به گزارش صبح رزن به نقل از جهان، کوچک که بودی برای داشتن بهترین اسباب بازیهای دنیا دعا میکردی. برای خانهای پر از خوراکی، برای کمی بیشتر تاپ سواری... یادت هست؟کوچک که بودی برای داشتن بهترین اسباب بازی های دنیا دعا می کردی.برای خانه ای پر از خوراکی ،برای کمی بیشتر تاپ سواری ...یادت هست؟
بزرگ تر که شدی آرزو برایت قبول شدن امتحان و دانشگاه رفتن،کار و در آمد بود.به یاد داری؟ امروز هم... نمی دانم.نمی دانم دنیای آرزوهایت امروز تا کجا فکر می کند و دلداده کدام آیین است،نمی دانم حواس دلت امروز زمام دار چه کسانی است ..تا کجا تقوا دارد و چقدر مهربان است....اما لیلةالرغائب را مراقب آرزوهایت باش...
راه آسمان، خدا، اجابت، بخشش شاید در نظرت سخت بیاید.طولانی. دست نیافتنی. اما امشب که عاشق شوی پیاده هم می شود تمام آن مسیر طولانی را ساده به پایان رساند بی هیچ سخنی از رنج و کم طاقتی بندگان. می شود کوله بار دنیا را هر قدر هم سنگین از شانه هایت پایین بکشی تا دل کوچکت را به بی کران آسمان گره بزنی، برای ثانیه ای خدا...
امشب از هر کجای این دنیای بزرگ که در بزنی، صاحبخانه برای استقبال می آید.با طبقی از آرزوهایی که می خواهی...امشب ..لیلة الرغائب ...مراقب آرزوهایت باش...
ضیافت اولین شب جمعه رجب، لیلة الرغائب، خواب خیلی ها و آرزوی مردمان بسیاری را تعبیر کرده. به خیال مردمان بسیاری رنگ واقعیت رسانده.خیلی از مردم برای رسیدن به حاجت های خود دست به دامان این شب می شوند،به ضمانت یک سال انتظار...
تا چند سال پیش خیلی از ما این وعده گاه را نمی شناختیم .وعده گاهی که خدا در آن بردبار است به گناهکار ترین بندگان،وعده گاهی که باید امیدوار تر از پیش باشی به استجابت،آنجا که برای هر چه بخواهی مختاری و خدا به تمام آنچه می گویی شنوا تر از پیش منتظر است...
امشب چه سیاه باشی و چه سپید،هر چه قدر که نا امید،هر چه که بخواهی از خدا ،امیدوار باش به اجابت... امشب اعانت جستن به فضل و کرمش برای آنکه امید دارد،مباح است...
امشب تمام فرشته ها از ثلث شب که بگذرد در میان کعبه به خدا برای بخشش بندگان روزه دار رجب دعا می کنند...
لیلة الرغائب تو مختاری برای انتخاب آنچه می خواهی،برای داشتن گوشه ای از تقدیری که آرزویش داری، برای آنچه می خواهی باشی...
شاید این شب در آیین های مردم دیگر،در کریسمس، انتظار بودا و روزهای دیگر مردمان دیگر تجلی کوچکی داشته باشد اما مقایسه در رتبه و منزلت،در ارج و بندگی بی حساب پای خودت...
گریزی به اعمال این شب و نیم نگاهی به دعا ها و معانی درد دلت با خدا می ارزد به تجربه حس گوش دادن کسی به تمام آنچه می خواهی ،بیشتر از همیشه و هر روز...می ارزد به یک دل سیر دعا...به لذت گفتن یک طومار آرزو...
امشب می شود خیلی چیزها از خدا خواست. دنیا و آخرت را، ثروت و تملک را ،بندگی،قدرت،گذشت،آرامش و ... خودخودخود خدا را...
درخواست آیت الله وحید خراسانی در شب لیلة الرغائب
حضرت آیتالله وحید خراسانی با اشاره به جنایات وهابیت تکفیری و نبش قبر حجر بین عدی، گفت: کفر و الحاد دست به دست هم دادهاند و قبر این صحابی بزرگوار پیامبر(ص) را ویران کردند.
حضرت آیتالله حسین وحید خراسانی از مراجع تقلید صبح امروز در درس خارج خود که در مسجد اعظم قم برگزار شد، با اشاره به جنایات وهابیت تکفیری و نبش قبر حجر بن عدی، گفت: امروز کفر و الحاد دست به دست هم دادهاند و قبر این صحابی بزرگوار پیامبر(ص) را در دمشق ویران کردند.
