تاریخ : 12. شهريور 1396 - 7:37   |   کد مطلب: 24749
رئیس شورای هماهنگی بانک‌های استان همدان با بیان اینکه یک هزار و ۶۶۲ میلیارد ریال تسهیلات ازدواج در همدان پرداخت شد گفت: میزان رشد مطالبات بانک‌های همدان ۶۲۶ میلیارد ریال است.

به گزارش صبح رزن به نقل از خبرگزاری تسنیم از همدان، محمد طوماسی عصر امروز در نشست خبری به مناسبت فرا رسیدن هفته بانکداری اسلامی اظهار داشت: آمار منابع مالی موجود در 14 بانک‌ مجاز استان همدان تا پایان مرداد ماه امسال 110 هزار و 394 میلیارد ریال بوده است.

وی اعلام کرد: میزان تسهیلات پرداخت شدشه بانک‌ها در این مدت 73 هزار و 782 میلیارد ریال بوده و مطالبات استان 7 هزار و دو میلیارد ریال است.

طوماسی با بیان اینکه نسبت منابع پرهزینه استان به کم هزینه 85 درصد به 15 درصد است گفت: مبلغ منابع پرهزینه 93 هزار و 896 میلیارد و منابع کم هزینه 16 هزار و 498 میلیارد است.

رئیس شورای هماهنگی بانک‌های استان همدان عنوان کرد: از ابتدای سال رشد منابع استان 8.1 دهم درصد بالغ بر 8 هزار و 263 میلیارد ریال بوده و تسهیلاتی که از ابتدای سال پرداخت شده نسبت به مانده پایان سال 95 تقریبا دو و نیم درصد به میزان یک هزار و 873 میلیارد ریال بوده است.

طوماسی رشد مطالبات را 626 میلیارد ریال اعلام کرد و افزود: 9.8 میزان مطالبات استان افزایش یافته است و نسبت تسهیلات منابع در استان 66 درصد است یعنی بانک‌های استان 66 درصد از از منابع جذب شده را مصرف کردند.

*9 هزار و 29 نفر در همدان در صف دریافت تسهیللات وام ازدواج قرار دارند

وی با اشاره به عملکرد بانک‌ها نسبت به پرداخت تسهیلات ازدواج در استان اظهار داشت: در پایان سال 95 رشدی که نسبت به سال 94 داشتیم حدود 364 درصد بوده که پایان سال 94 به میزان 540 میلیارد ریال بوده و در پایان سال 95  حدودا به دو هزار و 228 میلیارد ریال رسیده است.

رئیس شورای هماهنگی بانک‌های استان همدان با بیان اینکه 9 هزار و 29 نفر در همدان در صف دریافت تسهیللات وام ازدواج قرار دارند عنوان کرد: تا پایان مردادماه امسال یک هزار و 662 میلیارد ریال تسهیلات ازدواج در همدان پرداخت شد.

وی رشد پرداخت تسهیلات ازدواج در همدان نسبت به مدت مشابه سال گذشته را 173 درصد عنوان کرد و افزود: در صورت تکمیل پرونده تسهیلات ازدواج توسط زوجین مدت میانگین مدت زمان پرداخت وام حداقل 24 ساعت و حداکثر 48 ساعت است.

طوماسی تعداد دستگاه‌های خود پرداز در استان را 734 دستگاه اعلام کرد و افزود: همچنین 60 هزار دستگاه pos در استان وجود دارد.

رئیس شورای هماهنگی بانک‌های استان همدان با اعلام اینکه 355 شعبه توسط 14 بانک‌ عضو کمیسیون استان همدان در حال فعالیت هستند اظهار داشت: حدود 3 هزار و 100 نفر پرسنل در این تعداد از بانک‌های استان مشغول به کار هستند.

*پیشرفت بانکداری دیجیتال مانعی برای استخدام نیروهای جوان شده است

وی با بیان اینکه استخدام و استفاده از نیروی جوان در سیستم بانکی جزو مطالبات است، گفت: پیشرفت بانکداری دیجیتال جلوی تحقق یکی از مطالبات ما برای استخدام نیروی جوان است چرا که هم اکنون سن خدمتی همکاران ما در بانک‌ها بالا رفته و نیاز است تا هرچند تعداد کم ولی ورود نیروهای جدید و جوان با فکر و با سواد به سیستم بانکی برای تغییر وضعیت و رسیدگی به مطالبات مردم انجام گیرد.

