به گزارش صبح رزن به نقل از ایسنا، مهرداد نادریفر در ششمین نشست عمومی مکتب(مجمع کتابخانههای تخصصی و بزرگ) استان همدان، ضمن قدردانی از اعضای مکتب برای برنامهریزی تخصصی در جهت ساماندهی و کیفیتبخشی به کتاب و کتابخوانی در استان همدان، بر همکاری سایر دستگاهها با این مجمع و برنامهریزی کلاننگر برای رسیدن به اهداف از پیش تعیین شده تأکید کرد .
وی راهاندازی مرکز و موزه کتب خطی و نادر استان، برای نگهداری و بهرهوری بیشتر از کتب موجود اما پراکنده در ادارات، نهادها و مجموعهداران را ضروری برشمرد و افزود: مدیریت اسناد و کتابخانه ملی منطقه غرب کشور، با توجه به برخورداری از نیروی فنی و امکانات مورد نیاز میتواند منشأ راهاندازی این موزه و مرکز مطالعات تاریخی شود تا ضمن حفظ و نگهداری اصولی از این منابع به عنوان میراث مکتوب استان، زمینه بهرهمندی تاریخپژوهان و محققان از این منابع با ارزش فراهم شود.
نادریفر یکی از ویژگیهای برتر استان همدان از هزارههای قبل تا کنون را وجود کتابخانههای عظیم و کتابهای با ارزش مرجع و دست اول برشمرد و اضافه کرد: برخی کتب موجود در کتابخانههای گمنام و بایگانیهای دستگاهها و نهادهای استان، در جهان بینظیر است اما افسوس که تا کنون اقدامی برای نگهداری، معرفی و استفاده از آنها صورت نگرفته است .
وی خواستار تدوین طرح احداث و راهاندازی مرکز مطالعات تاریخی و تاریخپژوهی غرب کشور و موزه و مرکز نگهداری کتب خطی و نادر استان از سوی مدیریت اسناد و کتابخانه ملی منطقه غرب کشور به مرکزیت همدان شد .
مدیر اسناد و کتابخانه ملی منطقه غرب کشور نیز با اشاره به قوانین و اساسنامه سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران گفت: طبق اساسنامه این سازمان، امکان اهدا، فروش و امانت هر گونه آثار تاریخی اعم از کتب خطی و نادر و نسخ خطی از سوی دستگاهها و نهادها و مجموعهداران خصوصی به آرشیو ملی ایران و مدیریتهای منطقهای از جمله مدیریت منطقه غرب کشور به مرکزیت همدان وجود دارد که این قانون بسیاری از موانع برای واگذاری کتب نادر به این مرکز را از بین میبرد .
علیرضا تکلو افزود: تنها مرجع تخصصی و فنی نگهداری اصولی از منابع مکتوب و تاریخی، در کشور، سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران است که به لحاظ امکانات سختافزاری و دانش تخصصی صلاحیت این کار را دارد بنابراین موزه و مرکز نگهداری از کتب خطی و نادر استان میتواند به عنوان یکی از مجموعههای این مدیریت احداث و راهاندازی شود .
وی با اشاره به لزوم ایجاد شرایط استاندارد برای نگهداری منابع با ارزش تاریخی اضافه کرد: به همت این مدیریت و با حمایتهای همهجانبه استاندار فرهنگی و معاونان دلسوز استاندار، بهزودی زمین مناسب برای احداث ساختمان جدید مرکز اسناد و کتابخانه ملی منطقه غرب کشور به مرکزیت همدان واگذار و بلافاصله طراحی و احداث ساختمان استاندارد و در خور شأن و نام پایتخت تاریخ و تمدن ایران زمین آغاز میشود که موزه و مرکز نگهداری کتب خطی و نادر استان میتواند یکی از بخشهای زیرمجموعه این ساختمان و مرکز باشد .
تکلو با ابرازامیدواری برای تسریع در واگذاری زمین و ساخت ساختمان جدید مرکز اسناد همدان، با حمایت و همت مسئولان مربوطه عنوان کرد: اسناد و منابع موجود در آرشیو این مرکز اگر به همت تاریخپژوهان ملی و محلی، مورد بررسی و انتشار قرار گیرد، جایگاه واقعی و تاریخی استان همدان که به حق پایتخت تاریخ و تمدن ایران زمین لقب گرفته است، بر همگان هویدا خواهد شد.
وی اضافه کرد: امیدواریم تا پایان دولت دوازدهم شاهد بهرهبرداری از مجموعه فرهنگی و تاریخپژوهی مدیریت اسناد و کتابخانه ملی منطقه غرب کشور به مرکزیت همدان با برخورداری از موزه و مرکز نگهداری کتب خطی و نادر استان، مرکز مطالعات و تاریخپژوهی غرب کشور و مجموعههای فنی و تخصصی آن باشیم .
گفتنی است؛ از دیگر مصوبات ششمین نشست مکتب استان همدان میتوان به تهیه بانک اطلاعاتی نسخ خطی و نادر استان با همکاری همه دستگاهها و نهادها، برگزاری دوره تخصصی برای کتابداران استان با همکاری مرکز آموزش و پژوهشهای توسعه و آیندهنگری استان و پیگیری طرح احداث ایستگاه مطالعه در پیادهراه بوعلی اشاره کرد.
انتهای پیام
دیدگاه شما