وی ادامه داد: ابن اثیر نقل میکند که عایشه به معاویه تندی کرد که چرا حجر بن عدی را کشتی، معاویه گفت: امالمؤمنین، او را کشتم برای مصلحت اسلام، عایشه گفت: کسی را کشتی که پیامبر(ص) فرمود کشته میشود حجر بن عدی و اصحابش به دست کسانی که مسلمین و عابدین لله هستند و خدا و تمام اهل آسمان غضبناک میشوند.
این مرجع تقلید با بیان اینکه نقل عامه درباره عظمت حجر بن عدی آن هم از محکمترین سندها نشانه بزرگی آن مرد است، افزود: وهابیت کفری در لباس اسلام و الحادی در صورت ایمان است.
حضرت آیتالله وحید خراسانی ادامه داد: آیا وهابیت سعودی قدرت دارد جواب این عمل را بدهد؛ وقتی خبر قتل حجر بن عدی به عبدالله بن عمر رسید در بازار صیحه کشید.وی تصریح کرد: به خلاف فتوای ابوحنیفه، مالک، شافعی و ابن حنبل و بر خلاف اجماع چهار مذهب چرا این قبر ویران شد.
این مرجع تقلید با تأکید بر اینکه کفر و الحاد امروز دست به دست هم دادهاند برای فشار بر شیعیان، گفت: کسی قبرش مورد اهانت قرار گرفت که نص کلام ابن اثیر میگوید؛ « و کان مجاب الدعوة» دعای او از درگاه خدا رد نمیشود، آن کسی که افضل آنها است تربیت شدگانش این چنین هستند.
حضرت آیتالله وحید خراسانی ادامه داد: حجر بن عدی دست پرورده و شاگرد مکتب کسی است که وقتی در روز بیستم رمضان آمد خدمت حضرت علی(ع) حضرت به او فرمود اگر از تو بخواهند از علی(ع) بیزاری بجویی چه میکنی؟ گفت: یا علی اگر مرا با شمشیر قطعه قطعه کنند و در آتش بسوزانند دست از تو برنخواهم داشت.
وی ادامه داد: حضرت علی(ع) درباره حجر بن عدی دعایی کرده که عقل در برابر آن مبهوت است؛ هیچ خیری نمانده مگر اینکه تو به آن موفق شوی.
حضرت آیتالله وحید خراسانی در پایان با اشاره به فضیلت ماه رجب و شب جمعه نخست آن، گفت: در شب لیلة الرغائب دعا کنید تا خداوند شر ملحدان و کفار را از شیعیان سوریه و بحرین قطع کند و امروز این امر وظیفه همه است.
اعمال شب «لیلة الرغاب»
بدانکه اولین شب جمعه ماه رجب را«لیلة الرغاب»(یعنی شب دلدادگان)می گویند و برای آن عملی با فضیلت بسیار از حضرت رسول صلی اللّه علیه و آله وارد شده که آن را سیّد در کتاب«اقبال»و علاّمه حلی در«اجازه بنی زهره»نقل کرده اند،بعضی از فضیلت آن اینکه به سبب انجام آن گناهان بسیار آمرزیده میشود،و نیز نمازی در آن وارد شده که هرکه آن را به جای آورد هنگام شب اوّل قبرش حق تعالی ثواب آن را به نیکوترین صورت و با روی گشاده و درخشان و زبانی گویا به سوی او میفرستد،پس به او میگوید:
ای حبیب من تو را بشارت باد که از هر شدّت و سختی نجات یافتی،بنده میگوید تو کیستی؟به خدا سوگند من چهرهای زیباتر از چهره تو ندیدم،و سخنی شیرینتر از سخن تو نشنیدم،و بویی بهتر از بوی تو نبوییدم!
!پاسخ میدهد:من ثواب آن نمازم که در فلان شب،از فلان ماه،از فلان سال به جای آوردی امشب نزد تو آمدم تا حقّت را ادا کنم،و مونس تنهایی تو باشم،و هراس را از تو برگیرم و هنگامیکه در صور(شیپور قیامت) دمیده شود،در عرصه قیامت سایهای بر سرت خواهم افکند،پس خوشحال باش که خیر هرگز از تو جدا نخواهد شد.
