اشاره : دکتر علیرضا معنوی مدیر شبکه بهداشت شهرستان رزن است که متولد 1353 و ساکن همدان می باشد. وی فارغ التحصیل رشته پزشکی از دانشگاه علوم پزشکی همدان در سال 1383 است و تا کنون مسئولیتهایی همچون پزشک اورژانس بیمارستان ولیعصر(عج) رزن، معاونت فنی مرکز بهداشت شهرستان رزن، ریاست مرکز بهداشت شهرستان رزن را در کارنامه پزشکی و مدیریتی خود داشته است. برای اطلاع از وضعیت سطح سلامت شهرستان و خدماتی که در این زمینه صورت گرفته و همچنین پیگیری دغدغه های خوانندگان صبح رزن ، دقایقی با ایشان به گفتگو نشستیم و ایشان نیز با نهایت صبر و حوصله به تمام سوالات ما پاسخ دادند. مشروح این گفتگو را در ادامه می خوانید.
در شهرستان رزن چند پزشک متخصص و با چه تخصص هایی وجود دارد؟چه تعداد دارای مطب هستند و چه تعداد در بیمارستان فعالیت می کنند؟
هم اکنون 17 متخصص در رشته های مختلف در شهرستان با تخصص های مختلف همچون قلب، داخلی، زنان، چشم، جراحی، رادیولوژی، گوش و حلق و بینی، روانپزشکی، اورتوپدی، پاتولوژی و بیهوشی به مردم خدمت می کنند. بعضی از آنها مطب دارند و بعضی هم در بیمارستان فعالیت می کنند البته اکثرا مطب دارند.
چند هفته ی پیش شنیدیم که آقای دکتر خدابنده لو که متخصص اطفال هستند و در شهر رزن مطب دارند، در مقطع فوق تخصص قبول شده اند و شهرستان را ترک خواهند کرد؟ آیا شما فکری برای جایگزینی برای ایشان کرده اید؟
ما با یک متخصص دیگر قرارداد بسته ایم و از تاریخی که ایشان برای ادامه تحصیل تشریف می برند و حتی یک ماه زودتر، انشالله پزشک جدید جایگزین خواهد شد. علاوه بر آن بنده در تلاش هستم تا متخصص دیگری را نیز برای شهرستان جذب کنم تا طرح خود را اینجا بگذراند و در واقع از فصل پاییز انشاالله ما دو پزشک متخصص اطفال در شهرستان داشته باشیم.
الان که ما با شما صحبت می کنیم در شهرستان پزشک متخصص اطفال وجود دارد؟
بله
موضوع ساخت درمان بسترهای قروه و دمق که چندی است خبر آن را شنیده ایم در چه مرحله ای از راه اندازی قرار دارد و چند وقت دیگر تکمیل می شود؟ این درمان بسترها چه امکاناتی دارند؟
مراکز درمان بستر دمق و قروه جزء مصوباتی هستند که اعتبارات آنها با پیگیری های ریاست محترم دانشگاه و نماینده پیشین شهرستان جذب شده است و اواخر سال قبل کلنک احداث آن به زمین خورد. برآوردی که برای مدت زمان احداث این دو درمان بستر صورت گرفته، مدت 18 ماه کاری است. سال گذشته برای هر مرکز مبلغ 400 میلیون تومان اعتبار اختصاص داده شد و در سال جاری نیز برای هر درمان بستر 750 میلیون تومان دیگر اعتبار اختصاص یافته است و انشاءالله در سال 92 هر دو مرکز افتتاح می شوند. هر مرکز درمان بستر مجهز به 10 تخت تخصصی است و در این مراکز متخصصین زنان، جراحی، اطفال و داخلی حضور خواهند داشت و در کل درمان بسترها مراکز درمانی هستند که با تجهیزاتی که دارند بیمار را به یک ثبات جسمی می رسانند تا آماده انتقال به بیمارستان شود. جراحی های سبک نیز در این درمان بسترها صورت خواهد گرفت.
