تاریخ : 5. آبان 1392 - 16:17   |   کد مطلب: 4853
کمبود و یا نبود برخی از کتاب های فنی و حرفه ای و کارو دانش در سراسر کشور موجب می شود که گاهی اوقات تا آذر ماه نیز کتاب های مورد نظر به دست دانش آموزان نرسد.

به گزارش صبح رزن به نقل از رود آور،  شماری از اولیا و دانش آموزان تویسرکانی می گویند: با وجود گذشت بیش از یک ماه از آغاز سال تحصیلی جدید اما برخی کتاب های درسی مربوط به شاخه فنی حرفه ای و کاردانش هنوز در این شهرستان توزیع نشده که این امر مشکل آفرین شده است.

زهرا صلح میرزایی دانش آموز رشته کامپیوتر در گفتگویی با خبرنگار رودآور گفت: با وجود ارایه برنامه درسی از سوی مدارس اما توزیع نشدن برخی کتاب ها باعث شده تا ما دانش آموزان ساعت این دروس را با بلاتکلیفی در مدارس سپری کنیم.

صلح میرزایی افزود: برخی از ما از اینترنت فایل کتب مورد نظر را گرفته و چاپ کرده ایم.

آقابابایی از دیگر دانش آموزان هنرستان فاطمه الزهراء نیز گفت: متأسفانه ما با وجود اینکه پول کتاب ها را به صورت کامل پرداخت کرده ایم ولی مجبوریم به طرقی دیگر و با صرف هزینه ای مجزا برای عقب نیافتادن از کلاس کتاب هایی که به ما نداده اند را تهیه کنیم.

احمدوند نیز که در رشته گرافیگ درس می خواند گفت: دانش آموزی را می شناسم که با هزار مشکل پول کتاب های خود را تهیه کرده است و حال با در دسترس نبودن برخی از کتاب ها مجبور است از کتاب معلم و یا از اینترنت با هزینه ای بیشتر کتاب مورد نظر خود را کپی بزند یا پرینت بگیرد.

در همین خصوص علت را از مدیر آموزش و پرورش شهرستان تویسرکان جویا شدیم، علی بیات گفت: متأسفانه کتاب های مربوط به شاخه های فنی و حرفه ای و کارو دانش همیشه با تأخیر به دست دانش آموزان می رسد و این مشکلی سراسری در کشور است.

آقای افتخاری مسئول انبار کتاب در آموزش و پرورش استان همدان نیز در گفتگویی از کمبود ۹۰ عنوان کتاب در شاخه های فنی و حرفه ای و کار و دانش در استان خبر داد و گفت: این مشکل تنها مربوط به استان همدان نیست و در سراسر کشور با وجود تأمین کتاب های مربوط به شاخه های نظری و حتی وجود کتب مازاد در رشته های نظری در انبار، متأسفانه با کمبود و یا نبود برخی از کتاب های فنی و حرفه ای و کارو دانش روبرو هستیم که گاهی اوقات تا آذر ماه نیز کتاب های مورد نظر به دست دانش آموزان نمی رسد.

مدیر کل آموزش و پرورش استان همدان نیز مشکل کمبود و ناقص توزیع شدن برخی کتاب های رشته های فنی و حرفه ای و کار و دانش را مشکل سراسری و هر ساله آموزش و پرورش در کشور عنوان کرد و گفت: رشته‌های هنرستان و کاردانش متنوع و گسترده است به همین دلیل نیز در رشته‌های مهارتی که کتاب‌ها و جزوات آن هر سال یا هر دو سال یک بار از سوی سازمان فنی و حرفه‌ای کشور یا وزارت آموزش و پرورش به‌ روزرسانی می‌شود و مطابق استانداردهای جهانی تغییر می‌کند، کمبود کتاب و دیر رسیدن جزوات به دست دانش‌آموزان طبیعی است که البته این مشکل به طور معمول هر سال تا پایان مهر رفع می‌شود.

عباس حسنی‌محتشم در پاسخ به این سوال که چرا از ابتدا برنامه ای جامع برای چاپ و نشر کتاب های مورد نظر از سوی مسئولین ذی ربط صورت نمی گیرد، گفت: تنوع رشته ها و تغییر آمار دانش آموزان که گاهی به دلیل دیر ثبت نام کردن و گاهی به دلیل تأخیر در تعیین رشته مورد نظر که از سوی دانش آموزان پس از روزهای آغازین سال تحصیلی رخ می دهد سبب می شود که به طور کامل مشخص نباشد که به چه تعداد کتاب و در چه رشته هایی نیازمندیم.

حال با وجود این مشکلات بهتر است آموزش و پرورش، دست کم برای سال های آینده،به گونه ای حساب شده تر به این دشواری چاپ و پخش کتاب های درسی بیندیشد تا روند آموزش،از همان روزهای نخست مهر ماه،با سامان بیشتری انجام پذیرد.

دیدگاه شما

کانال خبری تلگرامی صبح رزن