به گزارش صبح رزن،شهروز کهیایی در گفتوگو با ایسنا، افزود: در این طرح ساماندهی و به روز شدن آموزشهای صنایع دستی روستا در اولویت اول و برندسازی و ثبت ملی آن در مرحله بعد قرار دارد.
وی توضیح داد: در روستای هدف گردشگری کاج افزون بر ۱۰۰ کارگاه صنایع دستی وجود دارد که در قالب خراطی چوب و عمدتاً قاب سازی فعالیت میکنند و برای ۳۵۰ نفر به طور مستقیم و ۱۵۰ نفر غیرمستقیم اشتغالزایی کردهاند.
کهیایی ادامه داد: در سند سه ساله راهبردی استان ایجاد سایت کارگاهی و نمایشگاهی روستای کاج مورد تأکید بود، به عبارتی کارگاههای صنایع دستی الزام شده بودند که در مکانی خارج از روستا تجمیع شوند.
وی با اشاره به اینکه روستای کاج تا پیش از این تعاونی هنرمندان نداشت، اظهار کرد: امسال در راستای شعار سال «جهش تولید» توان خود را بر روی اشتغالزایی در حوزه صنایع دستی گذاشتیم و تعاونی هنرمندان روستا را تشکیل دادیم.
کهیایی اضافه کرد: اعضای هیئت مدیره و مدیرعامل این تعاونی از هنرمندان روستا انتخاب شدند و مقرر شد مکانی برای احداث سایت کارگاهی و نمایشگاهی درنظر گرفته شود که با پیگیریهای انجام شده افزون بر چهار هکتار از زمینهای کشاورزی در نزدیکی روستا به این امر واگذار شد.
رئیس اداره میراث فرهنگی رزن و درگزین با بیان اینکه تاکنون حدود ۸۰ کارگاه عضو تعاونی شدهاند و بقیه در شرف ثبت نام هستند، گفت: با هماهنگی تعاونی تمام محصولات صنایع دستی روستا نرخ گذاری شده است.
کهیایی بیشترین صادرات محصولات روستای کاج را به کشورهای عربی عنوان کرد و افزود: سال گذشته با همکاری اتاق بازرگانی یک دوره آموزش بازاریابی و برندسازی برای هنرمندان برگزار شد.
وی با اشاره به اینکه به تازگی روستای هدف گردشگری کاج به عنوان روستای بدون بیکار معرفی شده است، گفت: یکی از اهداف اصلی ما در راستای ماندگاری گردشگر، تأسیس اقامتگاههای بومگردی در روستای کاج و دیگر روستاهای شهرستان بوده و قرار است با هماهنگی معاونت گردشگری استان دوره آموزشی برای دهیاران و شورای روستاها برگزار کنیم.
انتهای پیام
دیدگاه شما