بارها از مردم عادی شنیده شده است که بعضی از پرسنل بخش زایمان بیمارستان ولیعصر(عج) درخواست مبلغی پول غیرقانونی از مراجعه کنندگان می کنند و فقط به این شرط به بیمار آنها رسیدگی می کنند.آیا این موضوع را قبول دارید؟ در صورت اثبات ، واکنش شما نسبت به این تخلف چیست؟
اتفاقا من این موضوع را در گیر و دار مصاحبه با شما متوجه شدم. ما چنین مواردی را حتی اگر در حد شایعه باشد پیگیری می کنیم و من هم گروهی را متشکل از مسئول حراست و مسئول بازرسی مامور کرده ام که به این موضوع رسیدگی کرده و نتیجه را به من اعلام کنند. تخلف از قانون در هر اداره ای ممکن است اتفاق بیفتد و من هم شبکه بهداشت را بری از خطا و اشتباه نمی دانم ولی به مردم عزیز شهرستان اطمینان می دهم که به هرگونه شکایت کتبی و شفاهی آنان رسیدگی کرده و نتیجه را اعلام کنم. و خواهش من هم از مردم این است که چنین مواردی را که کارکنان درخواست پول اضافی می کنند چه در قالب زیرمیزی، چه در قالب پول شیرینی و یا هر چیز دیگری حتما به ما اطلاع دهند چون به هیچ وجه کسی حق ندارد چنین مبالغی را از بیمار درخواست کند و هر هزینه ای از طرف همراهان بیمار صرف می شود باید بابت آن قبض باطل شود.
هم اکنون چند داروخانه شبانه روزی در شهرستان وجود دارد و آیا برنامه ای برای راه اندازی داروخانه شبانه روزی در قروه و دمق دارید؟
در حال حاضر فقط داروخانه ی لقمان حکیم که در شهر رزن قرار دارد به حالت شبانه روزی فعالیت می کند اما معنی این جمله این نیست که ما مخالف وجود داروخانه ی شبانه روزی در شهر قروه و دمق هستیم. موضوع این است که داروخانه های قروه و دمق، خودشان حاضر نیستند که به حالت شبانه روزی کار کنند و دلیلشان هم این است که تعداد بیمار در اوقات شب به تعدادی نیست که صاحبان داروخانه به استخدام یک مسئول فنی برای شیفت شب بپردازند. همانطور که میدانید به کارگیری یک مسئول فنی در شیفت شب برای یک داروخانه هر ماه حدود دو تا سه میلیون تومان هزینه در بر خواهد داشت. ولی به هر حال ما آماده هستیم هر کدام از داروخانه ها که اعلام آمادگی کردند به آنها مجوز فعالیت در شب را اعطا کنیم. اما برای اینکه مشکل مردم حل شود، یک کمد دارویی در درمانگاه قروه و دمق راه اندازی کرده ایم که شامل 270 قلم داروی طرف قرارداد بیمه است و مشکل مراجعه کنندگان را تا حد زیادی حل می کند.
این اواخر بارها از مردم شنیده ایم که مسئول پذیرش در درمانگاه های دولتی قروه و دمق مراجع کنندگان را معطل می کند تا تعداد آنها به چند مریض برسد و وقتی این اتفاق افتاد به دکتر اطلاع می دهد تا به مطب مراجعه کند. موضوع بعدی هم اینکه خوانندگان «صبح رزن» به ما اطلاع داده اند که در درمانگاه قروه مسئول تزریقات خانم وجود ندارد و امور تزریقات بانوان هم توسط یک مرد جوان و یا میانسال صورت می گیرد و این موضوع باعث اعتراض مردم شده است.این دو موضوع واقعیت دارد؟ و اگر واقعیت دارد چرا این مشکلات تا کنون حل نشده است؟
ببینید شیفت کاری پزشک ما در درمانگاه به شکلی است که همان پزشکی که در نوبت صبح یعنی در ساعات 8 صبح تا 4 بعد از ظهر به بیماران رسیدگی می کند، همان پزشک مسئول شیفت بعد از ظهر و شب هم هست و این موضوع باعث خستگی پزشک می شود. البته این شکل برنامه ریزی برای پزشکان در درمانگاه از ضعف های مراکز شبانه روزی است که هم باعث خستگی پزشک می شود و هم اعتراضات مردمی را به دنبال دارد. و انتظار ما این است که مراجعه کنندگان به پزشک حق بدهند که مدت زمانی را هم برای انجام امور شخصی خود صرف کند. در صورتی که مریض اورژانسی وجود نداشته باشد پزشک حق دارد که ساعت 13 تا 14 را برای نماز و صرف غذا به پانسیون خود مراجعه کند و ما هم از مردم انتظار داریم که اگر مریض اورژانسی نداشتند کمی صبر و حوصله به خرج دهند تا پزشک به محل کار خود برگردد.
