به گزارش صبح رزن، ایسنا، منطقه همدان و به نقل از روابط عمومی ادارهکل حفاظت محیط زیست استان همدان، محمدرضا محمدی افزود: اقدامات مدیریتی پسماند شامل محاط کردن سایتهای دفن پسماند، کنترل شیرابه و جلوگیری از پراکندگی پسماند در دشتهای استان است.
وی با بیان اینکه این تکلیف با اطلاع معاون امور عمرانی استانداری با ارسال نامه به همه شهرداریهای استان ایجاد شده است، خاطرنشان کرد: در صورتیکه اقدام مناسب در این زمینه از سوی شهرداریها انجام نشود، اهرمهای قانونی را به کار خواهیم گرفت.
محمدی یادآور شد: طی یکسال گذشته 10 شهردار در استان به علت اطر عدم رعایت ملاحظات زیستمحیطی در دفع پسماند اخطار گرفتهاند و پرونده برخی از شهرداران نیز در محاکم قضایی به علت عدم مدیریت صحیح پسماند تحت رسیدگی است.
وی ادامه داد: 58 دهیار در استان به علت عدم مدیریت صحیح دفع پسماند اخطاریه دریافت کردند که تاکنون 7 دهیار به دادگاه معرفی شدند و 3 حکم قطعی از جمله مجازات حبس برای محکومان صادر شده است.
محمدی با بیان اینکه موضوع پسماند به عنوان یک معضل اساسی محیط زیست مورد توجه قرار گرفته است، ادامه داد: ایجاد شعب زیستمحیطی در دادگاهها و دادسراهای استان و آرای قابل توجه به نفع محیط زیست از طرف قضات طی دو سال اخیر از نتایج برجسته این رویکرد است.
وی با تأکید بر لزوم عمل به سیاستهای جدید دولت تدبیر و امید در حوزه محیط زیست بیان کرد: اصلیترین محور این سیاستها فراگیر کردن موضوع حفظ محیط زیست است.
وی اضافه کرد: در این راستا ادارهکل حفاظت محیط زیست استان همدان جلب مشارکت همگانی را در دو محور مشارکت مردمی و دولتی در دستور کار قرار داد که با شناسایی ظرفیتهای دستگاههای دولتی در این زمینه، 30 تفاهمنامه توسط این ادارهکل با دستگاههای دولتی، دانشگاهها و مراکز نیمهدولتی منعقد شد که شامل فرهنگسازی و آموزش و اقدامات پیشگیرانه و جلوگیرنده در حوزه محیط زیست است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان همدان بیان کرد: تفاهمنامهها در چارچوب اقداماتی است که دستگاهها میتوانند از سر همدلی و تعاون برای موضوع محیط زیست انجام دهند و به طور مستمر در دست پیگیری قرار دارد.
وی اظهار کرد: گسترش مشارکت مردمی در کنار اقدامات دولتی با کمک دستگاهها در دستور کار این ادارهکل قرار دارد که همواره سعی داشتهایم از هر ظرفیت مدنی و اجتماعی در حد توان استفاده کنیم که هیئات مذهبی، ورزشی، سازمانهای مردم نهاد و گروههای اجتماعی از جمله انجمنهای هنری را نیز در این راستا با محیط زیست همراه کردیم و این کار تداوم دارد.
محمدی بیان کرد: اکران همزمان فیلمهای جشنواره بینالمللی فیلم سبز، برگزاری جشنوارههای عکس و خوشنویسی محیط زیست، برپایی نمایشگاههای متعدد با موضوع محیط زیست و تمرکز بر مشارکت سازمانهای مردم نهاد محیط زیستی با محوریت تخصصی کردن سمنها از اقدامات در راستای جلب مشارکت مردمی بوده است.
وی با اشاره به سایر اقدامات این ادارهکل در حوزههای محیط زیست طبیعی و محیط زیست انسانی عنوان کرد: نظمبخشی به امور مطابق با سیاستهای دولت تدبیر و امید در راستای جبران بیانضباطیهای گذشته از دیگر اقدامات بوده است که در این زمینه نیز برخی کارگروههای کلیدی محیط زیست از جمله کارگروه مدیریت پسماند، آلودگی هوا، مخاطرات زیستمحیطی و غارشناسی احیا شد و در حداکثر توان به فعالیت می پردازند.
محمدی ادامه داد: تشدید اقدامات نظارتی و برخورد با واحدهای متخلف از دیگر اقداماتی بود که طی دولت تدبیر و امید، در حفاظت محیط زیست استان انجام شد و کشتارگاههای استان، صنایع آلاینده قدیمی از جمله کشمش پاککنیها و سیلیسکوبیها با برخوردهای قانونی مواجه شدند تا استانداردهای زیستمحیطی را رعایت کنند و این موضوع در کنار خوداظهاری و پایش آنلاین، حداکثر همراهی واحدهای صنعتی را در حوزه محیط زیست ایجاد کرد.
وی تبیین کرد: در جشنواره صنعت سبز کشور، برخی صنایع استان همدان خوش درخشیدند و دانشگاه بوعلیسینا به عنوان یکی از 5 دانشگاه سبز کشور و بیمارستان فرشچیان همدان به عنوان تنها واحد خدماتی سبز کشور معرفی شد.
وی ادامه داد: در زمینه ارتقای امکانات اداری و توجه به معیشت همکاران حفاظت محیط زیست استان نیز اقدامات خوبی صورت گرفت و توجه ویژه به محیط بانان شد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان همدان تعامل با رسانهها از طریق ارتباط مستقیم با دفاتر رسانهای و افزایش انتشار اخبار و گزارشات زیستمحیطی را از عوامل مهم برجسته کردن موضوع محیط زیست دانست که طی دو سال گذشته در این ادارهکل به آن اهتمام شده است.
دیدگاه شما