فکر می کنید میوه هایی مانند توت فرنگی و شاتوت می تواند در حفظ توانایی های ذهنی افراد در سالمندی موثر باشند؟
به گزارش صبح رزن به نقل از (ایسنا) منطقه همدان، در سایتی به آدرس http://www.cloob.com آمده است: بر اساس تحقیقات جدیدی که در این زمینه انجام شده، مصرف نوعی از توت ها مانند توت فرنگی یا شاتوت که حاوی فلاونویید است می تواند کاهش توانایی های ذهنی در زنان سالمند را تا 2.5 سال به تاخیر اندازد.
زنانی که هر هفته ۲ بار میوه هایی مانند شاتوت یا توت فرنگی را در برنامه غذایی روزانه خود قرار می دهند دیرتر با مشکل فراموشی و کاهش توانایی های ذهنی مواجه می شوند.
به این ترتیب تنها با استفاده از تغییرات جزئی در برنامه غذایی افراد می توان بسیاری از مشکلات دوران سالمندی را که محدودیت هایی به همراه دارد به تاخیر انداخت.
در این تحقیق گروهی ۱۲۰ هزار نفره از پرستاران در سنین ۳۰ تا ۵۵ سال شرکت کردند و از نظر برنامه تغذیه ای و مصرف میوه های مختلف در برنامه غذایی روزانه مورد بررسی قرار گرفتند.
نتایج به دست آمده نشان می دهد با افزایش مصرف توت فرنگی و شاتوت، مواجه شدن با مشکلاتی نظیر فراموشی و زوال عقل به میزان قابل توجهی به تاخیر می افتد.
به طور کلی می توان گفت مصرف میوه ها و مواد غذایی که حاوی مقادیر قابل توجهی از ترکیباتی مانند آنتوسیانید و فلاونویید باشد می تواند تاثیر مهمی در بهبود عملکرد حافظه داشته باشد و انواع توت به عنوان منبعی از این ترکیبات، در دستیابی به این هدف به افراد کمک می کند.
توت فرنگی میوه ای است که می تواند در پیشگیری از ابتلا به بیماری های قلبی و سرطانی موثر بوده و خاصیت ضدالتهابی داشته باشد.
آنتوسیانیدها موادی هستند که به عنوان یک آنتی اکسیدان قوی عمل کرده و با محافظت از ساختمان سلول های بدن مانع از تخریب اکسیدان ها و آسیب دیدگی سلول های بدن می شوند.
توت فرنگی منبعی غنی از پتاسیم، فیبر، امگا۳، منیزیم و همچنین ویتامین های گروه B وC است و می تواند به عنوان بهترین منبع برای تامین ویتامین Cمورد نیاز بدن در دوره سالمندی مورد استفاده قرار گیرد.
شاتوت نیز میوه ای است که به عنوان میوه سلامت از آن نام برده می شود. این میوه سرشار از مواد مغذی است و می تواند به عنوان منبعی مناسب برای تامین نیاز روزانه افراد به انواع مواد مغذی در برنامه غذایی افراد و به ویژه در دوره سالمندی لحاظ شود.
شاتوت نیز مانند توت فرنگی مقاومت بدن در برابر عوامل بیماری زای عفونی را افزایش داده و رادیکال های آزادی را که برای سلامت سلول های بدن مضر است از بین می برد.
از آنجایی که شاتوت حاوی مقادیر قابل توجهی از ویتامین های B، اسیدفولیک و نیاسین است در سوخت و ساز کربوهیدرات ها، چربی ها و پروتئین ها نیز موثر است. بنابراین می توان توت ها را از جمله میوه های خوشمزه دانست که می توانند شگفتی آفرین بوده و در بهبود سلامت بدن موثر باشند.
در وبلاگی به آدرس http://irandel4.blogfa.com نیز آمده است: توتها از بهترین میوهها هستند که نه تنها طعم بسیار عالی دارند، بلکه حاوی فیتوکمیکالها هستند که شگفتی میآفرینند و موجب بهبود و تعدیل سلامت میشوند.
توتها دارای فیبر بالا و قند نسبتا پایینی هستند، بنابراین اگر در حد متعادل مصرف شوند، موجب تغییرات شدید انسولین نمیشوند.
بهترین طریقه مصرف توت به صورت طبیعی و خام است چراکه حرارت دادن و فریز کردن آن، به آنتیاکسیدانهای آن آسیب میزند؛ البته بعضی از آنتیاکسیدانها حتی پس از حرارت دادن و فریز کردن باقی میمانند. انواع گوناگون توت دارای مقادیر متفاوت از مواد مغذی هستند. شاتوت یکی از انواع توتهاست.