آیا پزشک موظف است که بعد از ظهر در دفتر کار خود حضور داشته باشد؟
بله ، به هر حال قانونا پزشک موظف است که در شیفت بعد از ظهر از ساعت 4 بعد از ظهر تا 8 صبح در محل کار خود حاضر باشد.
البته متاسفانه شواهد حاکی از این است که این قانون رعایت نمی شود
خب ممکن است پزشک خسته باشد
ولی به هر حال این پزشک مسئولیت پذیرفته و باید به مراجعه کنندگان رسیدگی کند
عرض کردم که همکاران پزشک ما باید طبق قراردادی که امضا کرده اند در تمام ساعات در محل کارشان حضور داشته باشند ولی خب اگر ما هم بخواهیم زیاد فشار بیاوریم ممکن است پزشک لغو قرارداد کند و برود و ما از حضور او در نوبت صبح هم محروم شویم.ولی پزشکان ما هم اکنون موظفند که در تمام ساعات در درمانگاه حاضر باشند و خدمت رسانی کنند.
اگر پزشکان درمانگاه از این قانون تخلف کردند شما چه واکنشی خواهید داشت؟
مبلغی از حقوق این پزشک را کسر می کنیم
مردم چگونه می توانند این تخلفات را به اطلاع شما برسانند؟
اگر مراجعه کنندگان به جز ساعات 8 تا 9 صبح و 1 تا 2 بعد از ظهر و 8تا 9 شب مراجعه کردند و متوجه شدند که پزشک در محل کار خود حضور ندارد به دفتر بنده در شبکه بهداشت شهرستان اطلاع دهند تا مسئول حراست و بازرسی به این موضوع رسیدگی کنند و اگر تا یک هفته نتیجه اعلام نشد من خودم پاسخگو خواهم بود. البته اگر مریض اورژانسی به درمانگاه مراجعه کند پزشک موظف است در هر ساعتی از شبانه روز خدمات دهد و به بیمار رسیدگی کند.
در رابطه با مسئول تزریقات خانم بنده چند بار با رئیس محترم دانشگاه و نماینده محترم شهرستان مکاتباتی داشته ام و در خواست بهیار خانم کرده ام . متاسفانه ما مشکل کمبود نیروی بهیار داریم و در مراکزی که ما مشکل وجود بهیار خانم داریم مراجعه کنندگان اعتراض می کنند. اما ما برای حل موقت مشکل از همکاران ماما که در درمانگاههای دولتی ما به طور شبانه روزی حضور دارند خواسته ایم که امور تزریقات مربوط به خانم ها را به عهده بگیرند و در این زمینه به آنها کارانه ای هم تعلق گرفته و می گیرد.
همکاران ماما ملزم به این کار شده اند؟
بله
خب البته این اتفاق نیفتاده و ماما ها تزریقات خانم ها را انجام نداده اند.
ما از این به بعد اطلاعیه ای نصب خواهیم کرد که مراجعه کنندگان در جریان باشند و از مسئول پذیرش بخواهند که ماما را برای انجام تزریق فرخوانی کند چرا که به این خانم ها کارانه پرداخت می شوند و آنها موظف به این کار هستند.
ممنون از صبر و حوصله ای که به خرج دادید. اگر امکان دارد لطفا شماره ی تماسی را بفرمایید تا مردم نظرات و شکایات خود را به همکاران شما اطلاع دهند.
شماره تلفن 6222100 برای نظرات و شکایات مردمی در رابطه با بیمارستان و شماره تماس 6222106 در رابطه با مشکلات مراکز بهداشتی درمانی، خانه های بهداشت و مرکز بهداشت در اختیار مردم شهرستان می باشد.
دیدگاه شما