیم بود.
دیدگاه شما