به گزارش صبح رزن،شهرام صادقی امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در همدان با بیان اینکه اقشار مختلف در دوران جنگ تحمیلی در دفاع از تمامیت ارضی کشور مشارکت داشتند، اظهار کرد: افراد زیادی پیش از دفاع مقدس، در دوران دفاع مقدس و بعد از آن در قالب جهاد سازندگی فعالیت داشتند.
وی با اشاره به اینکه جهاد سازندگی در ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی با حضور جوانان داوطلب در مناطق محروم و روستاها فعالیت خود را آغاز کرد، ادامه داد: در ابتدای کار جوانان داوطلب به برداشت محصول کشاورزان کمک میکردند و بعد از مدتی در روستاها به ایجاد پروژههای عمرانی عامالمنفعه مانند حمام عمومی، خانه بهداشت، مدارس ... پرداختند.
مسؤول بسیج سازندگی استان همدان با بیان اینکه جهادگران جهاد سازندگی در ایام دفاع مقدس در مناطق حاضر شده و کارهای عمرانی انجام میدادند؛ بیان کرد: جهادگران جهاد سازندگی پیش از آغاز جنگ بخشی از تجهیزات و امکانات عمرانی و مهندسی را تهیه کرده بودند.
وی با بیان اینکه جهاد سازندگی در دوران دفاع مقدس به ساختن خاکریز، ایجاد پل، کندن کانال و ... مشغول شدند، افزود: در دوران دفاع مقدس به جهادگران جهاد سازندگی با عنوان «سنگرسازان بیسنگر» معروف شدند چراکه این افراد سنگر میساختند درحالی که خود سنگری نداشتند و در تیررس دشمن بودند.
صادقی با بیان اینکه بسیج سازندگی در دوران دفاع مقدس به خصوص در جبهه جنوبی خدمات گستردهای دادند، تصریح کرد: اوج خدمات جهاد سازندگی در جزایر مجنون و عملیات فتح فاو بود که زیر آتش دشمن جاده میساختند، پل میزدند و خاکریز ایجاد میکردند.
وی با بیان اینکه بسیج سازندگی پس از دوران دفاع مقدس وارد فعالیتهای کشاورزی شدند، ادامه داد: فعالیت جهادی جهاد سازندگی پس از دوران دفاع مقدس به حوزه دامپروری، مراکز کشت و صنعت و .. سوق پیدا کرد.
مسؤول بسیج سازندگی استان همدان با اشاره به اینکه بعد از دوران دفاع مقدس جهاد سازندگی با وزارت کشاورزی ادغام شد، افزود: بسیج سازندگی در سال 79 یعنی 10 سال بعد از جنگ به دستور مقام معظم رهبری تشکیل شد.
وی با بیان اینکه یکی از مهمترین فعالیتهای بسیج سازندگی محرومیتزدایی از چهره مناطق محروم بود، بیان کرد: بسیج سازندگی پروژههای کوچک، زودبازده و عامالمنفعه را ایجاد میکند.
صادقی یادآور شد: در مناطق محروم و روستایی با وجود فعالیت بنیاد مسکن، امور روستایی استانداری، راه و شهرسازی و ... متولی خاصی ندارند و بسیج سازندگی به همکاری دیگر دستگاهها در این مناطق فعالیت میکند.
وی یکی دیگر از فعالیتهای بسیج سازندگی را کمک به جهاد کشاورزی دانست و با بیان اینکه بسیج سازندگی در حوزه آموزش فعالیتهای منابع طبیعی اقدامات خوبی انجام داده است، افزود: بسیج سازندگی فعالیتهایی که اجرای آن در توان بخش خصوصی نیست را با کمترین هزینه انجام میدهد.
مسؤول بسیج سازندگی استان همدان با اشاره به اینکه بسیج سازندگی رابط قرارگاه خاتم در حوزه محرومیتزدایی است، ادامه داد: هدف اصلی اردوهای جهادی فرهنگسازی، کادرسازی، آموزش جوانان و حضور آنها در مناطق محروم است چراکه حضور جوانان در مناطق محروم تاثیرات مثبتی دارد.
وی با اشاره به اینکه بسیج سازندگی استان همدان در سال جاری 220 اردوی جهادی در مناطق محروم برگزار شده است، بیان کرد: تا پایان سال در استان همدان باید 36 هزار نفر به اردوهای جهادی اعزام شوند.
انتهای پیام
دیدگاه شما