به گزارش صبح رزن،رییس دانشگاه علوم پزشکی همدان با بیان اینکه روند خدمترسانی در حوزه بهداشت و درمان در بحران کرونا هیچ گاه دچار وقفه نشد، گفت: بیش از هزار میلیارد تومان تجهیزات در ایام کرونا وارد استان شده است.
دکتر رشید حیدری مقدم در نشست خبری با خبرنگاران بیان کرد: از ابتدای ورود کرونا تا کنون 3 هزار و 15 نفر از پرسنل بهداشت و درمان استان همدان به کرونا مبتلا شدند که از این تعداد، 308 نفر پزشک، 767 تن پرستار، 46 نفر بهیار،4 نفر ماما و یک هزار و 29 نفر از دیگر پرسنل بیمارستانی بودند.
حیدری مقدم با بیان اینکه از اسفند 98 تاکنون بیش از هزار میلیارد تومان تجهیزات وارد استان شده است، افزود: هیچ شهرستان قرمز و نارنجی نداریم و خوشبختانه 3 شهرستان اسدآباد، بهار و فامنین در وضعیت آبی (کم خطر) قرار دارند.
وی با تأکید بر اینکه به هیچ عنوان نباید فشار از روی کرونا برداشته شود، گفت: رها کردن شرایط کنترل کرونا در هر مقطعی میتواند کشور را با بحران تازهای مواجه کند به همین علت هرگونه تجمع میتواند خطر آفرین باشد اما متاسفانه برخی از مسئولین بدون در نظر گرفتن ملاحظات کنونی، مراسمهایی برگزار میکنند که میتواند جان افراد را به مخاطره بیندازد.
وی ادامه داد: وقتی مقام معظم رهبری فرمودند همه اعم از مسئول یا غیرمسئول باید تابع مصوبات ستاد مقابله با کرونا باشند حتی مراسم های عزای حسینی در ماه محرم که والاترین جایگاه شئونات دینی ماست نیز با حداقل افراد و بیشترین رعایت پروتکلها برگزار شد بنابراین برگزاری برخی جلسات و مراسمها ضرورت ندارد.
رییس دانشگاه علوم پزشکی همدان در بخش دیگری از سخنان خود در پاسخ به سوال خبرنگاران به موضوع داروی ساخته شده در درمان کرونا توسط مهندس قادری اشاره و تصریح کرد: در داخل استان تلاشهای بسیاری برای ارزیابی ای دارو انجام شد و بررسی هایی نیز در حال انجام است اما تا اطمینان از حصول نتیجه نمیتوان به مؤثر بودن دارو نظر داد.
وی افزود: بر اساس ادعای افراد، نمیتوان تأثیر دارو را به عامه افراد جامعه تعمیم داد با این حال با در نظر گرفتن چارچوبهای موجود میتوان دارو را بررسی و در صورت نتیجهبخش بودن مورد پژوهش و حمایت قرار داد.
حیدری مقدم در ادامه به جذب 150 نفر نیرو طی قراردادهای کوتاه مدت 89روزه در دوران شیوع کرونا اشاره و بیان کرد: برای جذب 850 نفر نیز مجوز جذب داریم و البته در مورد تبدیل وضعیت کارکنان نیز کمیتهای در وزارت بهداشت تشکیل شده که با اولویت کادر درمان و نیروهای پشتیبانی تبدیل طبق ضوابط وزارت، تبدیل وضع صورت خواهد گرفت.
وی در پاسخ به سوالی در خصوص بیمارستان اکباتان تشریح کرد: روند ساخت بیمارستان اکباتان در اختیار دانشگاه نیست و شرکت مادرتخصصی زیر نظر وزارت بهداشت متولی آن است و تا جایی که بنده مطلع هستم تاکنون نزدیک به 80 درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.
رییس دانشگاه علوم پزشکی همدان با بیان اینکه در سفر رییس سازمان برنامه و بودجه به همدان ۱۰۰میلیارد تومان برای مرکز جامع سرطان و ۱۷۰میلیارد تومان برای بیمارستان اکباتان در نظر گرفته شده بود، گفت: در حال حاضر ۳۰میلیارد تومان برای راهاندازی فاز اول بیمارستان اکباتان اختصاص یافته و امید و تلاش ما این است که تا پیش از پایان سال، فاز اول به بهرهبرداری برسد.
وی در ادامه به افزایش زیرساختها و ظرفیتهای دیگر دانشگاه اشاره و اظهار کرد: در دی ماه 98 در کل استان 85 دستگاه دیالیز داشتیم که حالا به 190 دستگاه رسیده و برخی بیمارستانهای استان از جمله بیمارستان آیتاله بهاری در موضوع دیالیز بیماران کاملا مستقل شده است و امکانات لازم برای شهرستانهای رزن و فامنین نیز تأمین گردیده است البته هنوز در نقطه ایدهآل نیستم اما با توجه به رشد صد در صد در دستگاهها تلاش کردیم بیشترین کنترل را روی بیماران کلیوی داشته باشیم.
حیدریمقدم اشارهای هم به نبود بیمارستان خصوصی در استان همدان کرد و افزود: استان همدان تنها استانی است که بیمارستان خصوصی ندارد به جز بیمارستان بوعلی که مربوط به قبل از انقلاب است و دارای ظرفیتهای محدودی است و نمیتوان در شرایط خاص برای انتقال بیماران به این مجموعه اقدام کرد.
رییس دانشگاه علوم پزشکی همدان در سوالی با موضوع مهاجرت پزشکان و پرستاران پاسخ داد: واقعیت تلخ فرار مغزها و مهاجرت نخبه های کشور را باید پذیرفت و در صورتیکه این افراد به کشور بازنگردند یک ضایعه علمی خواهد بود.
وی با بیان اینکه آمار دقیقی از تعداد مهاجران حوزه بهداشت و درمان در دست نیست، افزود: تعدادی از پرستاران همدانی برای مهاجرت به کشور دانمارک اقدام کردند.
دیدگاه شما