تاریخ : 8. مهر 1396 - 12:45   |   کد مطلب: 25203
بسیار هستند انسان هایی که با استعانت از حماسۀ کربلا پای در عرصۀ اصلاح نفس گذاشته و مسیر زندگیشان عوض شده است.

به گزارش صبح رزن،دانش آموخته حوزه علمییه قم  با بیان این مطلب گفت:انسان جز با بندگی خدای متعال نمی تواند رستگار شود. رسیدن به رستگاری مقدماتی می طلبد و تولی و تبری از شروط لازم و مقدمات تحقق این مهم است.

حجت الاسلام حامد رضایی  ادامه داد:انسان اگر جهانبینی درستی نسبت به این عالم داشته باشد متوجه می شود هر لحظه ای که بدون توجه به ذات اقدس اِله و طاعت او سپری می کند در واقع به همان میزان از کمالاتی که می تواند بدان دست یابد بی نصیب می شود.

 

 

نویسنده کتاب شیخ العراقین با تشریح برخی آیات خداوند  تصریح نمود:خداوند در قرآن می فرماید «ان الانسان لفی خسر»؛ انسان اگر به درستی دقت کند متوجه می شود هر دم و بازدمی که مُمد قرب و عبودیت انسان نباشد مساوق سقوط در ورطۀ نیستی و عین غرق شدن در دریای نفسانیات است.

 

وی گفت:ائمۀ معصوم علیهم السلام این عالم را به دریا تشبیه کرده اند. چنانچه خودشان می فرمایند برای ثبات قدم در دین به خصوص در آخر الزمان دعای غریق را زیاد بخوانید (دعای غریق: یا الله و یا رحمان و یا رحیم یا مقلب القلوب ثبت قلبی علی دینک). یعنی عدمِ طاعت پروردگار متعال همان غرق شدن و نابودی انسان است و اگر انسان نیک بیاندیشد متوجه می شود که دارد غرق می شود.

 

حجت السلام حامد رضایی گفت:از سوی دیگر فرموده اند اهل بیت که کُلُّهُم نورٌ واحِد هستند و همگی یک واقعیت در وجودهای خاکی مختلف می باشند سَفینَةُ النَّجاة هستند یعنی کشتی های نجات. این هم نشان دهندۀ این است که امامان معصوم می خواهند بفرمایند این عالم مانند دریاست که اگر می خواهی نجات پیدا کنی تنها راه همان ورود در این کشتی های نجات است.

 

 

وی اظهار کرد:از سوی دیگر باز فرموده اند اَسرعُ السفینة سفینةُ الحُسَین، یعنی سریعترینِ این کشتی های نجات کشتی نجات امام حسین است. این بیانات نشان می دهد بهترین فرصت برای مبلغین و مدیران فرهنگی جامعه برای خط دهی و ارشاد مردم به سوی نجات و رستگاری ایامی است که مردم به نام امام حسین جمع می شوند. یعنی در این ایام می توان راندمان تبلیغ و ارشاد مردم را تا حد قابل قبولی افزایش داد.

 

این کارشناس مذهبی افزود:لذا به نظر می رسد باید نخبه های فرهنگی با تمام توان در این ایام ورود نموده و از این فرصت استفادۀ بهینه ای برای افزایش معرفت عمومی نمایند. متاسفانه کم نمی بینیم و نمی شنویم از برخی افرادِ بی سلیقه که در این ایام جای استفادۀ بهینه از فرصت موجود برای برقراری ارتباط صمیمانه با جوانان و ... برای جذب آنها به سمت مسائل دینی، به مقابله با جهانبینی های بعضا نادرست موجود در عزاداری ها می پردازند.

 

وی اضافه نمود:قبول داریم که امروز بدعت ها و رسم های نادرستی وارد عزاداری ها شده که بعضا حرام هم می توانند باشند. قطعاً در مواجهه با چنین پدیده هایی باید ابراز مخالفت نمود اما مقابله درست نیست. مقابله برای زمانی است که بسترسازی مناسبی کرده باشیم و به درستی فرهنگ سازی هم کرده باشیم.

