پاسداری و حفاظت از یک موجود شاید سختترین و البته مهمترین کاری است که یک انسان میتواند در طول عمر خود بر عهده بگیرد.انقلاب اسلامی با سابقه مجاهدت صد ها هزار شهید و عالم در طول تاریخ شیعه و کشور ایران موجودی زنده و دارای اهمیتی بسیار بیش از جان هر انسانی است.
حفاظت از چنین موجودی قطعا از حفاظت از هر چیز دیگری در این دنیا مهمتر است.انقلابی که بر اساس آرمان حقیقت طلبانه شیعه قرار است مقدمه ای بر انقلاب جهانی حضرت مهدی و منجی عالم باشد نیاز به حفاظتی پولادین متشکل از انسانها و ساختارهای به شدت آب دیده و متعهد دارد.
روز پاسدار از این جهت محلی و زمانی برای مرور روزهای آغازین تاسیس این نهاد و نام انقلابی است.به همین منظور برای آشنایی با چگونگی شکل گیری این نهاد انقلابی در شهرستان ولایتندار رزن به سراغ یکی از قدیمی ترین پاسداران در شهرستانهای رزن و درگزین و از موسسیس سپاه شهرستان رفته ایم و با او در خصوص چگونگی پاسداری و تاسیس سپاه گفت و گو کرده ایم.
علیمردان جعفری متولد روستای پشتجین از توابع کنونی شهرستان درگزین و سابق شهرستان رزن است.
سالها حضور در رده های مدیریتی سپاه و جبهه های نبرد با صدامیان از او فردی شناخته شده در رده های مختلف سپاه استان همدان ساخته است.متن زیر حاصل گفت و گوی ما با علیمردان جعفری از یادگاران دفاع مقدس و فرماندهان سابق سپاه شهرستان رزن است.
سوال :با سلام و تشکر از وقتی که در اختیار ما قرار دادید.سپاه شهرستان رزن چگونه شکل گرفت؟گفته می شود شما از نفرات نخست سپاه در شهرستان بوده اید.
جواب :سالهای 58 ، 59 و قبل از آغاز جنگ از سپاه همدان برای شناسایی افراد تاثیر گذار و انقلابی به منظور تاسیس سپاه رزن یک گروه به شهرستان امده بودند و از معتمدین شهرستان مانند ایت الله انواری تحقیقاتی در این زمینه به عمل آمده بود که چه کسانی می توانند عهده دار این مسئولیت شوند.
معتمدین شهرستان 7 نفر از جوانانی که در سالهای قبل از انقلاب نیز در سازماندهی فعالیتهای انقلابی نقش داشتند را معرفی کردند که بنده هم جزئی از آنان بودم.
سوال :نام کسانی که برای تحقیقات و شناسایی افراد جهت عضویت در سپاه آمده بودند را به خاطر دارید ؟
جواب :آن طور که خاطرم هست برادران رضوانی و قشمی از گزینش سپاه همدان جهت شناسایی و معرفی افراد مستعد و ارزشی جهت عضویت در سپاه و تاسیس سپاه شهرستان به رزن آمده بودند.
سوال :از چه کسانی برای حضور دعوت شد و چه کسانی توسط معتمدین معرفی شده بودند؟
جواب :برای ما 7 نفر جهت عضویت در سپاه و شرکت در مراحل عضویت در سپاه دعوت نامه ارسال شده بود.
ابراهیمعلی معصومی،شهید علی مجیدی،خسرو اکبری صادق،عبدالله اصغری،صدقعلی شریفی،عبدالله میرزایی و بنده هفت نفری بودیم که از طرف سپاه همدان برای عضویت در سپاه شناسایی شده بودیم.
سوال:پس از اینکه این معرفی نامه ها برای شما ارسال شد در مرحله بعد چه اتفاقی افتاد ؟
جواب :ما پس از انجام مراحل مقدماتی گزینش به عنوان اولین پاسداران رزنی در پادگان ابوذر همدان به مدت دو هفته مشغول آموزش شدیم و پس از آموزش از تیرماه در سپاه همدان مشغول فعالیت بودیم.
سوال:در همدان ماندید یا به شهرستان رزن مامور شدید؟
جواب :سردار طائفه نوروزی که پس از خواهر دباغ به فرماندهی سپاه همدان منصوب شده بود از بنده خواستند تا در رزن برای تاسیس سپاه شهرستان رزن یک ساختمانی را از منابع شهرستان فراهم کنم.ما با کمک مسئول وقت آموزش و پرورش ساختمان ناحیه قدیم در مجاورت شبکه بهداشت و درمان فعلی را برای سپاه شهرستان رزن تحویل گرفتیم.در آن زمان این ساختمان یک مدرسه متروکه بود.
سوال :پس از تامین ساختمان سپاه شهرستان تاسیس شد؟چه کسانی عهده دار مسئولیت بودند.
جواب :در روزهای آغاز تاسیس سپاه ناحیه رزن بودیم که از ما خواسته شد تا برای جنگ عازم جبهه شویم.بعد از حضور ما در جبهه شهید سید اکبر حسینی و برادر طیب عهده دار آغاز به کار سپاه شهرستان رزن شدند.
سوال :تا چه زمانی در جبهه حضور داشتید؟
جواب :در سال 61 بنده پس از حضور در جبهه مجددا به شهرستان رزن مامور شدم و تاسیس حوزه بسیج شهر قروه درگزین را برعهده گرفتم.پس از آن به عنوان فرمانده سپاه قهاوند معرفی شدم و تا سال 63 در این مسئولیت حضور داشتم.در سال 63 نیز توسط شهید صوفی به عنوان فرمانده سپاه رزن معرفی و تا سال 65 در این مسئولیت حضور داشتم.
سوال :پیش از اینکه انقلاب پیروز شود نخستین بار چگونه با مسائل انقلاب و مبارزه علیه رژیم طاغوت آشنا شدید؟
جواب :در سال 56 یکی از اقوام ما در شهر تهران دانشجو بود و با مباحث مبارزاتی آشنایی داشت ما را از وضعیت کشور،اندیشه متعالی امام خمینی ره و بخصوص ظلمهایی که ساواک به مردم روا می داشت مطلع کرد.
سوال :شما برای نخستین بار چگونه وارد مبارزه شدید؟
جواب :هنگامی که من در جریان وضعیت کشور و مبارزات امام برای پیروزی انقلاب اسلامی قرار گرفتم دانش آموز دبیرستان در شهر قروه بودم و در این دبیرستان به همراه افراد و برادران دیگری در دبیرستان اقدام به برگزاری راهپیمایی های اعتراضی در پاییز سال 57 کردیم.
سوال :انگیزه اصلی شما از ورود به سپاه و به تن کردن لباس مقدس پاسداری چه مسئله ای بود؟
جواب :انگیزه ما از ورود به سپاه حفظ انقلاب و اسلام در برابر خطرات بود.یک روزی با شهید مجید حسینی در مورد سپاه مشورت کردیم و با هم گفتیم که از نام این نهاد پیداست که به دنبال محافظت از انقلاب و اسلام است. این مهمترین دلیل ما برای حضور در سپاه بود.
انتهای پیام/
دیدگاه شما