به گزارش صبح رزن به نقل از خبرنگار مهر، جلال الدین امیری ظهر یکشنبه در نشست کمیته کشوری بهداشت محیط بیمارستانها در همدان دلیل برگزاری نشست کمیته کشوری در همدان را اقدامات استان در این حوزه دانست و گفت: استان همدان از سال گذشته در مدیریت پسماند عفونی و شیمیایی جزو استانهای برتر بوده است.
معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: همدان ازجمله استانهایی بود که بیمارستانهای دانشگاهی را به دستگاه بیخطرساز پسماند مجهز کرد.
وی اضافه کرد: در این نشست تجربیات دانشگاه علوم پزشکی همدان در حوزه مدیریت پسماند مطرح و با بازدید از بیمارستانها راهکارهای مشورتی توسط اعضای کمیته ارائه میشود.
معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: بهداشت محیط بیمارستانها یکی از عالیترین موضوعات بهداشت محیط است که در حوزه آن اقدام فنی و علمی صورت میگیرد.
باید به تجهیزات گسترده مجهز شد
وی با تاکید بر اینکه به دلیل تغییرات و پیشرفت در بخشهای درمانی بیمارستانها، برای نظارت در بیمارستانها باید به تجهیزات گسترده مجهز شد، گفت: برگزاری کمیتههای بهداشت محیط میتواند در راستای تحقق اهداف موثر باشد.
امیری عنوان کرد: در رابطه با بیخطرسازی زبالههای مطبهای خصوصی نیز هماهنگیهایی انجام شده و این مراکز اقدامات خوبی انجام دادهاند.
معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان با بیان اینکه اقدامات خوبی در استان انجام شده است، افزود: استان همدان به دلیل وجود کارشناسان و شرایط خوب آمادگی دارد که به صورت پایلوت برنامههای کشوری را اجرا کند.
وی با اشاره به اینکه شرایط خوبی با اجرای طرح تحول سلامت در بیمارستانهای دولتی ایجاد شده است، افزود: تجهیزات بهروز، پرسنل کارآمد، خدمات تخصصی و غیره در بیمارستانهای دولتی فراهم است.
متاسفانه خدمات خوب را داخل بستهبندی نامناسب ارائه میدهیم
معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان با تاکید بر اینکه مشکل اصلی ما این است که خدمات خوب را داخل بستهبندی نامناسب ارائه میدهیم، افزود: باید روی پکیج خدمت کار کرد و خدمات خوب را داخل پکیج مناسب در اختیار مردم قرار داد.
رئیس گروه مهندسی بهداشت محیط و حرفهای همدان نیز عنوان کرد: در خصوص بهداشت حرفهای اخیراً اقدامات خوبی در حال انجام است اما چندان راضیکننده نیست چرا که احساس میکنیم در سطح وزارتخانه آنچنان که باید از لحاظ فنی روی آن کار نشده و خلأ جدی احساس میشود.
حسینعلی نوروزی با اشاره به لزوم مطالبهگری در این بخش عنوان کرد: متاسفانه گاهی پرسنل و بیماران شاهد آسیبهای جدی در خصوص بهداشت حرفهای بیمارستانها هستند.
وی با بیان اینکه با وجود ظرفیتهای فنی و دانش آموختههای خوب در معاونت بهداشتی در بخش بهداشت حرفهای جای کار بسیار است، گفت: جای چنین کمیتهای در موضوع بهداشت حرفهای در سطح کشوری خالی است.
رئیس گروه مهندسی بهداشت محیط و حرفهای همدان عنوان کرد: در موضوع اعتباربخشی بیمارستانها بخش مهمی به نام «بهداشت» تعریف شده و نمره بالایی از چک لیستها مربوط به بهداشت اختصاص داده شده است.
وی با بیان اینکه امسال با توجه به تدبیر به کار گرفته شده در موضوع اعتباربخشی شرایط فرق کرده است، گفت: در عین حال باز بهداشت از نظر تاثیرگذاری روی شاخصهای اعتباربخشی بیمارستان جایگاه خود را دارد.
نباید اجازه داد در موضوع اعتباربخشی جایگاه بهداشت محیط رو به افول رود
نوروزی با تاکید بر اینکه نباید اجازه داد در موضوع اعتباربخشی جایگاه بهداشت محیط رو به افول رود، ادامه داد: به نظرم به خاطر تیمی که امسال در حوزه اعتباربخشی ورود کرد: جایگاه کارشناسان بهداشت محیط در موضوع اعتباربخشی دیده نشد و ضعیفتر از سال گذشته بود.
وی با بیان اینکه اگر در سال آینده نیز به این روال پیش رود هم جایگاه بهداشت محیط نظیر نظارت و تاثیرگذاری در موضوعات کلان افول خواهد کرد، گفت: این موضوع می تواند در موضوعات فنی بیمارستانها تاثیر منفی بگذارد.
رئیس گروه مهندسی بهداشت محیط و حرفهای همدان با بیان اینکه دانشگاه علوم پزشکی به عنوان طلایهدار بهداشت همواره تلاش کرده که در راستای حفظ سلامتی حداکثر استاندارها را رعایت کند، افزود: سال گذشته ۴.۵ میلیارد تومان برای مدیریت پسماند بیمارستانی هزینه شد که ۲.۵ میلیارد تومان در خرید تجهیزات و ۲ میلیارد تومان نیز در بخش ساختمانی صرف شده است.
وی به هزینه نگهداری تجهیزات مدیریت پسماند بیمارستانی اشاره کرد و گفت: امیدواریم در مدیریت پسماند شیمیایی اقداماتی خوبی صورت گیرد که به عنوان معضل مطرح نباشد چراکه خروجی آن حفظ محیط زیست و حفظ سلامت افراد است.
دیدگاه شما