به گزارش صبح رزن به نقل از خبرنگار فرهنگی خبرگزاری دانشجو، نشست خبری سیوهشتمین جشنواره فیلم فجر صبح پنجشنبه دهم بهمن ماه در پردیس سینمایی ملت برگزار شد.
در ابتدای نشست نجفی، مدیرروابط عمومی جشنواره با خوشامدگویی به حضار بیان داشت: در ابتدا دکتر جوادی یگانه معاون امور اجتماعی شهرداری سخنرانی خواهد کرد و در ادامه از سیمرغ ایرانی جشنواره رونمایی خواهیم کرد.
جوادی یگانه در سخنان خود گفت: حمایت از جشنوارهها در دنیا رایج است و برخی جشنوارهها را شهرداریها برگزار میکنند. در تهران نیز شهرداری این حمایت را طی این سالها داشته است. حمایت از جشنواره فیلم فجر وظیفه شهرداری است و شهرداری از بقیه جشنوارهها نیز تا آنجا که بتواند حمایت میکند. ما پردیس ملت و میلاد را در این دوره در اختیار جشنواره گذاشتیم و در کنار آن معتقدیم بسیاری از مسائل شهر تهران میتوانند از طریق راه حلهای فرهنگی و زبان هنر استفاده شود.
وی ادامه داد: بنای ما مشارکت بود و تنها بر حمایت تاکید نداشتیم. تلاشمان بر این بود که آموزشهای شهروندی را پیش از حضور فیلمها داشته باشیم. مسائلی که اگر مورد توجه سینماگران و اصحاب رسانه قرار بگیرد میتواند موثر باشد و بخشی از مشکلات را حل کنند. این همکاری شروع تازهای است که امیدواریم از این طریق حل شود.
در این دوره با کمک ستاد برگزاری جشنواره و شهرداری از طریق در اختیار گذاشتن فضاهای شهری و آموزشهای شهروندی میتواند نتیجه خوبی را حاصل کند.
امیدوارم جشنواره امسال به یاد ماندنی شود و از این طریق برخی مشکلات مردم را حل کنیم.
پویا محمودیان، معاون صنایع دستی وزارت میراث درباره ساخت سیمرغ ایرانی گفت: خرسندیم که گوشهای از هنر ایران را به اهالی هنر و سینماگران نشان دادیم. صنایع دستی به عنوان یک هنر خلاقه و سینما نیز به عنوان یک هنر خلاقه دیگر، در یک همافزایی میتوانند در اقتصاد هنر ثمرات خوبی داشته باشند. اهالی صنایع دستی و هنرمندان برای به رخ کشیدن اقتدار ایران در داخل و خارج در کنار یکدیگر قرار گرفتند. همکاری و همدلی را امسال با حضور سیاستگذاران جشنواره تجربه کردیم که ارمغان خبرهای خوبی خواهد بود.
همنشینی فجر سینما و صنایع دستی میتواند برای هر دو حوزه موثر باشد. از آقای فراهانی وهمکارانشان که در شرکت جهان کریستال این سیمرغ را با نهایت هنر و خلاقیت طراحی کردند نهایت تشکر را دارم و امیدواریم این مهم ارمغان خبرهای خوبی در آینده باشد.
در ادامه محمودیان، به همراه داروغهزاده و فرهانی از تمدیس سیمرغ ایرانی رونمایی کردند.
ابراهیم داروغهزاده، دبیر جشنواره فجر در ابتدای سخنان خود در این نشست، به حوادث ناگوار دی ماه اشاره کرد و بیان داشت: امسال دی ماه سختی را پشت سرگذاشتیم. سردار حاجقاسم سلیمانی بیش از چهل سال برای تأمین امنیت ایران مبارزه کرد و لباس رزمش را در این سالها از تن در نیاورد که در نهایت به دست همان دشمنان به شهادت رسید. این اتفاق و همچنین حادثه سقوط هواپیمای مسافربری و از دست دادن جوانان این مرز و بوم، مردم ایران را مجددا داغدار کرد و شرایط روحی بدی را برای هنرمندان و مردم ایران به همراه داشت. در این شرایط مردم به هنرمندان و سینماگران احتیاج دارند تا آثارشان تسکینبخش درد مردم باشد. امیدواریم بتوانیم همانند سالهای گذشته جشنواره خوبی دلشته باشیم که پل ارتباطی بین مردم و سینماگران باشد، تاکنون همه سینماگران در جشنواره حاضر هستند. ۱۰۰ فیلم ثبت نام کرده بودند که نهایتا ۲۲ فیلم در بخش سودای سیمرغ و ۱۰ فیلم در بخش نگاه نو حضور خواهند داشت.
وی گفت: شعار امسال جشنواره این است که با سینما در کنار هم باشیم. امیدواریم سینما بر اساس رسالت خود، مظلومیت مردم ایران را به جهانیان نشان دهد. امیدواریم سینماگران آنچه در این سالها از طرف آمریکا و رژیم صهیونیستی بر علیه مردم ایران صورت گرفته، تصویر کنند.
داروغهزاده درباره درخواست محسن امیریوسفی برای حضور در جشنواره بود گفت: ما طبق آیین نامه نمیتوانستیم به تقاضای ایشان جواب مثبت دهیم. فیلمی که نمایش داده شده نمیتواند در جشنواره حضور داشته باشد.
مهیار جوادیفر درباره نمایش فیلمهای بیرون مانده برای اصحاب رسانه پرسید و داروغهزاده گفت: اگر صاحبان اثر این درخواست را مطرح کنند ما میتوانیم این امکان را برای اصحاب رسانه فراهم کنیم.
در ادامه نشست گلاویژ نادری درباره دخالت دیگر نهادها در انتخاب فیلمهای جشنواره پرسید و دبیر جشنواره گفت: هیچ ارگان و نهادی در این زمینه دخالت نداشته و فیلمها تنها با نظر هیأت انتخاب برگزیده شدند. هیأت انتخاب فیلمهایی را که پروانه ساخت سینمایی از سازمان سینمایی داشتند را بازبینی کردند و نهاد دیگری در این زمینه دخیل نیست. هیات انتخاب تنها خودش فیلمها را دیده و خوشبختانه تمام فیلمهای امسال مجوز نمایش گرفتند و هیچ فیلمی قبل از بازبینی هیات انتخاب کنار گذاشته نشده است. البته موضوع یک فیلم ممکن است به یک حوزه یا ارگان خاص مربوط شود که در این موارد، همیشه از قبل تعاملاتی بین صاحبان اثر و آن ارگان صورت میگیرد. فیلمی که شما ممکن است مد نظرتان باشد از سوی قوه قضاییه مشکلی نداشت و از طریق شورای پروانه نمایش مجوز گرفته و عدم حضور آن فیلم، نظر هیات انتخاب بوده است.
دیدگاه شما