به گزارش به نقل از خبرگزاری فارس از همدان، علی صالحآبادی ظهر امروز در دومین نشست روسا و هیأت نمایندگان اتاقهای بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی منطقه شمال غرب کشور با بیان اینکه یکی از برنامههای ما این است که مشکلات استانهای مختلف را شنیده و مشکلات و مسائل را دنبال میکنیم، اظهار کرد: این مراسم و دیدارها حلقه اتصال خوبی بین بانک و صادرکنندگان است.
وی با بیان اینکه صادرات غیر نفتی یک موضوع بسیار مهم و راهبردی برای کشور است و همه باید به توسعه صادرات غیر نفتی کمک کنند، ادامه داد: کشورهایی که صادرات غیر نفتی و تولید را جدی نگرفتند امروز انحصارها در لبه سقوط قرار گرفته است.
مدیرعامل بانک توسعه صادرات با بیان اینکه کشور ونزوئلا نفت خام و فوق سنگین صادر میکرد و هیچ صادراتی غیر نفت خام نداشت، بیان کرد: کشور ونزوئلا همه چیز را وارد میکند و عاقبت چنین کشوری سقوط است.
وی با بیان اینکه هم تولید و هم تولید صادراتی مهم است، افزود: برای صادرات تولید باید از نظر قیمت و کیفیت رقابتی باشد.
صالحآبادی داشتن تفکر صادراتی را در کشور بسیار مهم دانست و با بیان اینکه در تمام سازمانها باید تفکر صادراتی وجود داشته باشند، بیان کرد: ما باید تفکر صادراتی داشته باشیم، داشتن تفکر صادراتی فقط مختص بانک نیست بلکه تولیدکننده و بسیار از مجموعهها در کشور باید این تفکر را داشته باشند تا بتوانند صادرات را حمایت کنند.
وی با اشاره به اینکه باید در کشور مسائلی که صادرات یا واردات را ترغیب میکند مورد بررسی قرار گیرد، ادامه داد: باید مسائلی که واردات را ترغیب میکند را تضعیف کرد و مسائلی که صادرات را ترغیب میکند را تقویت کرد.
مدیرعامل بانک توسعه صادرات با اشاره به اینکه در بانک توسعه صادرات بیشتر فعالیتهای ارزی انجام میشود و به همین دلیل بانک توسعه صادرات بیشتر از مسائل ارزی آسیب دید، افزود: در دورههای گذشته یک حساب فعال در بانکهای خارجی نداشتیم اما هم اکنون در 30 بانک حساب فعال داریم.
وی با اشاره به اینکه بانک توسعه صادرات به نسبت بانکهای دیگر کوچکتر است، تاکید کرد: روزی که بنده به بانک توسعه صادرات آمدم مانده تسهیلات بانک توسعه صادرات حدود 8 هزار میلیارد تومان بود که اکنون به 17 هزار و 400 میلیارد تومان رسیده است.
صالحآبادی افزود: 80 درصد تسهیلات بانک توسعه صادرات معادل 14 هزار میلیارد تومان تسهیلات پرداختی به ارز و 20 درصد معادل 3 هزار و 300 میلیارد تومان تسهیلات پرداختی به ریال است.
وی ادامه داد: عمده منابع بانک توسعه صادرات سرمایه بانک، خطوط اعتباری داده شده از سوی بانک مرکزی، خطوط اعتباری صندوق توسعه ملی و خطوط اعتباری یکی از بانکهای خارجی است.
مدیرعامل بانک توسعه صادرات سرمایه بانک توسعه صادرات را 2 هزار و 500 میلیارد تومان اعلام کرد و با بیان اینکه آخرین افزایش سرمایه بانک در سال 85 بود، افزود: سال گذشته یکهزار میلیارد تومان افزایش سرمایه به بانک داده شد.
وی تاکید کرد: یکی از راهکارهایی که حتما باید دنبال شود این است که افزایش سرمایه داشته باشیم تا بتوان نیازهای متنوع صادرکنندگان را رفع کرد.
صالحآبادی در ادامه به مقایسه صادرات شرکت کاله و شرکت سحر پرداخت و با بیان اینکه 250 میلیون دلار صادرات کاله و 4 میلیون دلار صادرات سحر است، ادامه داد: به شرکت کاله در گذشته 30 میلیارد تومان منابع داده بودیم و در سال گذشته منابع داده شده به 65 میلیارد تومان افزایش یافت.
