آفای رسولی با سپاس از فرصتی که به ما دادید.شناسنامه ای از زندگی شخصی و هنری خود بیان کنید.
میثم رسولی متولد رزن هستم.
1380 وارد حوزه علمیه شدم سطح 3 حوزه را تمام کرده ام. در حال حاظر مشغول تحصیل در درس خارج هستم.
سال 88 کار مستند سازی را شروع کردم.موسسه غیر انتفاعی آسمان جایی بود که کار خودم را از آنجا به عنوان هنر آموز شروع کردم.
از اساتید سیمای جمهوری اسلامی در این موسسه بهره برده ام همچون آقای داود آبادی. از آقایان ابراهیم جاهد و زندباف که از اساید بزرگ مستند سازی هستند اسفاده کردم.
در اواخر سال 90 بر اساس احساس تکلیف و در رابطه با دغدغه هایی خود وارد کار مستند سازی شدم چون این کار دارای مخاطب 75 میلیونی است و در سطح گسترده تری می توان مخاطب را برای مفاهیم دینی آماده کرد در دوران جدید از طریق این رسانه مخاطبهای بیشتر و شنواتری را داریم برای بیان نگرانی ها و مسائل دینی داریم.
دغدغه اصلی شما برای ساخت این مستند با این موضوع تابو شکن چیست؟
دغدغه ی اصلی ما در این مستند فرزنددار شدن زوجهای جوان است.
متاسفانه خیلی از زوجها از این موضوع دلهره و ترس دارند.در صورتی خداوند خود بر کمک کردن به زوجها تاکید کرده است و ائمه نیز مکرر بر این موضوع تاکید داشته اند.در این مستند ما به مسائل قبل و بعد از به دنیا آمدن فرزند می پردازیم.در همه ی زمینه ها اقتصادی و فرهنگی نسبت به تولد بچه در خانواده در این مستند کار کردیم.
در ساخت این اثر نگران عبور از خط قرمزها و انتقادها نبودید؟در واقع شما با ساخت این اثر دست به خطر زده اید چون موضوع حساسی است.
ما باید به تکلیف عمل کنیم و از مشکلات و خطرها و نگرانی ها نترسیم. در ادای تکلیف قطعا نتیجه نیز به همراه خواهد آمد اما اگر حتی به نتیجه مطلوب نیز در ظاهر نرسیدیم مشکلی وجود نخواهد داشت زیرا تکلیف را انجام داده ایم.
همانطور که در انتها و تیتراژ مستند نیز اشاره می شود این اثر به بانو فاطمه زهرا (س)تقدیم می شود و این افتخار اصلی ماست.
قبل از نمایش مستند در سیمای جمهوری اسلامی در جشنواره عمار نمایش داده شده بود؟یا جشنواره های دیگر؟
چه آثار دیگری ساخته اید یا در دست ساخت دارید؟
نه در جشنواره عمار شرکت نداشتم.
قبلا در جشنواره حسنات اصفهان یک اثر 100 ثانیه ای را ارائه کرده ام.
همین مستند ترش و شیرین در جشنواره اشراق حوزه نیز به نمایش درآمد.
مستندی با موضوع زندگی آیت الله حائری کرفسی در دست ساخت داریم که امیدوارم هرچه زودتر بتوانیم کار را ادامه دهیم و به پایان برسانیم.
شما به عنوان یک طلبه و از قشر مذهبی وارد حرفه و هنری شده اید که در واقع اریکه قدرت غربگرایان و شبه روشنفکران است چه توصیه ای به بچه مذهبی ها و هم فکران خودتان برای ورود به این هنر دارید؟
ما بچه مذهبی ها در دنیای کنونی که میلیونها مطلب در هر دقیقه بر علیه شیعه و اسلام تولید میشود نباید و نمی توانیم ققط بدنبال راه های قبلی برای ادای تکلیف برویم یا حداقل فقط در این موضوعات متوقف شویم.ضمن اینکه هرگز نباید عرصه را خالی کنیم.
باید از هر راهی در راه دفاع از دینمان استفاده کنیم و اگر این مسیر و راه دفاع، همه گیرتر و بروزتر باشد بسیار بهتر است.
در حوزه علمیه مخالفتی با این فعالیتهای طلاب صورت نمی گیرد؟برای شما مشکلی پیش نیامد؟
حوزه خدارا شکر پیشرفت کرده است و وضعیت خوبی در این موارد دارد.هرچند از ابتدا نیز حوزه قوام بخش بوده است. بسیاری از اساتید حوزه ما را در ساخت این مستند تشویق کرده اند.اگر دعاهای خیر اساتید نبود قطعا به این نتایج مطلوب نمی رسیدیم.
چه فرایندی برای پخش اثر از شبکه چهار طی شد؟آیا فیلم حذفیات یا سانسور هم داشت؟
ابتدا فیلم به شبکه همدان برای پخش ارائه شد.در صداسیمای همدان این مستند با تنگ نظری بعد از چندین ماه در آرشیو بودن مجوز پخش نگرفت. اما هنگام ارائه به شبکه سراسری 4 سیما آنها با آغوش باز اثر را پذیرفتند و پس از 2 بار بازبینی پخش شد.
اگر شرایط مهیا شود اجازه اکران مستند در شهرستان را خواهید داد؟
امیدوارم حتما این امکان برای اکران این اثر در رزن فراهم شود و من قطعا از این اقدام استقبال می کنم.
دیدگاه شما