شاتوت از نظر تاریخی، میوهای به حساب میآید که از دیرباز شناخته شده است. جالب است بدانید در اروپا از سالهای دور، مردم از این میوه برای درمان زخمهای دهان و تخفیف دردهای مربوط به دندان استفاده میکردهاند.
استفاده از جوشانده برگهای این میوه برای برطرف کردن حالت تهوع از قدیم معمول بوده و ریشه آن برای درمان اسهال خونی استفاده میشده است.
شاتوت میوهای لذیذ و خوشطعم است که بر درختچههای کوتاه میروید. شاتوت را میتوان به شکلهای متفاوتی به صورت خام، پخته و یا به صورت مربا مورد استفاه قرار دارد.
با داشتن مواد مغذی مختلف شاتوت بهعنوان یک میوه سلامت مطرح است.
وجود این مواد مغذی و نقش همافزایی این مواد مغذی بر یکدیگر سبب شده است تا این میوه بهعنوان منبعی خوب برای تامین نیاز روزانه به ریزمغذیهای گوناگون مورد توجه قرار گیرد.
محققان انجمن تغذیه آمریکا، شاتوت را در مقایسه با 40 نوع میوه تازه دیگر، به عنوان نخستین میوه از نظر فعالیت آنتیاکسیدانی قرار دادهاند که دارای فیتوکمیکالهای قوی مانند آنتوسیانین است. آنتوسیانین رنگدانهای است که رنگ سیاه شاتوت از آن ناشی میشود.
شاتوت خواص مفیدی برای سلامت دارد، از جمله جلوگیری از عفونتهای دستگاه ادراری، سرطان، بیماریهای وابسته به سن و حملات سکته مغزی.
شاهتوت از ساخته شدن کلسترول بد که به بیماریها و حملات قلبی منجر میشود، جلوگیری میکند. علاوه بر این، شاهتوت دارای ویتامینهایA ، C و املاح روی، پتاسیم، آهن، کلسیم و منیزیم است.
سایر آنتیاکسیدانها و فنولهای موجود در شاتوت شامل موارد زیر هستند: الاژیک اسید، روتین، گالیک اسید، هیدروکافئیک اسید، پی کوماریک اسید سینامیک و آنتیاکسیدانهای مشهور که آنها را به خوبی میشناسیم یعنی ویتامینهای A و C.
وجود انواع آنتیاکسیدانهای گوناگون در شاتوت، «درجه ظرفیت جذب رادیکالهای آزاد» آن را که یک شاخص اندازهگیری تاثیر مواد غذایی در پیشگیری از سرطان است، به رقم 5350 در هر صد گرم رسانده است. این شاخص برای زغالاخته حدود 9350، برای تمشک حدود 12 هزار و برای سیب عدد 3100 است.
محتوای متعادل تانن موجود در شاتوت به استحکام جداره رگها کمک کرده و از خونریزیهای پوستی جلوگیری میکند.
مصرف این میوه در موارد التهاب رودهای کمککننده است.
مصرف منظم این میوه فرآیند پیرشدن را کند میکند و به علت وجود خاصیت ضدباکتریایی آن، به بهبود شرایط اسهال ناشی از باکتریها کمک میکند.
مصرف عصاره شاتوت در افراد دچار واریس سبب کاهش نشت دیواره نازک رگهای خونی میشود. این عصاره دارای آنتیاکسیدانهایی به نام آنتوسیانیدین است. آنتوسیانیدین به بهبود بافت پیوندی آسیب دیده کمک میکند. مصرف میوه شاتوت نیز اثر مشابهی در رفع این مشکل دارد.
به گزارش شبکه خبر، گروهی از پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی لرستان طی پژوهشی دریافتهاند که استفاده از عصاره برگهای زیتون و شاتوت در کاهش کلسترول خون و جلوگیری از رسوب چربی در رگها نیز تاثیر بسزایی دارد.
نتایج این بررسی نشان میدهد، مصرف عصاره دانه شنبلیله به همراه عصاره برگهای شاتوت و زیتون، اثر آنها را در کاهش کلسترول خون افزایش میدهد.
اگرچه میوههایی مثل شاتوت در گستره وسیعی از مناطق جغرافیایی کشور به بار مینشینند، مشکلات موجود در پرورش و برداشت این میوهها سبب میشود که مقدار آنها برای استفاده در مصارف تولیدی کافی نباشد.
وجود مواد مغذی مفید در شاتوت، این میوه را به یک میان وعده عالی تبدیل کرده است.
در صورتی که شاتوت تازه به سرعت فریز شود، میتواند مواد مغذی خود را به خوبی حفظ کند.
استفاده از روش سرد کردن سریع برای حفظ مواد مغذی این میوه در کشورهایی مانند آمریکا و کانادا به کار گرفته میشود
دیدگاه شما