طوماسی تصریح کرد: تعداد 32 موسسه و بانک خصوصی و نیمه خصوصی در استان شعبه دارند ولی 14 بانک سهام وابسته به دولت دارند که بانک‌های ملی، صادرات، تجارت، کشاورزی، سپه، مسکن، صنعت و معدن، پست بانک، مهرایران، توسعه تعاون، قوامین و توسعه صادرات جز آن است.

رئیس شورای هماهنگی بانک‌های استان همدان با اشاره به اینکه برخی بانک‌ها در فضای رقابتی ناسالم جذب منابع دارند بیان کرد: در بند بند تمام قراردادهایی که در بانک‌ها منعقد می‌شود برگرفته از نظرات مراجع است و بارها توسط تولیدکننده‌ها و مردم این پاسخ را داده ایم که نرخ پرداخت تسهیلات بانکی تابعی از سود سپرده‌های بانک است.

وی افزود: هرچه قدر نرخ جذب منابع پایین تر باشد به تبع آن نرخ سود تسهیلات نیز پایین تر می آید و نگرانی مردم کمتر می شود و اگر نرخ جذب منابع بالاتر باشد برای بانک هم نرخ تمام شده اهمیت دارد و مجبور است تا تسهیلات را با نرخ بالاتری ارائه دهد که شاید موجب زیان تسهیلات گیرنده شود.

طوماسی با اشاره به اینکه تا کنون نظارت بر بانک‌ها کمتر بوده تصریح کرد: با توجه به شرایط پیش‌آمده و قول‌های داده شده اگر نظارت مستمر وجود داشته باشد و این امر مقطعی نباشد به نفع جامعه است بر این اساس بانک‌ها نیازمند نظارت قوی و برخورد رد صورت تخطی هستند.

رئیس شورای هماهنگی بانک‌های استان همدان با بیان اینکه بخش تولید از مانده سهم کمتری است عنوان کرد: سایر خدمات ارائه شده در بانک به صورت غیر مستقیم در جهت رونق تولید، بازار و خروج جامعه از رکود نیز انجام می‌شود.

وی با اشاره به گزارش عملکرد بانک‌ها در ستاد تسهیل و رفع موانع تولید اظهار داشت: با توجه به اینکه رونق تولید دیرهنگام شروع شد ولی 205 فقره ثبت درخواست تسهیلات با بیش از 20 هزار میلیارد ریال در استان بوده است.

* 78 پرونده در ستاد تسهیل به بانک‌های استان معرفی شدند

طوماسی عنوان کرد: 78 مورد معرفی به بانک‌ها را داشتیم که 77 میلیارد ریال مبلغ آن است و در بازسازی نیز 6 فقره پرونده وجود داشت ضمن اینکه تعداد پرداختی تا کنون دو فقره با سه میلیارد و 500 میلیون ریال در بانک‌ها بوده است.

رئیس شورای هماهنگی بانک‌های استان همدان با اشاره به برخی مشکلات بانک‌ها بیان کرد: سیستم بانکی به واقع مظلوم واقع شده است و با وجود مشکلات جذب منابع در وصول مطالبات نیز مشکلاتی هست ضمن اینکه با توجه به مشکلات اقتصادی کشور که گفته می‌شود 90 درصد بانک محوری و 10 درصد سرمایه محوری در کشور حاکم است لذا تمام مشکلات و کار بر دوش سیستم بانکی قرار گرفته است.

طوماسی با بیان اینکه ریسک کار برای همکاران ما در بانک‌ها بسیار است عنوان کرد: انتظار می‌رود فرهنگ‌سازی رد راستای حساب‌های قرض الحسنه بیشتر شود تا نسبت منابع گران قیمت به ارزان قیمت کاهش یابد.

وی افزود: در بحث صندوق امانات بانک ملی این بخش علاوه بر شعبه مهدیه در شعبه ملایر نیز راه اندازی شده و با توجه به شرایط محل صندوق اعتبار زیادی برای راه اندازی آن صرف شده و مردم می‌توانند از این صندوق استفاده کنند.

انتهای پیام/

دیدگاه شما

کانال خبری تلگرامی صبح رزن