تاریخ : 16. فروردين 1399 - 8:38   |   کد مطلب: 27424
نیاز به کار جدی، کارشناسی و دقیق داریم

به گزارش صبح رزن به نقل از سپهرغرب، گروه خبر - سمیرا گمار: معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار همدان، گفت: کلیه ظرفیت‌های اقتصادی و تولیدی استان در بخش‌های گوناگون، برای تحقق جهش تولید شناسائی صورت گرفته است و از پنجم فروردین کار خود را آغاز کرده‌ایم.

رهبر انقلاب سال 1399 را با نام «جهش تولید» نام‌گذاری کردند که بر اساس اشاره معظم‌له و با توجه به همه اقداماتی که در بخش‌های گوناگون برای رونق تولید در سال گذشته انجام شده، شاید حتّی یک‌دهمِ آن چیزی که برای کشور احتیاج است، نباشد.

با توجه به تاکید رهبر معظم انقلاب بر شعارهای اقتصادی طی سال‌های اخیر و تلاش برای استفاده حداکثری از توان داخل، برای تبدیل کردن «تهدید تحریم» به «فرصت رونق اقتصادی»، باید دید چه ظرفیت‌های پیدا و پنهانی برای جهش تولید وجود دارد و برنامه دولتمردان برای بالفعل کردن پتانسیل‌های بالقوه و استفاده حداکثری از توان موجود در بخش‌های فعال و نیمه فعال چیست تا به قله رونق تولید رسیده و جهش تولید را محقق کرد.

به همین بهانه، خبرنگار سپهرغرب گفتگویی با محور برنامه مسئولان اقتصادی استان برای تحقق جهش تولید، با ظاهر پورمجاهد، معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار همدان، ترتیب داده که در ادامه آن را خواهید خواند:

     تکمیل ظرفیت‌های خالی تولید در استان

ظاهر پورمجاهد با اشاره به نام‌گذاری سال توسط رهبر انقلاب دام ظله، عنوان کرد: «جهش تولید» به نوعی تکمیل‌کننده شعار سال قبل مبتنی بر «رونق تولید» بوده و در ابعاد مختلف تولید، اشتغال و سرمایه‌گذاری در استان، قابل پیگیری و انجام است.

وی در ادامه، اولویت‌های استان در جهت تحقق جهش تولید را تشریح کرده و افزود: جهش تولید در استان همدان را در چند بخش باید دنبال کرد؛ نخستین مسأله این است که با تسلط بر ظرفیت تولید فعلی، تلاش برای تکمیل ظرفیت‌های خالی با جدیت دنبال شود؛ اگر این بخش متناسب با پتانسیل‌ها و استعدادهای مناسب استان باشد به طور قطع می‌تواند ارزش افزوده بیشتری را نصیب استان و تولیدکننده کند.

     احیای طرح‌های راکد در استان

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار همدان، ادامه داد: طرح‌هایی که به هر دلیلی دچار مشکل شده و راکد هستند (چه در تملک سیستم بانکی و چه دستگاه‌های اجرایی)، باید احیا شده و ادامه فعالیت‌های آنان از سر گرفته شود.

     توجه ویژه به طرح‌های دارای پیشرفت 60 درصدی

پورمجاهد گفت: برخی از طرح‌های تولیدی و سرمایه‌گذاری دارای پیشرفت بالایی هستند (یعنی بیش از 60 درصد) که با تلفیق همکاری بخش خصوصی و تسهیلات بانکی به یک مرحله مشخص رسیده‌اند. تلاش ما این است که این طرح‌ها در سال جاری به ثمر بنشیند و با توجه وی‍ژه، تولید آن‌ها راه‌اندازی شود.

وی در ادامه با تأکید بر بهره‌وری، تصریح کرد: این مسأله، در همه تصمیم‌گیری‌ها به عنوان یکی از مبانی، مورد توجه است و باید با هدف تحقق برنامه پنج ساله ششم که افزایش بهره‌وری است، با آموزش نیروی انسانی و استفاده درست از امکانات، در سال «جهش تولید»، به طور ویژه مورد توجه قرار گیرد.

     شرکت‌های دانش بنیان دریای فرصت در اقتصاد

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار همدان، افزود: در حوزه فناوری و شرکت‌های دانش‌بنیان که در حوزه اقتصاد به مثابه یک دریا هستند، می‌توان با ارتقای ارزش‌افزوده در جهت «جهش تولید»، گام‌های اثرگذاری برداشت همانطور که همواره شاهد اثرگذاری این بخش در اقتصاد بوده‌ایم.

