به گزارش صبح رزن به نقل از ایسنا، کارشناس ارشد آموزش و ارتقای سلامت مرکز بهداشت گفت: اگر شما به تازگی دچار پرفشاری خون شدهاید، تغییر شیوه زندگی برای درمان این بیماری میتوانند بسیار مؤثر باشد.
"خدیجه عزتی رستگار" افزود: مصرف نمک را محدود کنید چراکه سدیم میتواند فشار خون را بالا ببرد؛ سوسیس، کالباس، ماهی دودی یا کنسرو شده در آب نمک، کنسرو ماهی تن، برگرها، سسها، قرصهای گوشت، کنسرو لوبیا، غذاهای آماده، زیتون شور، چیپس و سایر تنقلات به علت دارا بودن مقادیر بالای سدیم سبب تشدید بیماری میشوند.
وی اظهار کرد: میوهها و سبزیها به نسبت محصولات حیوانی دارای مقادیر کمتری سدیم هستند، به همین علت فشار خون گیاهخواران از گوشتخواران کمتر است.
عزتی رستگار ادامه داد: استرس را کاهش دهید، تکنیکهای کاهش استرس مانند یوگا، شل کردن عضلات و حتی گوش دادن به موسیقی آرامش بخش میتواند در کاهش فشار خون نقش مؤثری داشته باشد.
وی با بیان اینکه مصرف نمک ما دو برابر پتاسیم است، تصریح کرد: از پتاسیم استفاده کنید، مواد غنی از پتاسیم یعنی میوهها شامل موز، زردآلو، پرتغال، انجیر، هلو، انگور و آلو و سبزیها شامل سیب زمینی، سیر، کلم بروکلی، کدو سبز، قارچ و گوجه فرنگی میتوانند نقش مهمی در کنترل پرفشاری خون داشته باشد.
وی بیان کرد: به میزان کافی منیزیم دریافت کنید، بین دریافت منیزیم و بروز پرفشاری خون، سکته و فشار خون بارداری، ارتباط معکوسی برقرار است. منابع غنی از منیزیم مانند غلات سبوس دار، برنج قهوهای، آجیل، اسفناج و شیر سبب کاهش فشار خون بالا می شوند.
کارشناس ارشد آموزش و ارتقای سلامت مرکز بهداشت شهرستان رزن عنوان کرد: شیر را فراموش نکنید، منابع غنی کلسیم مانند شیر، سبب کاهش فشار خون می شوند. سایر منابع خوب کلسیم که شامل ماست، پنیر و خانواده کلم است همچنین از سیب زمینی غافل نشوید. این سبزی نشاستهای علاوه بر پتاسیم دارای یک ترکیب کاهنده فشار خون به نام کوکوآمین است.
وی اضافه کرد: از کرفس به عنوان میان وعده لذت ببرید، در کرفس ترکیبی به نام فتالید وجود دارد که عضلات دیواره عروق را شل کرده و فشار خون را کاهش میدهد.
به گفته عزتی رستگار، ماهیهای آب سرد مانند سالمون، تون آزاد و قزل آلا، منابع غنی امگا 3 هستند که میتوانند باعث کاهش فشار خون شوند بنابراین اگر اهل ماهی نیستید، حداقل از تخم مرغهای غنی شده با امگا 3 بهره بگیرید.
وی تاکید کرد: ادویهها را فراموش نکنید، استفاده از ادویهها نه تنها مزه غذاهای کم نمک را بهتر میکند، بلکه برخی از آنها سبب کاهش فشار خون میشون. زعفران، فلفل سیاه، پونه، ریحان و ترخون نمونههایی از آنها هستند.
وی ادامه داد: مصرف روزانه سیر را فراموش نکنید، سیر دارای ترکیب آلیسین بوده و مصرف مکمل سیر به اندازه داروهای کاهنده فشار خون موثر است.
عزتی رستگار افزود: اجتماعی باشید، افرادی که منزوی هستند و کمتر در روابط اجتماعی شرکت میکنند، بیشتر دچار پرفشاری خون میشوند.
وی در ادامه گفت: در صورت داشتن اضافه وزن، وزن خود را کم کنید. رسیدن به وزن سلامت و حفظ آن میتواند به کنترل بیماری فشار خون کمک کند چراکه پرخوری و بی تحرکی باعث افزایش وزن میشود.
وی افزود: ورزش کنید، برای کنترل اشتها، سوزاندن انرژی اضافه و کاهش فشار و چربی خون حداقل یک پیادهوری ساده انجام دهید.
علل ایجاد فشار خون بالا
علل بروز این بیماری هنوز به طور کامل شناخته نشده است ولی برخی عوامل فرد را مستعد ابتلا به فشار خون می کنند از جمله:
1- سن بالای 60 سال با افزایش سن احتمال بروز فشار خون افزایش می یابد
2- چاقی و اضافه وزن
3- سیگار کشیدن
4- مصرف الکل
5- رژیم غذایی حاوی نمک زیاد یا چربی اشباع شده و عدم مصرف میوه و سبزی
6- کم تحرکی و نداشتن فعالیت بدنی کافی
7- استرس
8- عوامل ژنتیکی، اگر یکی از والدین و یا هر دو دچار فشار خون بالا باشند، خطر ابتلای فرد به فشار خون بیشتر است.
9- مصرف قرصهای ضد حاملگی ، استروییدها و بعضی از انواع داروهای مهارکننده اشتها
10- پشت میزنشینی
دیدگاه شما