به گزارش صبح رزن به نقل از خبرنگار فرهنگی باشگاه خبرنگاران پویا، همایش زعیم ذوفنون با محوریت رونمایی از کتاب منظومه فکری آیت الله خامنهای با حضور علی اکبر ولایتی، فرهاد رهبر، غلامعلی حداد عادل، علیاکبر رشاد، عبدالحسین خسروپناه و جمعی از اساتید و فرهیختگان عرصه علم و فرهنگ امروز (دوشنبه 24 مهر) در سازمان مرکزی واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد برگزار شد.
حجتالاسلام والمسلمین عبدالحسین خسروپناه نویسنده کتاب منظومه فکری آیت الله خامنهای با بیان برخی از ابعاد فرایند تدوین این کتاب گفت: در تدوین این کتاب، ما به یک ساختار پژوهشی نظاممندی رسیدیم که بر این اساس به تمام محققان طرحی ارائه دادیم که براساس ساختارهای همین طرح پژوهشهای خود را صورت دهند. پس از آن نیز ارزیابیهای دقیقی در خصوص تحقیقات صورت گرفته انجام شد.
نویسنده کتاب منظومه فکری امام خمینی(ره) با بیان ابعاد منظورمه فکری رهبر انقلاب گفت: منظورمه فکری رهبر معظم انقلاب چند بخش کلی دارد، که شامل جهانبینی و مباحث بینشی، نظامات ارزشی، نظامات اجتماعی ونظامات مدیریتی و راهبردی میشود. ویژگیهای مختصر کلی منظومه فکری حضرت آقا عبارتند از: 1- اندیشه اجتهادی یعنی هیچ بخشی از بیانات رهبر معظم انقلاب را نمیتوان یافت که به صورت ذوقی باشد بلکه تمام آنها براساس یک روش شناسی اجتهادی است. 2- نظاممند بودن سخنان رهبر معظم انقلاب یعنی این که هر بخشی از سخنان ایشان بخش دیگر فرمایشات ایشان را تکمیل میکند و برای مثال نمیتوان صرفا به بخش مدیریتی سخنان ایشان پرداخت و ابعاد سیاسی، اجتماعی، اخلاقی و... را در نظر نگرفت.
وی گفت: سومین ویژگی منظومه فکری رهبر معظم انقلاب عبارت است از: روح اصلی حاکم بر این منظومه که توحید است، اما نه صرفاً توحید مطرح در کتابهای کلامی،بلکه توحیدی که در تمام مباحث و نظامات بینشی، منشی و کنشی سریان دارد و صرفاً در حیطه کلامی محصور نشده است. خیلی از آسیبهایی که ما در حیطههای تخریبهایی که اشخاص در سیاست، عدم توان اجرا کردن اقتصاد مقاومتی و... مشاهده میکنیم به دلیل غیبت توحید در این عرصههاست. رکن اصلی منظومه حضرت آقا مردم هستند به این معنی که مردمسالاری صرفا در عرصه سیاست مطرح نیست بلکه در تمام عرصههای فرهنگ، نظامیگری، امنیت و... امتداد و استمرار دارد.
استاد برجسته حوزه و دانشگاه در خصوص غایت منظومه فکری رهبر معظم انقلاب، گفت: غایت این منظومه تمدن اسلامی است، البته تمدنی که در صدد زمینهسازی برای ظهور حضرت ولیعصر(عج) است. چون قرار نیست ما همه جهان را پر از عدل و داد کنیم، بلکه قرار است به واسطه تمدن، زمینهسازی ظهور کنیم و به همین واسطه حس اضطرار در همه نسبت به حضرت مهدی موعود(عج) ایجاد شود. چهارمین ویژگی منظومه فکری رهبر معظم انقلاب عبارت است از این که اندیشه فکری اجتماعی ایشان استکمال و تداوم بخش منظومه امام راحل است. بنده معتقدم که مقام معظم رهبری موسس فقه احکام راهبردی است و این با فقه عمده فقها که مربوط به احکام رفتاری است متفاوت است و نمونه بارز فقه احکام راهبردی و فقه احکام نهادساز را در نهاد احکام مخمس است که مرحوم شاهآبادی براساس فقه ان را پیشنهاد کرد.
انتهای پیام/
دیدگاه شما