پورمجاهد به منابع بانکی نیز اشاره کرد و گفت: سیاست‌های کلان سال گذشته در حوزه طرح‌های دارای بیش از 50 درصد پیشرفت و تامین سرمایه در گردش واحدهای تولیدی اثرگذار ادامه خواهد داشت و سیستم بانکی همانند قبل با قوت بیشتری به این سمت هدایت خواهد شد.

     تکمیل زنجیره ارزش افزوده در سطح تولیدات استان

وی با بیان اینکه تکمیل زنجیره ارزش افزوده در سطح تولیدات استان نیز در «جهش تولید»، مورد توجه ویژه است، اظهار کرد: محصولی مانند سیر که در سطح ملی دارای نشان بوده و در مرحله کسب نشان در سطح بین‌المللی است، انگور ملایر، گردوی تویسرکان، باغات میوه نهاوند، رازیانه رزن و نظایر را می‌توان، با تکمیل زنجیره ارزش، به حد قابل توجهی در رونق تولید و اشتغال رساند.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار همدان ادامه داد: در برخی از مشاغل، حجم وسیعی از افراد شاغل هستند که می‌توان نقش‌آفرینی بیشتر در آن مشاغل را مورد تأکید قرار داد؛ مانند افرادی که در حرفه مبل و منبت یا فرش مشغول کار هستند که اگر آنها مورد توجه ویژه قرار بگیرند، در تولید، اشتغال و جهش تولید می‌توانند اثربیشتری داشته باشند.

     تولید نیاز به بازار دارد

پورمجاهد ضمن تأکید بر اینکه این نکته باید مورد توجه ما باشد که تولید و تلاش برای افزایش آن، نیازمند بازار مناسب است، تصریح کرد: افزایش تولید بدون بازار مناسب، سبب می‌شود محصول تولیدشده، روی دست تولیدکننده بماند که باید برای این مورد نیز در کنار افزایش تولید، کاری کرد.

     توجه به صادرات

وی ادامه داد: علیرغم تحریم‌های ناجوانمردانه‌ای که وجود دارد، باید در حوزه صادرات جدی‌تر و با برنامه‌ریزی بیشتری گام برداریم که این مقوله می‌تواند از راه‌های مختلف صادرات با واسطه و مستقیم و از سوی افراد و تشکل‌های اقتصادی، انجام شود.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار همدان، همچنین تأکید کرد: تشکل‌های حوزه صادرات را باید راه‌اندازی کرد و آنهایی که وجود دارد را نیز تقویت کرده و ارتقا بخشید.

     تسهیل گری کسب و کارهای کوچک و بزرگ

پورمجاهد بیان کرد: حوزه سیستم اداری و تسهیل‌گری کسب و کار را باید با قوت بیشتری دنبال کرد خواه این کسب و کارها یک کارآفرینی جزئی باشد یا یک سرمایه‌گذاری بزرگ؛ تا بتوان در «جهش تولید»، مؤثر بود.

وی با اشاره به طرح‌هایی که در سال گذشته مقدمات اجرای آنها انجام شده است، ابراز کرد: طرح‌هایی نظیر دامداری بزرگ 6 هزار رأسی، تولید کاغذ از کربنات اسدآباد، فرآوری قهوه اسدآباد، طرح‌های به تفاهم رسیده در حوزه فرآوری مواد معدنی با تأمین اجتماعی و طرح‌های توسعه معدن در شهرستان‌های ملایر و نهاوند، در این زمره قرار دارند.

     ظرفیت کم نظیر صنایع تبدیلی و تکمیلی

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار همدان، با تأکید بر صنایع تبدیلی و تکمیلی، ابراز کرد: این مسئله باید مورد توجه ویژه قرار گرفته و از ظرفیت این بخش استفاده شود. برخی از این صنایع باید با تقویت زیرساخت‌ها انجام شود؛ نظیر نواحی صنعتی که نیاز به تأمین برق دارد که قول‌هایی در این جهت از مسئولان گرفته شده است، منطقه ویژه جهان‌آباد، فناوری برتر و سه سایت در نزدکی شهرک صنعتی بوعلی نیاز به تأمین اعتبار دارد که باید وقت بیشتری بگذاریم تا بتوانیم در جهت افزایش و جهش تولید گام برداریم.

