به گزارش صبح رزن به نقل از خبرگزاری تسنیم از نهاوند، عبدالحسین مرادی در جلسه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر شهرستان نهاوند در سالن شهدای فرمانداری اظهار کرد: برگزاری آموزش های لازم برای والدین، مربیان و دانش آموزان در حوزه پیشگیری از مواد مخدر، تقویت باورهای دینی جوانان و انجام برنامه های فرهنگی از جمله برنامه های مهم شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر است.
وی گفت: متاسفانه سن58 درصداز معتادان و مصرف کنندگان مواد مخدر کشور به زیر 34 سال رسیده است و این آمار نگران کننده و هشداری برای مسئولان است چراکه مواد مخدر امنیت خانواده ها، مردم و نابودی جوانان را هدف قرار داده است.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان همدان عنوان کرد: در حوزه پیشگیری از مواد مخدر 12 تشکل مردم نهاد در استان همدان فعالیت می کنند و 35 تشکل مردمی نیز در حوزه درمان و مبارزه با مواد مخدر در استان همدان فعال هستند.
مرادی افزود: شهرستان نهاوند و استان همدان به دلیل اینکه در مسیر غرب به سایر نقاط کشور قرار گرفته اند بیشترین مواد مخدر در این مناطق توزیع می شود و این را کشفیات نیروی انتظامی نشان می دهد، همچنین گرایش جوانان به سمت و سوی مواد مخدر صنعتی بیشتر شده است.
وی بیان کرد: افزایش کشف مواد مخدر در استان همدان دلیلی بر افزایش مصرف بیشتر مواد مخدر در این استان نیست بلکه 80 درصد کشفیات استان دارای مبدا و مقصد مشخص هستند و تنها استان همدان محل عبور بوده است.
مرادی گفت: مرکز ماده 16 استان همدان در حال حاضر 100 معتاد متهاجر را نگهداری می کنند و با راه اندازی این مرکز معتادین تزریقی و متهاجر از سطح خیابان ها جمع آوری شده است که در آینده نزدیک ظرفیت این مرکز به بیش از200 نفر افزایش پیدا می کند.
همچنین امامعلی عبدالملکی فرماندار نهاوند در این جلسه گفت: در سال 93 شهرستان نهاوند بعنوان پایلوت مبارزه با مواد مخدر استان معرفی شده که این، فرصت مناسب و بزرگی در راستای فرهنگ سازی و مبارزه همه جانبه با این پدید شوم اجتماعی است.
وی افزود: پدیده شوم قاچاق مواد مخدر بیش از آنکه فعالیتی سوداگرانه، تجاری و اقتصادی در عرصه مافیای اقتصادی بینالملل باشد،ابزاری کارآمد، مؤثر و راهبردی در گسترش نظام سلطه صاحبان قدرت جهان بر کشورهای توسعه نیافته است.
فرماندار نهاوند گفت: استفاده از ظرفیت های مردمی و اجتماعی کردن فرآیند مقابله با مواد مخدر از سیاست های دولت در زمینه مقابله با پدیده اعتیاد است که با توجه به اینکه اعتیاد به مواد مخدر فرد معتاد، خانواده و جامعه را در معرض خطر قرار می دهد، لذا مقابله با آن نیز باید به صورت مردمی و با استفاده از توان و کمک خیرین انجام می شود.
عبدالملکی اظهار کرد: برای کنترل آمار معتادان شهرستان و ارائه راه های ترک اعتیاد برنامه های کارشناسی و آموزشی علمی در نظر گرفته شده که کنترل و نظارت بر توزیع قرص های متادون، سرکشی و بازرسی از کمپ های ترک اعتیاد غیر مجاز از جمله این برنامه هاست.
به گزارش تسنیم،مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان نهاوند نیز اظهار کرد: 9 مرکز خصوصی و یک مرکز دولتی متادون درمانی در شهرستان نهاوند فعالیت می کنند که در حال حاضر هزار و 100 بیمار مبتلا به اعتیاد از خدمات آن استفاده می کنند و 15 پزشک عمومی در نهاوند مشغول ارائه خدمات درمان به افراد معتاد هستند تا پس از مراحل درمان و طی مراحل پاکی این افراد به جامعه و خانواده های آنان باز گردانده شوند.
سلگی گفت: در شهرستان نهاوند 38 بیماری ایدزی شناسایی شده اند که 19 نفر آنها از طریق تزریق مواد مخدر و استفاده از سرنگ آلوده به این بیماری مبتلا شده اند.
محسن اقبالیان فرمانده انتظامی شهرستان نهاوند گفت: در سه ماه نخست امسال 54 کیلوگرم انواع مواد مخدر در شهرستان نهاوند کشف و در این زمینه سه باند تهیه و توزیع مواد مخدر شناسایی و منهدم شد که نسبت به مدت مشابه سال قبل 63 درصد افزایش داشته است.
وی افزود: در سه ماه نخست امسال 30 مورد پاک سازی نقاط آلوده به تهیه و توزیع مواد مخدر در سطح شهرستان نهاوند انجام شده و 150 واحد مسکونی بازرسی شد که در نهایت 100 نفر از افراد خرده فروش مواد مخدر دستگیر شدند.
آیت صالحی مدیر اداره بهزیستی شهرستان نهاوند یکی دیگر از اعضای این شورا گفت: فرد معتاد هنگامی که پاک و به جامعه بازگشت، باید زمینه اشتغال برای او فراهم باشد به همین منظور مراکز آموزشی فنی و حرفه ای در کنار کمپ های ترک اعتیاد در نهاوند دایر می شود.
وی اظهار کرد: تیرماه امسال مرکز اقامتی ترک اعتیاد(کمپ) بانوان با ظرفیت 60 نفر راه اندازی می شودکه در حال حاضر هفت کمپ ترک اعتیاد در نهاوند وجود دارد که دارای مجوز بوده و خانوادهها میتوانند فرزندان معتاد خود را برای درمان به این کمپها معرفی کنند.
آیت صالحی افزود: در هشت سال قبل که کمپ های ترک اعتیاد در نهاوند تأسیس شده اند 40 هزار معتاد در آنها پذیرش شده که حدود 65 درصد آنها در گذراندن دوره های ترک اعتیاد بهبود یافته و به آغوش خانواده و جامعه برگشته اند.
مدیر اداره بهزیستی شهرستان نهاوند اظهار کرد: کمپ های ترک اعتیاد نهاوند هم اکنون دارای دو مشکل اساسی است که یکی کمبود امکانات و وسایل ورزشی و دیگری پذیرش معتادانی که بر اساس قانون 16 از سوی کلانتری ها به کمپ ها ارجاع و بدون پرداخت هیچ هزینه ای پذیرش می شوند.
دیدگاه شما