روزنامه صهیونیستی اسرائیل هیوم به نقل از مشاور دیک چنی (معاون رئیس جمهور در دولت بوش) نوشت: اسرائیل در صورت اقدام علیه ایران تنها می ماند و اگر با ایران درگیر شد نباید انتظار کمک از سوی آمریکا را داشته باشد.
به گزارش رادیو اسرائیل دیوید ورمسو در این مصاحبه می گوید: اگر کسانی در اسرائیل فکر می کنند که آمریکایی ها به تاسیسات اتمی ایران حمله خواهند کرد، باید بدانند که در محاسباتشان دچار خطا شده اند. جرج بوش هم در زمان ریاست جمهوری خود از حمله به تاسیسات اتمی ایران خودداری کرد و من مطمئن هستم که پرزیدنت اوباما هم هرگز چنین اقدامی نخواهد کرد.
در همین حال روزنامه آلمانی یونگه ولت در ارزیابی لفاظی برخی مقامات رژیم صهیونیستی تاکید کرد: نقشه های جنگ که مقامات اسرائیل ادعای آن را مطرح می کنند فقط کاربرد تبلیغاتی دارد و برای این منتشر می شود که جنگ با ایران را جدی و قطعی نشان دهد.
همچنین فرانکفورتر آلگماینه سایتونگ دیگر روزنامه آلمانی در تحلیل تهدیدهای اسرائیل یادآور شد: وقتی شیمون پرز رئیس جمهور اسرائیل می گوید ما به تنهایی نمی توانیم جلوی ایران را بگیریم، حرفش وزن خاصی دارد. امروز حتی در کابینه اسرائیل می گویند که آیا در روز مبادا می توان روی آمریکا حساب کرد. برخی از آنها تردید دارند.
این روزنامه تصریح کرد: پرز در راس مرددهایی قرار گرفت که خطرهای راه حل نظامی را بیشتر از امکان موفقیت آن می دانند. دستگاه امنیتی و ارتش هم به این نظر گرایش دارد، اکثریت مردم نیز طبق تازه ترین نظرسنجی اکثریت مردم (61درصد) اسرائیل خواستار تکروی نظامی نیست و 57 درصد لفاظی تازه اوج گرفته نتانیاهو و باراک را تلاشی می بینند که دولت آمریکا را به تحریم بیشتر علیه ایران وادارند.
مجله آمریکایی تایم نیز در تبیین رفتار تبلیغاتی و فریبکارانه برخی سران اسرائیل تاکید کرد: اسرائیلی ها به محدودیت های نظامی خود درباره جنگ با ایران اذعان دارند اما بدیهی است که تهدید به حمله نظامی می تواند ارعاب در حریف یا تحریک آمریکا و اروپا علیه ایران موثر باشد، حتی آنها احتمال می دهند از این طریق چین و روسیه را نیز تحت فشار قرار دهند. اسرائیل قرار نیست کار احمقانه ای انجام دهد بلکه مایل است فضای ارعاب ایجاد کند.
تایم در عین حال با اشاره به ناکامی فشارهای تحریم علیه ایران نوشت: سران اسرائیل به درستی اشاره می کنند که هیچ نشانه ای دیده نشده که تنگ تر کردن حلقه تحریم ها سران ایران را به تسلیم در مقابل خواسته های غرب وادار ساخته است. استفاده از تهدید برای انجام عملیات نظامی، کشورهای غربی را به تکاپو می اندازد. به نظر می رسد نواختن بر طبل جنگ از سوی اسرائیل جهت به چالش کشیدن بی عملی واشنگتن و دیگر کشورهای غربی برای تحت فشار قرار دادن بیشتر ایران انجام گرفت.
دیدگاه شما