منصور ستوده در گفتوگو با ایسنا، منطقه همدان، اظهار کرد: رودخانه کرخه حوزه آبریز همدان نبوده بلکه همدان جزء سرشاخه رودخانه کرخه است و مشکلی برای استان به وجود نمیآید ضمن اینکه گزارشی از هواشناسی و وزارت نیرو مبنی بر این خبر نداشتهایم و تأیید نمیکنیم.
وی با اشاره به اینکه سطح آبهای زیرزمینی کشور در حال افت است، افزود: مصرف زیاد آب و خشکسالیهای پی درپی باعث شده است آبهای زیرزمینی نسبت به گذشته کاهش یابد بهطوریکه سطح آبهای زیرزمینی دشتهای استان همدان سالانه 90 سانتیمتر تا یک متر کاهش مییابد.
ستوده با بیان اینکه باید طرح احیاء و تعادلبخشی آبهای زیرزمینی در استان اجرایی شده تا این روند ثابت نگهداشته شود، خاطرنشان کرد: چندین پروژه در وزارت نیرو در راستای طرح احیاء و تعادلبخشی آبهای زیرزمینی تعریف شده که انسداد چاههای غیرمجاز و نصب کنتورهای هوشمند از جمله این برنامههاست.
وی با اشاره به نصب 241 کنتور در سالجاری در همدان، یادآور شد: در استان همدان 3410 کنتور هوشمند در طول 3 سال گذشته نصب شده که امسال براساس برنامه نصب 400 دستگاه کنتور هوشمند در دستور کار است.
سرپرست شرکت آب منطقهای استان همدان اظهار کرد: در 3 سال گذشته 3000 حلقه چاه غیرمجاز در استان همدان مسدود شده و از طرفی میزان مصرف آب در چاههای مجاز نیز کنترل شده است که باعث شده روند کاهش سطح آبهای زیرزمینی کُندتر شود و اگر ادامه پیدا کند میتواند به احیای دشتهای استان کمک کند.
وی بیان کرد: حجم فعلی سد اکباتان 20 میلیون مترمربع است که خروجی این سد 1100 لیتر در ثانیه برای مصارف شرب شهر همدان است.
ستوده با بیان اینکه سال آبی جدید با ذخیره خوبی از آب در سد اکباتان آغاز شده است، یادآور شد: سالانه 5 میلیون مترمکعب از حجم سد اکباتان به کشاورزی اختصاص مییابد که با توجه به اتمام فصل کشاورزی مصرف آب در این بخش کاهش یافته و میتوان ذخیره را افزایش داد تا در سال آینده با مشکل مواجه نشد.
وی با اشاره به اینکه 4 میلیون مترمکعب از آب رودخانه عباسآباد مصرف شرب دارد، خاطرنشان کرد: آب رودخانه از اوایل آبانماه به تصفیهخانه عباسآباد هدایت میشود تا برای مصارف شرب همدان استفاده شود.
انتهای پیام
دیدگاه شما