پورمجاهد، در بخش دوم سخنان خود گفت: همه این موارد در گرو همکاری و تعامل سیستم اداری بوده و بستگی به تلاش مدیران، بدنه ادارات و کارشناسان امر دارد که باید جدی‌تر و با برنامه‌ریزی دقیق‌تری نسبت به سال‌های قبل، پای کار بیایند.

وی اضافه کرد: در حوزه رونق تولید، نباید کار امروز را به فردا واگذار کرد؛ انتظار می‌رود ستاد تسهیل، ستاد رفع موانع تولید، شورای گفتگوی بخش خصوصی و دولتی و کمیته‌های کارشناسی که طرح‌هایی را مصوب می‌کنند، با کار کارشناسی و تلاش بیشتری، وارد عمل شوند.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار همدان، با بیان اینکه شعار سال، مورد توجه ویژه مدیریت ارشد استان است، ابراز امیدواری کرد: سال 99 سال شکوفایی اشتغال و تولید در استان باشد تا منجر به ارتقای معیشت مردم در استان شود.

     از پنجم فروردین کار را آغاز کرده ایم

پورمجاهد، در پاسخ به پرسش خبرنگار سپهرغرب مبنی بر آغاز زمان رصد و احصای اولویت‌های مذکور برای عملیاتی شدن آن‌ها، گفت: از پنجم فروردین، اقدامات خود را در این جهت آغاز کرده‌ و اولویت‌های جهش تولید به دستگاه‌ها ابلاغ شده‌است و در نخستین جلسه نیز با حضور استاندار و رئیس سازمان برنامه و بودجه، این موضوع را پیگیری خواهیم کرد.

وی یادآوری کرد: هفتم فروردین‌ماه نیز نامه استانداری به کلیه دستگاه‌های ذی‌مدخل ابلاغ و بخش اولیه گزارش‌ها، دریافت شده‌است؛ ضمن اینکه با توجه به وضعیت موجود، افزایش تولید در بخش موادشوینده و بهداشتی، با جدیت پیگیری شده است.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار همدان، در پایان سخنان خود اذعان کرد: همه باید برای تحقق شعار سال تلاش کنیم و این تلاش‌ها بیش از گذشته باشد؛ خلأهایی هم وجود دارد که با هم‌فکری و ارتباط می‌توان آن‌ها را رصد کرده و برای رفع آن‌ها برنامه‌ریزی کرد تا بتوانیم خدمت بیشتری به مردم بکنیم. اصحاب رسانه به ویژه دوستان ما در سپهرغرب، همیشه با تحلیل منطقی و مستدل در این جهت، گام برداشته‌اند که امیدوارم در سال جدید نیز این نظرات و تحلیل‌ها ادامه داشته باشد.

در خاتمه باید گفت؛ تردیدی نیست اگر تولید به معنای واقعی رونق یابد، اقتصاد پویا می‌شود، مشکل بیکاری جوانان حل شده و وضعیت معیشتی مردم بهتر خواهد شد.

همه آنانی که الفبای اقتصاد را می‌دانند، بر این باورند که تکیه بر ظرفیت‌های داخلی، راهکاری مناسب در جهت رونق تولید و شکوفایی اقتصادی کشور است. با جهش تولید نیز کارخانجات با حداکثر ظرفیت خود فعالیت می‌کنند که به موجب آن، اشتغال، تولید و عرضه کالا افزایش یافته و قیمت‌ها نزولی می‌شود؛ ضمن اینکه می‌توان با برنامه‌ریزی‌های مناسب نیروهای انسانی را برای اشتغال‌زایی بسیج کرد.

«جهش تولید»، بدون اصلاح نظام بانکی، احساس امنیت سرمایه‌گذاران، إتکا به دانش بومی، حرکت به سمت اقتصاد مقاومتی، اجرای مشوق‌های قانونی برای بهبود فضای کسب و کار و تسهیل روند صادرات در کشور، محقق نخواهد شد.

آنچه از این گفتگو حاصل شد، نشان می‌دهد ظرفیت‌های استان در بخش‌های گوناگون، از نخستین روزهای سال 99 رصد و إحصا شده است که شروع خوبی است؛ اما آنچه تعیین‌کننده خواهد بود این است که باید دید این ظرفیت‌های بالقوه، تا چه حد بالفعل می‌شود تا استان همدان را به رونق تولید، معیشت و اقتصاد برساند تا به «جهش تولید» در این استان، امیدوار بود...

دیدگاه شما

کانال خبری تلگرامی صبح رزن