به گزارش صبح رزن به نقل از خبرگزاری فارس از همدان، حبیب الله مسعودی فرید ظهر امروز در نشست خبری در بهزیستی استان همدان در جمع خبرنگاران با بیان اینکه 15 سازمان عضو کارگروه آسیبهای اجتماعی در کشور هستند اظهار کرد: بررسیهای سازمان بهزیستی نشان داده که زنان سرپرست خانوار دارای جایگاهها و شرایط مختلفی هستند که نسبت به آنها اقدامات سیاسی خاصی در بهزیستی تدوین شده است.
وی با بیان اینکه هم اکنون 180 هزار خانواده با جمعیت 500 هزار نفر زنان سرپرست خانواده زیر پوشش سازمان بهزیستی هستند، افزود: سال گذشته بیش از 14 هزار زن سرپرست خانواده از چرخه سازمان خارج شدهاند و ملاک خارج شدن آنها در این چرخه توانمندسازی کامل آنها در هشت محور است.
معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی در خصوص کارگروههای فعال در زمینه آسیبهای اجتماعی بیان کرد: کارگروه کودکان، طلاق، ژنتیک، اعتیاد و... از جمله کارگروههای فعال در حوزه آسیب های اجتماعی در کشور است که عضو و کار اصلی در عرصه اجرا با سازمان بهزیستی است.
مسعودی فرید با اشاره به اینکه در برنامه توسعه ماده 57 بند «پ» سازمان بهزیستی کشور به عنوان متولی اجتماعی مطرح شده است ادامه داد: بخش آزمایشی تدوین نظام خدمات اجتماعی در استان قزوین انجام و سپس در سراسر کشور گسترش مییابد چراکه موضوع سلامت اجتماعی میتواند مانع از بروز آسیبهای اجتماعی در جامعه شود.
وی در خصوص اقدامات اساسی امور اجتماعی بهزیستی گفت: گسترش اورژانس اجتماعی در تمام شهرهای بالای 50 هزار نفر جمعیت در برنامه بهزیستی قرار گرفته و هم اکنون در چهار بخش مقابله با کودکآزاری، خودکشی، همسرآزاری و فرار از منزل(مشکلات حاد خانوادگی) در سراسر کشور فعال است.
معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی با بیان اینکه امسال 140 مرکز اورژانس اجتماعی در کشور باید راهاندازی شود، اضافه کرد: در اورژانس اجتماعی بخشی به نام خدمات سیار با حضور مددکار و روانشناس فعال است که باید این نیروها در کمتر از 10 دقیقه کار ارزیابی و مداخله را طراحی کنند.
وی یادآور شد: در حال حاضر 300 خودرو اورژانس اجتماعی در کشور فعال است که نیاز به 160 خودروی دیگر نیز اعلام شده که با فراهم شدن این خودروها ناوگان خودروهای اورژانس اجتماعی 123 به 460 خودرو در کشور می رسد.
مسعودیفرید در خصوص پایگاههای خدمات اجتماعی در اورژانس اجتماعی خاطرنشان کرد: این پایگاهها برای خدمات اجتماعی در مناطق حاشیهنشین قرار گرفتهاند که از مجموع 140 مرکز 80 مرکز آن راهاندازی شده که در طول 6 ماه آینده مابقی این مراکز نیز راهاندازی میشود.
وی با بیان اینکه تا پایان سال گذشته 197 مرکز اورژانس اجتماعی فعال بوده است، ادامه داد: نگاه و سیاست سازمان بهزیستی کشور این است که بیشتر در بخش های پیشگیرانه تمرکز داشته باشد.
* راهاندازی سامانه مداخله برای کاهش طلاق در کشور
معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی در خصوص اقدامات انجام شده در خصوص مساله طلاق پرداخت و گفت: سال گذشته یک کار مشترکی با خراسان رضوی در خصوص طراحی سامانه مداخله برای کاهش طلاق در این استان راهاندازی شده که در این سامانه زوجین پس از ارزیابی اولیه براساس نوع مشکل به مراکز مشاوره روانشناختی، حقوقی، مذهبی و...ارجاع داده می شوند.
وی با اشاره به اینکه با راه اندازی این سامانه موارد طلاق در استان خراسان رضوی در سال گذشته 8.1 درصد نسبت به سال های گذشته کاهش را نشان میدهد، اظهار کرد: در چهار ماهه نخست امسال در استان خراسان رضوی 14 درصد طلاق نسبت به مدت مشابه سال گذشته کاهش داشته و هفته گذشته نیز نرمافزار سامانه طلاق در خراسان رضوی رونمایی شد.
