چند روز پیش شماری از نیروهای القاعده به پایگاه هوایی مینهاس در استان پنجاب حمله کردند. این پایگاه یکی از مراکز مهم پژوهش های توسعه نیروی هوایی پاکستان در زمینه تولید جنگنده «JF-17» به شمار می رود.
همزمان روزنامه تودی زمان چاپ ترکیه در مقاله ای به انتقاد از حمایت های دولت آنکارا نسبت به گروه های مسلح و تروریستی در سوریه پرداخت و نوشت: دقیقا 30 سال پیش بود که سازمان سیا در مناطق مرزی پاکستان و افغانستان فعال شد و طالبان را برای مبارزه با شوروی مجهز کرد. سلاح هایی که سازمان سیا تامین کرد، اغلب ساخت آمریکا بود و با پول پادشاهی های عرب نفتی خریداری و از راه پاکستان به افغانستان قاچاق می شد. پاکستان تحت حکومت ژنرال ضیاءالحق، مشتاقانه در این سناریو بازی می کرد، چون هم به خاطر این کار از آمریکا و عربستان کمک مالی دریافت می کرد و هم بخشی از سلاح ها سهم پاکستان شد. در همان زمان، گزارش هایی بود که با رضایت آمریکا و عربستان سعودی، گروهی از شبه نظامیان بسیار تندرو از دورترین نقاط جهان اسلام به سوی مرز پاکستان و افغانستان جذب شده اند. حالا همان پول عربستان و ایدئولوژی افراطی سلفی جنگ طلب تاثیری بسیار منفی بر پاکستان گذاشته است.
این روزنامه می افزاید: فرایندی که در دهه 1980 در پاکستان آغاز شد، اکنون این کشور را به یک دولت تقریبا از هم پاشیده و پایگاه انواع تروریست ها تبدیل کرده است؛ گروه هایی که توسط پاکستانی ها ایجاد شد تا به افغانستان و بعدا هند حمله کنند، حال سلاح خود را به سوی دولت پاکستان گرفته اند. مناطق قبایلی اکنون به منشأ تروریسم در افغانستان نیز تبدیل شده است. به همین دلیل است که آمریکا مجبور شده با هواپیماهای بدون سرنشین به این مناطق حمله کند. چنین حملاتی هم حاکمیت پاکستان بر سرزمین خود را از بین برده و هم باعث از بین رفتن اعتبار این دولت در داخل و خارج شده است. آنچه امروز در مرز سوریه و ترکیه می گذرد، به نحو ترسناکی شبیه چیزی است که در مرز پاکستان و افغانستان اتفاق افتاد.
روزنامه مذکور خاطرنشان کرد: غیرممکن است، اگر گمان کنید ایدئولوژی عربستان در پی پول آن به مرز ترکیه و سوریه منتقل نمی شود، همان گونه که در دهه 1980 در مرز پاکستان و افغانستان اتفاق افتاد.
روزنامه تودی زمان در ادامه به نقش خیانت آمیز عربستان پرداخته و می نویسد: حمایت فعالانه ترکیه از درگیری های سوریه می توان شکاف های قومی را در درون ترکیه میان سنی ها، علوی ها و کردها فعال کند. برای عربستان بهتر است که این گروه های شیعه و سنی مقابل هم قرار گیرند اما خطر در این است که ترکیه مانند پاکستان شود. اردوغان و داود اوغلو انسان های باهوشی هستند و به طور خاص، دومی تاریخ را می فهمد. آن ها پیش از اینکه بسیار دیر شود، باید بدانند که آنچه در دهه 80 در پاکستان رخ داد، ممکن است بر سر آنها هم بیاید، مگر اینکه به سرعت بر دخالت خود در سوریه لگام بزنند و اجازه ندهند خصومت شخصی آنها با اسد اصلی ترین عامل تعیین کننده سیاست ترکیه در قبال سوریه شود.
این روزنامه در پایان نوشت: سرانجام آمریکایی ها و سعودی ها منطقه را ترک می کنند و ترکیه باید اوضاع را جمع کند. اما آنها به احتمال زیاد پشت سر خود آشوب باقی خواهند گذاشت، همان گونه که در افغانستان این کار را کردند و ترکیه خواهد بود که هزینه آن را خواهد پرداخت.
دیدگاه شما