وی با بیان اینکه بانک توسعه صادرات سال گذشته با تلاشهای انجام شده از صندوق توسعه ملی 800 میلیارد تومان منابع گرفت، بیان کرد: مانده تسهیلات ریالی بانک توسعه صادرات در پایان 94 حدود 2 هزار میلیارد تومان بود و اکنون به حدود 3 هزار میلیارد تومان رسیده است.
مدیرعامل بانک توسعه صادرات یادآور شد: در بسته صادرات غیر نفتی مقرر شد صندوق توسعه ملی از منابع امسال منابعی را تخصیص و حدود 50 درصد منابع را به بانک توسعه صادرات دهد تا در اختیار صادرکنندگان قرار گیرد.
وی با اشاره به اینکه بانک توسعه صادرات امسال بهتر از سال گذشته میتواند عمل کند، بیان کرد: امسال باید پول تازه به بانک بیاوریم تا بتوان تسهیلات پرداخت کرد.
صالحآبادی با اشاره به اینکه سود تسهیلات بانک توسعه صادرات با نرخ 16 درصد بود، افزود: 13.5 درصد سود صندوق و 2.5 درصد سهم بانک بود اما هم اکنون سود تسهیلات به 11 درصد رسیده است.
وی با بیان اینکه 300 میلیارد تومان در پایان سال گذشته سررسید و مجدد تمدید شد و بدون اینکه ریالی از صادرکنندگان پس گرفته شود این 300 میلیارد تومان تامین شد، افزود: 300 میلیارد دیگر تا 10 روز آینده سررسید صندوق توسعه است که باید پرداخت شود اما قرار شده این پول را مجدد به خود ما برگرداننده شود.
مدیرعامل بانک توسعه صادرات با بیان اینکه بسیار مهم است که بتوان منابع پایدار را بخش صادرات داد، افزود: نرخ سود تسهیلات در بخش ارزی نرخ 6 درصد است.
وی با بیان اینکه با 6 درصد سود تسهیلات در بخش خدمات فنی و مهندسی در دنیا رقابت امکانپذیر نیست، ادامه داد: مقرر شد نرخ تسهیلات ارزی به حدود چهار درصد کاهش پیدا کند و این موضوع برای بررسی در ستاد اقتصاد مقاومتی کشور ارسال شد.
صالح آبادی ادامه داد: امسال 500 میلیون دلار قرارداد با صندوق توسعه ملی بسته شد تا شرکتهای صادراتی دارای طرح توسعه یا نیازمند به نوسازی ماشینآلات تا سقف 500 میلیون دلار تسهیلات دریافت کنند.
وی با تاکید بر اینکه در بانک توسعه صادرات به دنبال سودآوری بالا نیستیم و اولویت اول و آخر کمک به صادرات است، بیان کرد: در بانک توسعه صادرات به دنبال سودآوری نیستیم اما نمیخواهیم بانک زیاندهی باشیم.
مدیرعامل بانک توسعه صادرات در رابطه با صدور خدمات فنی و مهندسی با اشاره به اینکه برای صدور ضمانتنامههای ارزی موانعی وجود دارد، خاطرنشان کرد: یک شرکت در اوگاندا ضمانتنامه ارزی میخواست که در این زمینه به شکل پیچیدهای تلاش میکنیم تا بتوانیم ضمانتنامه ارزی صادر کنیم چراکه صدور ضمانتنامه ارزی بسیار سخت است.
وی با اشاره به اینکه در پروژه خدمات فنی مهندسی رقمهای ضمانتنامه معمولا بالاست و صندوق توسعه ملی قرار شد خطوط اعتباری دهد، بیان کرد: از دو سال گذشته ضوابط صندوق برای خدمات فنی و مهندسی جواب نمیدهد.
صالحآبادی با اشاره به اینکه 70 درصد خدمات فنی و مهندسی در کشور عراق مستقر است، بیان کرد: متاسفانه دولت عراق صورت وضعیت پیمانکاران ایرانی را پرداخت نمیکند.
وی با بیان اینکه بسیاری از شرکتهای خدمات فنی و مهندسی کشور در عراق دچار چالش و مشکل شدند، ادامه داد: در حوزه صدور خدمات فنی و مهندسی ضمانتنامه بانکی و منابع مهم است هر دو مد نظر بوده و پیگیری میشود.
انتهای پیام/
دیدگاه شما