به گزارش صبح رزن،آقای سلطانی صبور نماینده مردم شهرستان رزن در مجلس شورای اسلامی و آقای اصفهانی ،فرماندار شهرستان رزن با مدیر عامل و معاونین شرکت آب منطقه ای دیدار و گفتگو کردند.
در این نشست که در شرکت آب منطقه ای همدان برگزار شد مهندس علی کمندانی مدیرعامل شرکت گفت: آب نیاز اولیه همه جانداران و اصلی ترین نیاز برنامه های توسعه است و برنامه های توسعه نیز در صورت تأمین آب قابلیت اجرا پیدا نموده و موجب عمران و آبادانی ، افزایش ثروت ملی و تأمین آسایش و آرامش مردم خواهند شد.
امروز از آب با تعابیری همچون :
آب محور توسعه - آب کلید توسعه - آب رکن اصلی آمایش سرزمین- آب ثروت ملی نسلهای حال و آینده و . . . یاد می شود .
حجم آب در طبیعت ثابت ولی جمعیت ، و به تبع آن نیازها رو به افزایش است .
حجم سرانه آب روز به روز در حال کاهش و دسترسی به آب کافی روز به روز سخت تر می شود .
مدیر عامل شرکت آب منطقه ای همدان متوسط بارندگی در استان را 340 میلیمتر دانست و افزود از این میزان دو میلیارد و هشتصد میلیون متر مکعب آب قابل بهره برداری در استان حاصل می شود که تمامی این میزان آب در استان به مصرف می رسد.
وی خاطر نشان کرد 6.6 درصد از آب استان در بخش شرب و بهداشت ،2 درصد در بخش صنعت و خدمات و 91.4 درصد هم در بخش کشاورزی مصرف می شود که در صورت صرفه جویی در بخش کشاورزی می توان ، هم بخش کشاورزی را نجات داد و هم کمبود سایر بخشها را تامین کرد.
کمندانی گفت : 5 سد در حال ساخت داریم که یکصد و سی و شش میلیون متر مکعب آب به منابع آبی استان اضافه خواهد شد،2سد با ظرفیت ده میلیون متر مکعب در شرف احداث می باشد و همچنین از طریق خط انتقال آب از سد تالوار زنجان سالیانه شصت و سه میلیون متر مکعب آب به استان منتقل خواهد شد.
مهندس کمندانی در مورد اضافه برداشت اینگونه توضیح داد در حال حاضر سیصد میلیون متر مکعب از منابع آب زیرزمینی اضافه برداشت می شود که باعث ایجاد تبعاتی از قبیل (پایین رفتن سطح آب زیرزمینی – خشک شدن تدریجی چاهها از سمت حاشیه دشتها – نشست تدریجی سطح خاک – فرو چالها – تغییر کیفیت آب و غیره )می شود.
مهندس کمندانی سد مخزنی شنجور رزن را جزء سدهای بزرگ استان دانست و افزود در حال حاضر عملیات اجرایی سد شصت و شش درصد پیشرفت فیزیکی دارد که سالیانه پنج میلیون متر مکعب از آبهای سطحی را تنظیم خواهد کرد وی افزود این پروژه جزء طرحهای مهر ماندگار می باشد و در صورت تامین منابع مالی آماده آبگیری سد در اواخر تابستان سال 92 می باشیم.
علی کمندانی در مورد پروژه های تغذیه مصنوعی گفت در حال حاضر سه پروژه تغذیه مصنوعی در شهرستان رزن به بهره برداری رسیده که در مجموع شش میلیون متر مکعب از آبهای سطحی را به منابع آب زیرزمینی تغذیه می کند.
وی خاط نشان کرد که در صورت مجهز شدن چاههابه کنتور های هوشمند ، ذخیره آبی به اندازه کافی برای تامین نیازهای آینده وجود دارد.
فرماندار شهرستان رزن :از دو سد در دست مطالعه در شهرستان رزن خبر داد و افزود فرمانداری از تمام پتانسیل خود در جهت اجرای هر چه بهتر طرح آبی در شهرستان دریغ نخواهد کرد.
نماینده مردم رزن در مجلس شورای اسلامی ضمن تشکر از فعالیت های شرکت در تامین آب استان ، خاطر نشان کرد پیگیر اعتبارات مورد نیاز پروژه های آبی شهرستان رزن (مخصوصا سد مخزنی شنجور ) هستیم.
روابط عمومی شرکت آب منطقه ای همدان
دیدگاه شما