کیفیت این نماز چنین است:اولین پنجشنبه ماه رجب را روزه میداری،چون شب جمعه داخل شود،ما بین نماز مغرب و عشا،دوازده رکعت نماز بجای میآوری،هر دو رکعت با یک سلام به این ترتیب که در هر رکعت یک مرتبه سوره«حمد»و سه مرتبه«سوره قدر»و دوازده مرتبه«سوره توحید»میخوانی و هنگامی که از نماز فارغ شدی هفتاد مرتبه میگویی:
اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ النَّبِیِّ الْأُمِّیِّ وَ عَلَی آلِهِ [وَ آلِ مُحَمَّدٍ] .
خدایا!بر محمّد پیامبر درس ناخوانده و خاندانش درود فرست
سپس به سجده می روی و هفتاد مرتبه میگویی:
سُبُّوحٌ قُدُّوسٌ رَبُّ الْمَلائِکَةِ وَ الرُّوحِ
پاک و منزّه است پروردگار فرشتگان و روح
آنگاه سر از سجده بر می داری و هفتاد مرتبه می گویی:
رَبِّ اغْفِرْ وَ ارْحَمْ وَ تَجَاوَزْ عَمَّا تَعْلَمُ إِنَّکَ أَنْتَ الْعَلِیُّ الْأَعْظَمُ
پروردگارا!مرا بیامرز و بر من مهرورز و از آنچه از من میدانی بگذر،تو خدای برتر و بزرگتری
دوباره به سجده می روی و هفتاد مرتبه میگویی:
سُبُّوحٌ قُدُّوسٌ رَبُّ الْمَلائِکَةِ وَ الرُّوحِ
پاک و منزّه است پروردگار فرشتگان و روح
سپس حاجت خود را میطلبی که به خواست خدا برآورده خواهد شد.آگاه باش زیارت حضرت رضا علیه السّلام در ماه رجب مستحب است،و انجام آن در این ماه امتیاز خاصی دارد،همانگونه که انجام عمره در ماه رجب فضیلت دارد تا جایی که روایت شده انجام آن در این ماه،در فضیلت همتای حج است و نیز نقل شده:حضرت سجاد علیه السّلام در ماه رجب به عمره مشرّف شده بود،و شب و روز نزد کعبه نماز میخواند،و در حالی که پیوسته در سجده بود این ذکر از زبان ایشان شنیده میشد:
عَظُمَ الذَّنْبُ مِنْ عَبْدِکَ فَلْیَحْسُنِ الْعَفْوُ مِنْ عِنْدِکَ
گناه از بندهات بزرگ شده،پس بگذر گذشت از سوی تو زیبا باشد.
ماه استغفار امت پیامبر
پیامبر گرامی اسلام (صلی الله علیه واله و سلم) فرمودند: ماه رجب ماه استغفار برای امت من است. «رجب ماه نزول و ریزش بی حد و حصر رحمت الهی است و از همین روی است که این ماه را رجب الاصب (ماه نزول سرشار رحمت الهی) نیز خواندهاند.»
رجب توصیه و تذکر تمامی معصومین و اولیاست. رمضان ماه امت پیامبر است و شعبان ماه پیامبر، اما رجب ماه خداست و همین ماه خدا بودن رجب است که روزه و نمازهای خاصه و سایر عبادات در آن با نیتی خالص و بدون چشم داشتی، خشنودی ویژه خداوند را به دنبال دارد تا بدان جای که خواسته تمامی فرشتگان گرد آمده از آسمانها و زمین بر کعبه و اطراف آن در این ماه عزیز را که طلب عفو و بخشش از عبادت کنندگان رجب را مسألت دارند به یکباره اجابت میکند و میفرماید که «از تمامی آنها در گذشتم».
هفتمین ماه سال هجری قمری از حرمت و قداست بی مانندی برخوردار است. در هنگامه محشر ندایی بلند اهالی رجب را فرا میخواند (این الرجبیون)، و کسانی که این ماه خدا را درک کردهاند و گرامی داشتهاند، شادمان و هروله کنان به سوی صاحب ندا میشتابند؛ و چه سعادتمندند آنانی که در آن وادی اسف و افسوس در زمره اهالی رجب شمرده خواهند شد.
چرخش قمری اکنون فصل ویژه عبادت و بندگی را برایمان به ارمغان آورده و فردا اولین روز این فصل است. فصلی که آغازش «رجب» است و امتدادش با گذر از «شعبان» به «رمضان» رسیده و با «فطر» آن پیوند میخورد. به امید پیوستن و همراه شدن با کاروان رجبیون، بعد از هر فریضه مفاتیح می گشاییم و میخوانیم «یا من ارجوه لکل خیر و امن سخطه عند کل شر یا من یعطی الکثیر بالقلیل یا من...» و بسیار می گوییم «استغفرالله و اسئله التوبه»
دیدگاه شما