آخرین اخبار

تاریخ : 20. ارديبهشت 1404 - 8:25   |   کد مطلب: 29299
امام جمعه رزن تبیین کرد:
هجرت امام رضا (ع)؛ انقلاب معرفتی
حجت‌الاسلام علی‌اکبر منصوری، امام جمعه رزن، در سخنانی جامع به بررسی ابعاد تأثیرگذار هجرت امام رضا علیه‌السلام به ایران پرداخت.

حجت‌الاسلام علی‌اکبر منصوری، امام جمعه رزن، در سخنانی جامع به بررسی ابعاد تأثیرگذار هجرت امام رضا علیه‌السلام به ایران پرداخت.

وی با اشاره به برکات بی‌نظیر این هجرت، از ارتقاء سطح معرفت شیعیان در درک جایگاه امامت و گسترش چشمگیر جغرافیایی مکتب تشیع به عنوان مهمترین دستاوردهای آن یاد کرد.

حجت‌الاسلام علی‌اکبر منصوری، امام جمعه محترم رزن، طی سخنانی روشنگرانه به تبیین برکات و دستاوردهای هجرت پربرکت امام رضا علیه‌السلام به سرزمین ایران پرداخت. ایشان با تأکید بر اینکه این هجرت نقطه‌عطفی در تاریخ تشیع محسوب می‌شود، آن را دارای ابعاد کیفی و کمی بی‌نظیری دانست.
۱. رشد کیفی مکتب تشیع: ارتقاء معرفت و درک امامت

امام جمعه رزن با برجسته کردن نقش هجرت امام رضا علیه‌السلام در ارتقاء معرفت شیعیان، اظهار داشت: یکی از مهمترین دستاوردهای هجرت امام رضا علیه‌السلام، ارتقاء معرفت نسبت به اهل‌بیت علیهم‌السلام در میان مردم بود. تا پیش از این، درک صحیح از جایگاه والای امامت، عمدتاً در میان خواص و یاران نزدیک ائمه بود و عموم مردم از عمق این جایگاه بی‌خبر بودند. اما با حضور پربرکت امام رضا علیه‌السلام در ایران، ایشان با سخنرانی‌های روشنگرانه در مسجد مرو، مناظرات علمی پربار که مأمون ترتیب می‌داد و همچنین در موقعیت‌های مختلف دیگر، توانستند سطح معرفت عمومی را به گونه‌ای ارتقاء دهند که ظرفیت درک و شناخت شیعه به مرتبه‌ای رسید که پس از ایشان، شیعیان توانایی درک مفاهیم والای زیارت جامعه کبیره را که توسط امام هادی علیه‌السلام آموزش داده شد، پیدا کردند. این خود گواه روشنی بر توانایی شیعه در درک معارف بلند و عمیق امامت است.

۲. رشد عُمقی مکتب تشیع: امامت در کودکی و بلوغ معرفتی شیعه
حجت‌الاسلام منصوری در ادامه به یکی دیگر از نشانه‌های بلوغ معرفتی شیعیان در اثر آموزه‌های امام رضا علیه‌السلام اشاره کرده و افزود: یکی از آزمون‌های الهی در مسیر معرفت شیعیان، امتحان درک امامت در سنین کودکی بود که خداوند متعال پس از امام رضا علیه‌السلام از شیعیان گرفت. پس از حضرت ثامن‌الحجج علیه‌السلام، شاهد بودیم که امام جواد علیه‌السلام در هشت سالگی، امام هادی علیه‌السلام تقریباً در همین سنین و امام زمان عج الله تعالی فرجه الشریف در پنج سالگی به مقام امامت رسیدند. نکته قابل تأمل اینجاست که تمامی این رویدادها پس از هجرت و حضور امام رضا علیه‌السلام اتفاق افتاد و ما می‌بینیم که شیعیان نه تنها دچار تفرقه و انشعاب نشدند، بلکه با همان معرفت بالای کسب شده، این حقیقت را درک کردند که امام معصوم حتی اگر در سنین کودکی به مقام امامت برسد، باز هم توانایی علمی، عقلی و معنوی لازم برای تصدی این مقام الهی را داراست. این اوج معرفت و بصیرت شیعه را نشان می‌دهد.

۳. رشد کمّی مکتب تشیع: گسترش جغرافیایی و تقویت شبکه وکالت
امام جمعه رزن در پایان به جنبه کمی و جغرافیایی این هجرت پربرکت اشاره کرده و تصریح نمود: از جهت کمّی نیز، هجرت امام رضا علیه‌السلام به ایران، جغرافیای تشیع را به نحو چشمگیری گسترش داد. این سرزمین نه تنها به عنوان پایگاهی محکم برای شیعه تثبیت شد، بلکه امام علیه‌السلام مطابق سیره اجداد مطهرشان، امام باقر و امام صادق علیهماالسلام، شاگردان و نمایندگانی را به سرزمین‌های دیگر اعزام می‌کردند. به این ترتیب، شبکه وکالت در زمان امام رضا علیه‌السلام به اوج خود رسید، به گونه‌ای که نمایندگان و وکلای آن بزرگواران در محدوده وسیعی از شمال آفریقا تا جزیره العرب، ایران، عراق، ماوراءالنهر و بسیاری از سرزمین‌های دیگر فعال بودند و به عنوان مرجع دینی مردم در امور دینی به ایشان مراجعه می‌کردند. این ارتقاء همزمان کمی و کیفی، تماماً با برکات هجرت پرنور امام رضا علیه‌السلام به ایران اتفاق افتاد و راه را برای رشد و بالندگی مکتب تشیع هموار ساخت. امیدواریم که همواره از فیوضات این امام همام بهره‌مند باشیم.

انتهای خبر/عل

دیدگاه شما