تاریخ : 18. تير 1396 - 10:09   |   کد مطلب: 24005
یکی از کارشناسان برجسته صنعت نفت کشور، جزئیات نقشه شوم توتال برای خیانت به ایران را تشریح کرد.

به گزارش صبح رزن به نقل از  خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، «اصغر ابراهیمی اصل» معاون سابق وزیر نفت و دکترای مهندسی مخازن نفتی در نشست تخصصی بررسی قرارداد توتال از منظر اقتصاد مقاومتی اظهار داشت: فاز یک پارس جنوبی را شرکت پتروپارس نزدیک مرز شروع کرد، فاز 2 و 3 را توتال توسعه داد و توسعه فازهای 4 و 5 پارس جنوبی را شرکت انی ایتالیا انجام داد.

وی افزود: فازهای 6، 7 و 8 و 12 و 19 را پتروپارس انجام داد، فازهای 13، 15، 16، 22 تا 24 توسط قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء (ص)، فازهای 17 و 18 و 20 و 21 توسط سازمان گسترش صنایع به صورت کنسرسیوم توسعه یافت.

معاون سابق وزیر نفت تصریح کرد: در تمامی فازها کار مهندسی پایه توسط یک شرکت بین المللی انجام شده و طراحی جزئیات توسط شرکت های ایرانی انجام شده است.

وی ادمه داد: بین 35 درصد در اوایل کار تا نزدیک 65 درصد تجهیزاتی که در پالایشگاهها، ساخت سکوها و تأسیسات و خطوط لوله زیر دریایی انجام شده، توسط ایرانی ها صورت گرفته است.

* توقف 16 ساله توسعه فاز 11 پارس جنوبی با بدعهدی توتال فرانسه

ابراهیمی از امضای قرارداد توسعه فاز 11 پارس جنوبی در سال 79 با شرکت توتال فرانسه خبر داد و گفت: توتال قراردادی در سال 79 برای توسعه همین فازی که امروز دوباره قرارداد توسعه انرا با ایران امضا کرده، با ایران امضا کرده بود که در سال 87 آنرا لغو کرد و در عمل 16 سال توسعه فاز 11 پارس جنوبی را متوقف کرد.

وی افزود: ما حدود 50 میلیارد دلار قرارداد با بیع متقابل بستیم و امکان اینکه قرارداد فاز 11 را هم به صورت بیع متقابل و با برگزاری مناقصه بین شرکت های داخلی و خارجی منعقد می کردیم وجود داشت و باید اینکار انجام می شد.

معاون سابق وزیر نفت اظهار داشت:  در یک جلسه ای در تهران که با حضور نخست وزیر اسبق ایتالیا که خودش وزیر خارجه و وزیر اقتصاد و دارایی و وزیر دادگستری ایتالیا بوده و به اتفاق یکی از وزرای سابق و چند تن از مدیران صنعت نفت برگزار شد، به ایشان گفتیم چرا توتال حاضر شده بیاید در ایران سرمایه گذاری کند، در حالی که ما هم رابطه خوبی با ایتالیا داریم و انی ایتالیا پیش از این پروژه هایی چون فازهای 4 و 5 پارس جنوبی و دارخوین را در ایران اجرا کرده، چرا شما نمی آیید؟ این جلسه 27 روز بعد از امضای HOA با شرکت توتال فرانسه در تهران بود.

* جزئیات مأموریت شوم توتال در ایران

وی ادامه داد: نخست وزیر اسبق ایتالیا در پاسخ گفت که من سه هفته در امریکا بودم، خیلی تلاش کردم مجوز بگیرم که ما هم بیاییم ولی آنها گفتند به توتال مأموریتی دادیم که 16 سال به خوبی انجام داد .

ابراهیمی تصریح کرد: توتال به امریکا گفته با 2 میلیارد دلاری که من می برم اجازه دهید فاز 11 پارس جنوبی را بگیرم، چون ایرانی ها فازهای مختلف را انجام دادند و از سال 2018 تولیدشان بیشتر از قطر می شود، مهاجرت میعانات گازی و گاز به سمت قطر متوقف می شود و در برخی نقاط معکوس می شود.

