به گزارش صبح رزن،سال گذشته که انتخابات مجلس نهم در تویسرکان، به مرحله دوم کشید، برخی افراد سرشناس و شخصیتهای با نفوذ سیاسی این شهرستان، بر این عقیده بودند که او باید از ادامه رقابت، انصراف میداد تا سلیمی، با نفر بعد از فضلعلی رقابت کند. به زعم آنان، در این صورت، احتمال پیروزی سلیمی، بسیار کم میشد. شاید احتمال تکرار همین وضعیت و دایر شدن رقابت اصلی بین فضلعلی و سلیمی، شخص او یا جمع تصمیم گیرنده در این مورد را قانع کرده تا دوباره ریسک نکنند و اجازه دهند که فضلعلی، در بیرون از گود رقابتها، هدایتگر جریان انتخابات تا حصول نتیجه مطلوب خود باشد.
اگر چنین باشد، میتوان گفت بخش قابل توجهی از فعالان سیاسی تویسرکانی، برای کسب نتیجه دلخواه، متحد شده و به دنبال سپردن کرسی نمایندگی این شهرستان در مجلس نهم به فردی بومی از بین خود یا نامزد جدید غیر بومی میباشد. البته هنوز مشخص نیست که شخص فضلعلی، در جریان انتخابات میاندورهای، سکوت خواهد کرد یا در پشت صحنه انتخابات، به هدایت و جهتدهی رقابتها خواهد پرداخت.
تفاوت دوم انتخابات میاندورهای مجلس نهم در شهرستان تویسرکان با انتخابات سال گذشته، ثبت نام محمدمهدی مفتح -نماینده پرسابقه پیشین رزن در چندین دوره مجلس شورای اسلامی- در این حوزه است که تا حدودی، عجیب به نظر میرسد. این تعجب، از آنجا ناشی میشود که مفتح، علیرغم توانمندی و تجارب زیاد و قابل توجه، دارای خاستگاه کاملاً متفاوت فرهنگی و اجتماعی با اهالی تویسرکان است. البته شاید اقبال رأی دهندگان تویسرکانی به برخی نامزدهای غیر بومی، مفتح را مجاب به امتحان کردن شانس خود برای ورود به مجلس نهم از این حوزه انتخابیه نموده باشد. به هر حال، حضور مفتح به عنوان نامزد در انتخابات میاندورهای تویسرکان نیز از جهات مختلف، قابل توجه و بررسی است.
در این زمینه هم ابتدا باید دید که ورود مفتح به این عرصه، تصمیمی شخصی است یا او به دعوت گروهها و اشخاص متنفذ در این شهرستان، اعلام نامزدی نموده است؟ همچنین ممکن است مفتح از سوی گروههای سیاسی مستقر در پایتخت و با هدایت و قول حمایت آنها، چنین تصمیمی گرفته باشد. به هر شکل، به همان اندازه که ثبت نام نکردن فضلعلی در انتخابات میاندورهای، راه را برای اجماع فعالان سیاسی تویسرکانی بر روی یک کاندیدای بومی هموار نموده است، ورود مفتح به این عرصه، هر گونه اجماعی را در این زمینه، با مشکل جدی مواجه خواهد کرد.
در مجموع به نظر میرسد این بار نیز انتخابات میاندورهای مجلس نهم در تویسرکان، با حساسیت ویژه و رقابتهای تنگاتنگی همراه باشد. از طرفی تعدد کاندیداها، احتمالاً موجب شکسته شدن آرا و انتخاب نمایندهای با تعداد رأی نه چندان زیاد، خواهد شد. از طرفی حضور نیافتن فضلعلی به عنوان نامزد و حضور مفتح در این عرصه، آرایش نامزدهای انتخاباتی را تغییر خواهد داد.
اگر حضور نیافتن فضلعلی در عرصه و همچنین اعلام نامزدی مفتح در این شهرستان، یک تصمیم شخصی باشد، میتوان پیشبینی کرد که رقابت اصلی در این انتخابات میاندورهای، بین سه قطب شامل مفتح، سلیمی و کاندیدایی بومی از تویسرکان صورت گیرد.
البته ممکن است انصراف فضلعلی از کاندیداتوری و اعلام نامزدی مفتح، هر دو محصول خرد جمعی باشد و حتی حادث شدن هر دو اقدام، دارای یک منشأ و سرچشمه باشد. در این صورت میتوان گفت افراد و گروههای متنفذ این شهرستان، هنگامی که نتوانستهاند از تعدد نامزدهای بومی و در نتیجه شکسته شدن آرا بکاهند و پیشبینی میکنند که احتمالاً باز هم یک غیر بومی، مورد توجه تعداد قابل توجهی از رأی دهندگان تویسرکانی قرار گیرد، ترجیح دادهاند که یک غیر بومیِ توانمند و دارای تجربه و نفوذ زیاد همچون مفتح را بر کرسی نمایندگی تویسرکان در مجلس نهم بنشانند.
با نزدیک شدن ایام برگزاری انتخابات میاندورهای مجلس، ابعاد این ماجرا، بیشتر مشخص خواهد شد و فعالان سیاسی شهرستان تویسرکان، نشان خواهند داد که آیا از رویدادها و پیامدهای انتخابات مجلس نهم در سال گذشته در این شهرستان، درس گرفتهاند یا نه؟
منبع :همدان پیام
دیدگاه شما