تاریخ : 6. تير 1396 - 13:28   |   کد مطلب: 23806
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان رزن گفت: «نمدمالی» رزن در حال انقراض است.

به گزارش صبح رزن،حمیدرضا زارعی در گفت‌و‌گو با ایسنا، منطقه همدان، با بیان اینکه رزن دارای سه کانون صنایع دستی در رشته‌های قاب‌سازی و چرم‌دوزی در روستا‌های کاج، گرمک و قره‌کند است، افزود: در حال حاضر بیش از 150 نفر در حوزه صنایع دستی در رشته‌های مختلف چرم‌دوزی، قلم‌زنی روی مس، نقره‌کوبی، گیوه‌بافی و گیوه‌دوزی، نمدمالی و قاب‌سازی، منبت چوب، گلیم و فرش و ... به صورت انفرادی و کارگاهی فعالیت می‌کنند.

زارعی با اشاره به اینکه برای ترویج و توسعه کار صنایع دستی تسهیلاتی در قالب مشاغل خانگی از صندوق کارآفرینی امید به صورت قرض‌الحسنه پرداخت شده است، ادامه داد: در سال گذشته مبلغ 150 میلیون تومان تسهیلات از همین محل به متقاضیان پرداخت شده است.

وی با اشاره به عدم وجود بازارچه دائمی صنایع دستی در شهرستان ادامه داد: در راستای بازاریابی و فروش صنایع دستی رزن، صنعتگران در بازارچه‌ها و نمایشگاه‌های این صنعت در سطح شهرستان، استان و کشور حضور پیدا کرده و می‌کنند.

رئیس اداره میراث فرهنگی شهرستان رزن عنوان کرد: در حال حاضر 150 نفر از شاغلان صنایع دستی شهرستان مشمول بیمه تأمین اجتماعی هستند و از خدمات آن بهره‌مند می‌شوند.

وی ادامه داد: این مجموعه برای آموزش، پرداخت تسهیلات و ایجاد کارگاه‌های صنایع دستی با بسیج سازندگی شهرستان، کمیته امداد و اداره بهزیستی تفاهم‌نامه‌هایی منعقد کرده است.

زارعی تصریح کرد: در راستای تحقق شعار سال مبنی بر «اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال» و کسب درآمد خانوار‌های تحت حمایت، 50 نفر از صنعتگران رشته چرم‌دوزی با همکاری بسیج سازندگی آموزش‌های لازم را در کارگاه‌های این حوزه گذرانده و در مرحله کسب مجوز فعالیت هستند.

این مقام مسئول گفت: تسهیلات میراث فرهنگی شهرستان رزن در سه حوزه مشاغل خانگی، اقتصاد مقاومتی و تفاهم‌نامه اشتغال صندوق کارآفرینی امید شامل ارائه وام‌های 5 و 3 میلیون تومانی برای اشتغال یک نفر در منزل یا چند نفر در کارگاه‌ها، خرید مواد اولیه، توسعه و تجهیز کارگاه‌های صنایع دستی و ... است.

وی با بیان اینکه نمدمالی رزن یکی از آثار ملی به ثبت رسیده در حوزه صنایع دستی است، خاطرنشان کرد: کارگاه نمدمالی صفرعلی پیرعلی و پسران در روستای شوند به عنوان تنها کارگاه فعال این صنعت در سطح استان به تولید محصولاتی از قبیل جلیقه، کول‌انداز، زیرانداز، کمربند و ... می‌پردازد.

زارعی با بیان اینکه پیرعلی در سال 89 به عنوان پیشکسوت صنایع دستی کشور معرفی شد، اظهار کرد: تولید سالانه نمد در این شهرستان، هزار و 500 مترمربع به ارزش 80 میلیون تومان است و عمده مشتری این محصولات، عشایر استان‌های مرکزی، تهران و قم است.

وی با اشاره به اینکه نباید فراموش کرد نمد و برخی محصولات مشتقه آن خواص دارویی دارند، تصریح کرد: نمدمالی رزن در سال 95 در گروه آثار ناملموس به ثبت ملی رسید این در حالیست که این صنعت در حال انقراض است چرا که از میان 40 کارگاه نمدمالی تنها یک کارگاه در این شهرستان باقی مانده است.

وی اضافه کرد: برای احیای نمدمالی و سایر صنعت‌های به فراموشی سپرده شده می‌توان با آموزش‌های لازم، معرفی صنایع دستی، حمایت تسهیلات بیمه‌ای و حتی بازاریابی با برگزاری نمایشگاه‌ها و بازارچه‌های صنایع دستی، این حوزه‌ها را مجدد فعال کرد.

زارعی عنوان کرد: با توجه به نزدیک شدن عید فطر و تعطیلات ایام تابستان، هماهنگی‌های لازم برای اسکان مسافران در مدارس، مساجد، بقاع متبرکه و اماکن مذهبی داخل و خارج شهر برای حضور گردشگران اندیشیده شده همچنین استقرار پایگاه‌های امداد جاده‌ای و کمپین اقامت موقت مسافران از جمله تمهیدات این مجموعه در این ایام است.

رئیس اداره میراث فرهنگی شهرستان رزن افزود: همچنین افزایش جایگاه‌های سوخت، اجرای برنامه‌های آئینی و فرهنگی و حضور کانکس‌های راهنما برای هدایت مسافران این شهرستان و استان در مسیر ورودی رزن با همکاری شهرداری در ایام تعطیلات درنظر گرفته شده است.

وی ادامه داد: منطقه نمونه گردشگری بقراطی، روستای قروه‌درجزین با وجود بنا‌های تاریخی متعدد و امامزاده اظهر(ع)، روستای کاج با وجود 60 کارگاه تولید قاب‌سازی و فعالیت بیش از 350 صنعتگر در این حوزه و سایر آثار تاریخی این روستا و امامزاده هود(ع)، مسجد تاریخی بابانظر، امامزاده اسماعیل(ع) روستای چوپقلو و امامزاده پنج تن روستای کرفس از جمله جاذبه‌های توریستی و دیدنی این شهرستان است.

زارعی یادآور شد: از سوغاتی‌های رزن نیز می‌توان به عسل، شیره انگور، غذا‌های محلی، گیاهان دارویی به ویژه رازیانه، نان و شیرینی‌جات محلی اشاره کرد.

انتهای پیام

دیدگاه شما

کانال خبری تلگرامی صبح رزن