وی افزود:  توتال به سران امریکایی گفت که "ایرانی ها خیلی مشتاق حضور ما هستند، من بروم این قرارداد را از ایران بگیرم، با استفاده از آن اطلاعات مخزن پارس جنوبی را در سمت ایران به عنوان مشاور و با اسم تولید بهینه بدست آورم تا منافع شرکت های امریکایی، انگلیسی و فرانسوی در طرف قطری حداکثر شود"؛ از اینرو استثناً به توتال اجازه دادند بیاید تا 2 میلیارد دلار سرمایه گذاری کند.

معاون سابق وزیر نفت خاطرنشان کرد:‌ از اینرو مدیریت کار توسط امریکایی ها و با استفاده از توتال انجام می شود.

ابراهیمی با بیان اینکه "قسمت اول پروژه، حفاری، سه تا سکو و 30 تا چاه است که خودمان می توانیم مثل بقیه فازها انجام دهیم"، گفت: در متن HOA و قرارداد توتال گفته که " 36 ماه به من وقت بدهید تا من مطالعه کنم اگر افت فشار به وجود آمد یک سکوی 20 هزار تنی می سازم، کمپرسور می گذارم که فشارافزایی کند و گاز بتواند به خشکی برسد."

وی ادامه داد: در فاز 11 پالایشگاه وجود ندارد، سه تا سکو و 30 حلقه چاه وجود دارد که دو مسیر خط لوله که به جای 36 اینچ می توان از خطوط لوله 42 اینچ استفاده کند و کمپرسور را به جای دریا در خشکی قرارداد که در بسیاری از نقاط دنیا این کار را می کنند.

* نقش توتال در پارس جنوبی هموار کردن مسیر برای حداکثر کردن بهره برداری قطری هاست

معاون سابق وزیر نفت با بیان اینکه "در مورد قرارداد بلندمدت با توتال فرانسه سه مطلب را می توان عنوان کرد"، گفت: اول اینکه توتال با مأموریت به ایران آمده، برای اینکه منافع خودشان را در سمت قطر که به صورت مشارکت در تولید هست حداکثر کنند و افزایش دهند.

وی افزود: دوم اینکه کاری که می خواهد انجام شود در بخش اول کاملا شرکت های ایرانی می توانند انجام دهند؛ سوم اینکه کسانی قرارداد IPC را امضا کرده اند که قرارداد کرنست را هم امضا کرده بودند.

این کارشناس صنعت نفت خاطرنشان کرد: نیروهای صنعت نفت ایران پس از پیروزی انقلاب در خشکی و دریا پروژه ها را توسعه دادند و تولید کردند و صادرات انجام دادند، این خیلی بی انصافی است که ما بگوییم کاری که پارس جنوبی توسط ایرانی ها انجام شده با مشارکت خارجی ها بوده، اینطور نیست.

وی ادامه داد: در فازهای 2 و 3 توتال آمد کار را انجام داد اما به 398 میلیون دلار به فساد متهم شد و جریمه را پذیرفت و پرداخت کرد اما کاری که انجام داد آمد شروع کار ایران را در پارس جنوبی از مرز دور کرد و برداشت ایران را در فازهای 2 و 3 و در ادامه آن فازهای دیگر را از لایه های مستقل شروع کرد، به نظر من نقش توتال در پارس جنوبی هموار کردن مسیر برای حداکثر کردن بهره برداری قطری ها بوده و الان هم به همین صورت است.

* IPC خلاف قانون اساسی است

ابراهیمی با اشاره به اینکه "بلافاصله بعد از امضای قرارداد بین ایران و شرکت توتال، قطری ها اعلام کردند که برداشت از مخزن را30 درصد افزایش می دهند"، گفت: خطرناک ترین مسئله در این قرارداد این است که اطلاعات میدان را ما به توتال بدهیم و توتال طرحی را بدهد که تولید طرف قطری حداکثری شود و تولید ما در حداقل ممکن باقی بماند.

معاون سابق وزیر نفت با بیان اینکه "مدل جدید قراردادهای نفتی به اسم  IPCکه شرکت های خارجی را در بهره برداری شریک ما می کند خلاف قانون اساسی است"، خاطرنشان کرد: متأسفانه موارد 15 گانه ای که ایرادات اساسی از سوی مقام معظم رهبری نسبت به مدل IPC اعلام شده بود، اصلاح نشد و بدون اصلاحات این ایرادات اساسی شاهد امضای قراداد بلند مدت با شرکت بدسابقه و بدعهد توتال فرانسه هستیم.

انتهای پیام/

دیدگاه شما

کانال خبری تلگرامی صبح رزن