محمود فتحی در گفتوگو با خبرنگار فارس در رزن با بیان اینکه مبارزه شیمیایی با آفت پوره سن غلات از 13 خردادماه در شهرستانهای رزن و درگزین آغاز شده است اظهار کرد: روند مبارزه با آفت پوره سن غلات تا 10 روز آینده ادامه خواهد داشت.
وی سطح زیر کشت غلات را در شهرستانهای رزن و درگزین بیش از 92 هزار هکتار عنوان کرد و گفت: در سال جاری 83 هزار هکتار گندم آبی و دیم 9 هزار هکتار جوی آبی و دیم در شهرستانهای رزن و درگزین کشت شده است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان رزن از تشکیل 13 شبکه دولتی و خصوصی بخش کشاورزی در راستای مبارزه با آفت سن غلات خبر داد و افزود: اطلاعرسانی به کشاورزان برای سمپاشی به مزارع توسط سه شبکه دولتی و 10 شبکه خصوصی بخش کشاورزی در حال انجام است.
فتحی ادامه داد: تا به امروز بیش از 3 هزار هکتار مبارزه با افت پوره سن غلات در دو شهرستان رزن و درگزین انجام شده است.
وی با بیان اینکه آفت پوره سن غلات حشره گیاهخوار است که مهمترین افت غلات محسوب میشود گفت: اگر کشاورزان نسبت به سمپاشی مزارع خود اقدام نکنند هم به لحاظ کیفیت و هم به لحاظ کمیت محصول تولید شده آسیب جدی خواهد دید و از طرفی که موجب می شود محصول تولیدی در بازار خریدار نداشته باشد.
وی با اشاره به اینکه امسال بیشتر مناطق شهرستانهای رزن و درگزین آلوده به آفت پوره سن غلات است افزود: از کشاورزان تقاضا داریم حتما نسبت به سمپاشی مزارع خود اقدام کنند و در صورتی که مشکلی داشتند به اداره جهاد کشاورزی رزن به منظور مشاوره مراجعه کنند.
وی خاطرنشان کرد: پیشبینی میشود در سال جاری بیش از 150 هزار تن گندم و جو در دو شهرستان رزن و درگزین برداشت شود.
یکی از آفات مهم مزارع گندم و جو در کشور ما آفت سن گندم است. این آفت مهاجر است و در فصل زمستان مزارع را ترک کرده و برای زمستان گذرانی به مناطق کوهستانی و ارتفاعات پناه میبرد و اواخر زمستان و اوایل بهار، مجدداً به مزارع برگشته و شروع به تخمگذاری میکند.
سنها در مراحل لاروی تا رسیدن به مرحله سن کامل از قسمتهای مختلف گیاه تغذیه میکنند و اگر جمعیت آنها زیاد باشد، گیاه زراعی را به طور کامل از بین میبرند.
بیشترین خسارت این حشره در مرحله شیری و خمیری شدن دانههای گندم است.
انتهای پیام
دیدگاه شما