 

وی ادامه داد:نه اینکه سالی ده  روز که مردم و عموم جامعه و جوانان با هر عقیده ای سر سفرۀ امام حسین حاضر می شوند و دقیقا در همین ده روز حس مقابله به ما دست بدهد و... . وقتی طول سال بخوابیم و با جوان ارتباط بر قرار نکنیم... وقتی طول سال پایمان مسجد و حسینیه باز نشود و قدمی برای ارشاد جوانان بر نداریم... وقتی طول سال زحمتی برای انتقال معرفت نکشیم، حق نداریم دقیقا در همین ده روز فرصت سوزی کرده و همین بستر را به مجرای اختلافات و مقابلات نامربوط تبدیل کنیم.

 

رضایی تاکید نمود:«فرهنگ پیش رُو» ای که امثال علامه جعفری از آن دم می زدند همین است که باید در وادی فرهنگ سازی پیش قدم بود و منفعلانه منتظر حوادث و بدعت ها نباشیم ولی هر پیش رَوی و حرکت در جبهه های فرهنگی، نیاز به مطالعه و برنامه ریزی طولانی مدت دارد تا عملیات به ثمر بنشیند. اگر بدون مقدمه در جبهه های فرهنگی قدم برداری خسران زیادی حاصل خواهد شد.

وی با اظهار اینکه انفعال نباید در این زمینه از خود نشان داد اظهار کرد: بدترین انفعال در برار این رفتارهای بدعت گونۀ عموم جامعه، این است که نخبه های فرهنگی به مردم پشت نموده و دنبال حال و هول خود باشند و بگویند ما در عزاداری های اینگونه، حاضر نمی شویم و برای خود عزاداری دیگری برگزار می کنیم. این انفعال، حاصل تنبلی متولیان فرهنگی است که حاضر نیستند از راه درست وارد شوند. چرا؟ چون راه درست زحمت دارد. چون راه درست این است که باید طول سال هم مواظب خود باشند تا در خط مقدم جبهۀ های فرهنگی حضور داشته باشند هم با جوانان و خواص و متنفذینِ هیئات و مساجد مرتبط شوند تا در ایام مذکور بتوانند نظر صحیح را اعمال کنند.

وی در پایان با اشاره ویژگی های خاص دهه محرم در خصوص نقش و جایگاه اجتماعی و فرهنگی آن تاکید کرد: این دهه همیشه بهترین فرصت برای برقراری دوستی بیش از پیش بین مردم با دین و دین داری و افزایش سطح معرفت عموم جامعه است.

 

 

حج الاسلام رضایی اضافه کرد:همه باید در این عرصه وارد شوند و هر کس گوشه ای از این پرچم را بگیرد. همه باید در عرصه حاضر باشند و هر کس بر اساس کاری که از دستش بر میاید این پرچم را بلند کند. خدا می داند کسی که اهل دین و دیانت نیست ضررش از کسی که اهل دین و دیانت است ولی درست مذاق شریعت را نفهمیده بیشتر است.

 

 

وی خاطرنشان کرد:کسی که جهابینی دینی غلطی دارد ضربه های مهلک تری بر پیکیرۀ شریعت وارد می کند تا کسی که از اصل با این مسائل مخالف است. لذا اساسی ترین کار فرهنگی، برقراری ارتباط دائمی با نخبه ها و خواص فرهنگی جامعه است تا ایشان زیاد از راه درست منحرف نشوند. بهترین ملاک و معیار در مورد ورود در عرصۀ مقابلات فرهنگی تبعیت از مراجع  و علمای دین است. کسی که از متخصصین این امور جلو بیفتند ضربه های مهلکی بر پیکرۀ اجتماعات دینی وارد می کنند.

 

 

انتهای پیام/م

دیدگاه شما

کانال خبری تلگرامی صبح رزن