حسین فرهادیان در رابطه با برگزاری همه پرسی کردستان عراق اظهار داشت: اقدام حکومت اقلیم کردستان عراق در برگزاری همه پرسی استقلال چندان غیرقابل پیش بینی نبود.
وی ادامه داد: از یک سو بارزانی با این اقدام به دنبال خرید اعتبار داخلی برای خود است و از سوی دیگر دلگرم به پشتیبانی آمریکا و همچنین رژیم صهیونیستی است.
فرهادیان افزود: غربی ها، درگیرهای منطقه غرب آسیا را با جنگ های مذهبی خود در قرن هفده میلادی تشبیه می کنند که در نهایت به ایجاد دولت- ملت ها انجامید.
کارشناس روابط بین الملل تصریح کرد: با این شبیه سازی، به دنبال تجزیه منطقه هستند و مهیاترین گام برای شروع این سناریو، استقلال کردستان است از یک سو باعث انقطاع ژئوپلتیک ایران، عراق، سوریه و لبنان شوند و همچنین فضای حیاتی برای اسرائیل ایجاد نمایند.
وی عنوان کرد: صهیونیست ها سال ها در راستای دکترین پیرامونی، به دنبال برقراری ارتباط مستحکم با غیرعرب ها در سال های جنگ با اعراب بودند و بعد از انقلاب اسلامی، به دنبال رابطه با گروه ها و اقلیت های قومی و دولت های پیرامونی ایران هستند.
کارشناس روابط بین الملل اظهار کرد: اگر روزگاری قرارداد سایکس – پیکو، مرزهای دولت های غرب آسیا را رقم زد و قومیت ها را در کشورهای مختلف قرار داد تا همیشه زمینه برای اختلاف باشد در سناریو جدید برای منطقه به دنبال تضعیف عمومی دولت های غرب آسیا است تا هیچگاه نه از لحاظ ژئوپلتیک و چه از لحاظ ژئواکونومیک ، کشوری نتواند به یک قدرت تبدیل شود.
*تجزیه غرب آسیا، تثبیت اسرائیل وصله ناجور
فرهادیان گفت: غرب آسیا تجزیه می شود تا در چینش جدید، اسرائیل، این وصله ناجور، تثبیت شود و از سوی دیگر نفت، گذرگاه ها و منابع آب در یک دولت وجود نداشته باشد و همه به هم وابسته باشند.
وی اضافه کرد: کردستان مستقل با انضمام قسمت های کرد نشین ترکیه به منبع آب منطقه تبدیل شود اما راهی برای ارتباط با دریا نداشته باشد از سوی دیگر قسمت های نفتی، خود وابسته به آب منطقه کردستان ببینند.
وی تاکید کرد: اقدامی که می شود از آن به عنوان سودانیزه شدن غرب آسیا یاد کرد یک کشور بالقوه قوی مثل عراق تجزیه می شود و هم آغازی برای تجزیه منطقه است و هم دست ایران از غرب آسیا قطع می کند.
فرهادیان در پایان گفت: همه پرسی استقلال در کردستان، آغازی برای یک سناریوی بلندمدت است که سال ها برای آن فکر شده است.
انتهای پیام/
دیدگاه شما