به گزارش صبح رزن به نقل از خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه همدان، "علی محمد آزاد" صبح امروز در ستاد اجرایی توسعه بخش معدن استان، افزود: استان همدان دارای وضعیت خاصی است که باید حفظ می شد اما متاسفانه این اتفاق نیفتاده است به طوریکه روزی گنج نامه تابلوی زیبایی در برابر دیدگان همگان بود اما امروز تعبیه مواردی از جمله دست فروشان متعدد و آلاچیق و تبدیل آن مکان به منطقه گردشگری واقعا نابودش کرده است.
وی اظهار کرد: روزی دیدن تمام زیبایی های این منطقه به راحتی میسر بود اما امروز برای مشاهده هر نقطه باید مسیرهای متفاوتی را با پشت سر گذاشتن ترافیک چند ساعته طی کرد.
وی با بیان اینکه چرا باید برای ساخت ویلا فضای طبیعی را نابود کرد، تصریح کرد: باید پروژه پیشنهادی سازمان نظام مهندسی مبنی بر تبدیل معدن گنجنامه به موزه معدن کاری دارای یک نگاه همه جانبه باشد به طوریکه به سایر بخشها لطمه وارد نکند.
آزاد ادامه داد: به عنوان مثال روزی برای توسعه بخش کشاورزی کشاورزان تشویق به حفر چاه های متعدد و کشت در اراضی وسیع شدند اما امروز به علت کمبود آب جلوی برداشت از این چاه ها گرفته می شود و اجازه کشت داده نمی شود.
وی خاطرنشان کرد: عدم نگاه همه جانبه موجب وارد آمدن لطماتی به استان شده است به طوریکه باید بکوشیم بیشتر از این به همدان لطمه نزنیم و از منابع باقیمانده، نهایت استفاده را ببریم.
به گفته استاندار همدان، بحث احداث موزه معدن کاری باید توجیه اقتصادی داشته باشد تا مورد تصویب قرار گیرد.
وی در ادامه به اعضای ستاد اجرایی توسعه بخش معدن استان تاکید کرد: برای فعال کردن معان راکد و غیرفعال تلاش کنید و کمک های لازم را داشته باشید.
آزاد درباره مجاور بودن یکی از معادن شهرستان تویسرکان با سدسرابی اظهار کرد: با توجه به اینکه این سد در آینده آب شرب این شهرستان را تامین خواهد کرد بنابراین باید با احداث خاکریزی مابین معدن و سد جلوی آسیبهای احتمالی را گرفت چراکه تعطیل کردن معدن با توجه به قدمت 20 ساله ای که دارد، منطقی نیست و نباید منبع درآمدی این معدن کاران را قطع کرد.
وی در ادامه خطاب به فرمانداران شهرستانها و سازمان صنعت، معدن و تجارت گفت: برای حل مشکل وجود معارضان محلی با معدن کاران جلسه ای با حضور دو طرف تشکیل دهید و طرفین را قانع کنید و منفعت آنها را در نظر گیرید تا متحمل ضرر نشوند.
استاندار همدان معتقد است اگر معادن موجود در استان به ماشین آلات و تجهیزات خوب، با قدرت و به روز مجهز نباشند میزان تخریب از میزان بهره برداری بسیار بیشتر خواهد بود.
وی تاکید کرد: اولویت واگذاری معادن به افراد بومی است اما نباید طوری باشد که آنها پروانه بهره برداری را دریافت کنند و به افراد غیربومی بفروشند.
وی درباره نرخ های اعلامی از سوی دولت به صنف تولیدکنندگان شن و ماسه و آسفالت نیز گفت: این صنف هر قیمتی که دولت اعلام می کند زمان فروش درصدی به آن اضافه می کند که قیمت بازار شود، پس اگر در نرخ گذاری دخالت نکنیم بهتر است.
دیدگاه شما