به گزارش خبرگزاری فارس از همدان، محمدرضا شهسواری بعد از ظهر امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه با بیان اینکه بخش عمده اقتصاد در استان همدان بر روی حوزه کشاورزی متمرکز است، اظهار کرد: 27 درصد فعالان اقتصادی استان همدان در حوزه کشاورزی است.
وی با بیان اینکه یک سوم ارزش افزوده بخشهای اقتصادی استان همدان در بخش کشاورزی است، ادامه داد: 5 میلیون تن محصولات کشاورزی در استان همدان تولید میشود.
معاون برنامه ریزی و اقتصادی جهاد کشاورزی استان همدان بیان کرد: از 5 میلیون تن محصول تولیدی در استان، بخش عمده به صورت خام و بدون فرآوری در بازار عرضه میشود که برای استان همدان هیچ مزیت و حسنی ندارد.
وی با اشاره به اینکه صنایع تبدیلی از عرضه محصول خام به بازار جلوگیری کرده و باعث کاهش ضایعات محصولات کشاوری میشود، افزود: فرآوری باعث ایجاد ارزش افزوده میشود.
شهسواری با اشاره به اینکه در حوزه صنایع تبدیلی در استان همدان اقدامات خوبی انجام شده است، تصریح کرد: با همکاریهای سازمان صنعت، معدن و تجارت و جهاد کشاورزی استان همدان 4 میلیون و 200 هزار تن مجوز در حوزه صنایع تبدیلی کشاورزی صادر شده است.
وی با بیان اینکه 414 فقره پروانه بهرهبرداری برای واحدهای صنایع تبدیلی در بخش خصوصی صادر شده است، ادامه داد: این تعداد واحد صنایع تبدیلی پیشبینی شده 3 میلیون و 220 هزار تن محصول تولید و 4 میلیون و 200 هزار تن مواد اولیه تولیدی استان مصرف میشود.
معاون برنامهریزی و اقتصادی جهاد کشاورزی استان همدان با اشاره به اینکه از 414 فقره واحد صنایع تبدیلی استان همدان 245 فقره با مجوز جهاد کشاورزی و 169 فقره با مجوز سازمان صنعت، معدن و تجارت ساخته شده است، افزود: واحدهای لبنی، تصفیه و بستهبندی کشمش، واحد سردخانهای، واحد ترشی و شوری، کشتارگاه، خوراک دام و طیور و... مهمترین واحدهای صنایع تبدیلی در استان همدان هستند.
وی با اشاره به اینکه از 245 واحد صنایع تبدیلی موجود در استان همدان 70 مورد تعطیل بودند، افزود: تعداد کمی از واحدهای صنایع تبدیلی استان با صد در صد ظرفیت خود فعالیت میکنند.
شهسواری با اشاره به اینکه عمده واحدهای صنایع تبدیلی استان همدان زیر ظرفیت اسمی فعالیت میکنند، افزود: تعدادی از واحدهای تعطیل شده به ستاد تسهیل معرفی شده و مشکلات آنها رفع شد.
وی با بیان اینکه تسهیلات بانکها یکی از ابزارهای حمایتی برای بکارگیری مجدد صنایع تبدیلی است، تصریح کرد: امسال 75 فقره پرونده با مبلغ 98 میلیارد و 715 میلیون تومان به بانکها معرفی شدهاند.
معاون برنامهریزی و اقتصادی جهاد کشاورزی استان همدان افزود: 25 طرح با 17 میلیارد تومان در سیستم بانکی مصوب شده و در حال پیگیری است.
وی با بیان اینکه در حوزه سیبزمینی سرمایهگذاری کافی برای فرآوری این محصول و ایجاد صنایع تبدیلی آن انجام نشده است، افزود: پیگیر زنجیره تولید در شهرستان بهار هستیم.
* سرمایهگذاری در صنایع تبدیلی سیبزمینی جزو اولویتهای جهاد کشاورزی است
شهسواری با اشاره به اینکه سرمایهگذاری در حوزه صنعت سیبزمینی سرمایهبر است، افزود: سرمایهگذاری بالای 30 تا 40 میلیارد تومان در همدان در حوزه صنایع تبدیلی سیبزمینی کم است.
وی با بیان اینکه بارها اعلام شده سرمایهگذاری در صنایع تبدیلی سیبزمینی جزو اولویتهای جهاد کشاورزی است، ادامه داد: در استان همدان، ساخت سه واحد صنایع تبدیلی در حال پیگیری است که دو واحد در شهرستان بهار و یک واحد در شهرستان رزن قرار دارد.
معاون برنامهریزی و اقتصادی جهاد کشاورزی استان همدان با بیان اینکه کشاورزان سیبزمینیکار توانمندی در استان همدان وجود دارد که توانایی سرمایهگذاری در حوزه صنایع تبدیلی را دارند، افزود: پیدا کردن سرمایهگذار فرایند خاص خود را میطلبد.
وی با اشاره به اینکه در خصوص فرآوری محصولات کشاورزی یکسری پیشزمینهها نیاز است، ادامه داد: سیبزمینی در دو مقطع سیبزمینی بهاره و پاییزه برداشت میشود.
شهسواری با اشاره به اینکه سیبزمینی بهاره 45 درصد تولید سیبزمینی معادل450 هزار تن را به خود اختصاص میدهد، افزود: 550 تا 600 هزار تن سیبزمینی پاییزه در استان همدان تولید میشود.
وی با اشاره به اینکه ساخت 72 پروژه سردخانه در استان همدان در حال انجام است، گفت: این واحدها بین 20 تا 95 درصد پیشرفت فیزیکی دارند و دارای 215 هزار تن ظرفیت هستند.
معاون برنامهریزی و اقتصادی جهاد کشاورزی استان همدان با اشاره به اینکه به دنبال مصرف بهینه آب در بخش کشاورزی هستیم تا از تخلف جلوگیری شود، بیان کرد: کشاورزی در حوزه غیرصنعتی شناسنامهدار نیست.
وی با بیان اینکه باید کشاورزی شناسنامهدار شود و این موضوع در حال پیگیری است، خاطرنشان کرد: در صورت شناسنامهدار شدن کشاورزی، اطلاعات ثبت و ضبط شده و به راحتی میتوان به تخلفات رسیدگی کرد.
انتهای پیام
دیدگاه شما