مسعودیفرید با بیان اینکه این سامانه تا پایان شهریورماه امسال در 10 استان دیگر کشور گیلان مازندران تهران البرز فارس اصفهان مرکزی و کرمانشاه نیز راهاندازی می شود عنوان کرد: تا پایان آذرماه سال جاری نیز این سامانه در همه استان های سراسر کشور راهاندازی میشود.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر 30 درصد از متقاضیان طلاق در کشور با سازش به آغوش خانواده و زندگی مشترک باز میگردند که طبق گزارشات اعلام شده این آمار در استان همدان 50 درصد است تاکید کرد: مشاوره و آموزشهای مهارت زندگی در پنج سال نخست ازدواج و آموزش های پیش از ازدواج نقش موثری در کاهش طلاق دارد.
* 13 هزار تماس مبنی بر کودکآزاری در سال گذشته
معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی در خصوص خشونتهای خانگی به ویژه کودک آزاری که سازمان بهزیستی خیلی جدی در این مورد ورود پیدا کرده است نیز گفت: جای بسی خرسندی است که مردم ما نسبت به کودکآزاری حساسیت و واکنش خوبی نشان میدهند به طوری که به دلیل این واکنشها تعداد موارد کودکآزاری کاهش پیدا کرده است.
وی ادامه داد: در حال حاضر موارد کودکآزاری با اعتیاد بخصوص موارد صنعتی نگرانکننده است به طوری که باید مداخلات خیلی سریعتر و بهروزتر باشد زیرا کودکآزاری یک جرم عمومی محسوب میشود و برای اجرای قانون نیاز به شاکی خصوصی ندارد.
مسعودی فرید تصریح کرد: سال گذشته از 700 هزار تماس با اورژانس اجتماعی 170 هزار مورد آن مرتبط بوده و از این تعداد نیز 13 هزار مورد مبنی بر کودک آزاری بوده که نصف آن از سوی اورژانس اجتماعی به تایید رسیده است.
وی با اشاره به اینکه سال گذشته یکهزار و 200 کودک در خانواده معتاد و نزدیک به 600 نوزاد شناسایی و وارد بهزیستی شدهاند اظهار کرد: نیمی از این کودکان با حکم قاضی به آغوش خانوادههایشان بازگردانده شدهاند و 300 کودک دیگر نیز در مراکز بهزیستی در حال نگهداری هستند و در این میان سازمانهای مردم نهاد در حمایت و شناسایی این کودکان بسیار به سازمان کمک کردهاند.
این مقام مسوول در خصوص اقداماتی که برای جلوگیری از همسرآزاری انجام شده، گفت: در حال حاضر 22 خانه امن برای زنانی که در خانواده در معرض خشونت هستند وجود دارد اما سیاست اصلی سازمان بهزیستی در تحکیم بنیان خانواده است اما خانوادهای که صلاحیتهای لازم را داشته باشد.
* 95 درصد از کودکان خیابانی با خانواده زندگی میکنند
وی در خصوص کودکان خیابانی نیز بیان کرد: براساس آیین نامه سال 84، 11 دستگاه باید در این خصوص فعال باشند و در این آییننامه بهزیستی نقش محوری را دارد؛ ما تلاش کردهایم که این دستگاهها همکاری و همگرایی بیشتری در این خصوص داشته باشند.
مسعودیفرید افزود:هم اکنون بالغ بر 95 درصد از کودکان خیابانی با خانواده خود زندگی میکنند و چون رویکرد بهزیستی خانودهمحوری است مرکز حمایت از کودک و خانواده با این هدف راهاندازی شد.
وی با بیان اینکه در سال 94، 6 هزار کودک خیابانی شناسایی شد اضافه کرد: در سال 95 این آمار به 9 هزار و 280 کودک خیابانی رسید که توسط این مرکز شناسایی شده است.
معاون امور اجتماعی بهزیستی کشور با بیان اینکه اعتبارات سازمان بهزیستی در طول چهار سال گذشته از 3 میلیارد تومان به 20 میلیارد تومان رسیده است خاطرنشان کرد: امسال 100 میلیارد تومان بودجه برای اورژانس اجتماعی کشور لحاظ شده که این رقم نسبت به سال گذشته که 40 میلیارد بوده رقم قابل توجهی است.
وی در پایان افزود: به طور قطع با سیاستهای جدید سازمان بهزیستی در خصوص پیشگیری از آسیبهای اجتماعی نیاز به اعتبار 90 تا 100 میلیون تومانی داریم.
انتهای پیام
دیدگاه شما