به گزارش صبح رزن،احمد علی بابایی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در همدان، اظهار کرد: یکی از فعالیتهای ارزشمند دولت و مجلس، تصمیم پیرامون بیمه قالیبافان کشور است که براساس تفاهمنامه مرکز ملی فرش ایران قرار بود 200 هزار نفر از قالی بافان بیمه شوند.
وی با اشاره به اینکه در سال 92 این رقم به 400 هزار نفر افزایش یافت، افزود: با توجه به شرایط مساعد در استان همدان تا پایان سال گذشته 18 هزار و 944 نفر از قالیبافان استان همدان از مزایای بیمه بهره مند شده اند.
علی بابایی با اشاره به اینکه بیمه قالیبافی انگیزه ای برای قالیبافان در استان و کشور محسوب می شود، گفت: در حال حاضر 49 هزار بافنده فعال در استان همدان قالی می بافند که 38 درصد آنها بیمه شده اند.
وی درباره فرآیند بیمه قالیبافی نیز تصریح کرد: قالیبافان متقاضی برای بیمه باید به تشکل های صنفی قالیبافی در شهرستان ها مراجعه کرده و پس از بازدید توسط کارشناسان تشکلهای فرش متقاضی برای دریافت بیمه به سازمان تامین اجتماعی معرفی میشود.
رئیس اداره فرش سازمان صنعت، معدن و تجارت استان همدان تاکید کرد: با توجه به تعهدات گرفته شده از قالیبافان در هر زمانی که عدم فعالیت بیمه شده برای تشکل ها و سازمان مشخص شود، اقدامات لازم برای لغو بیمه وی صورت میگیرد.
وی با اشاره به اینکه تعریف مشخصی از بافنده قالی وجود ندارد، عنوان کرد: با توجه به مزایای بیمه قالیبافی، تقاضای کاذب در این زمینه رو به افزایش بوده و از طرفی کمبود امکانات بویژه در شهرستانها در اعمال نظارت کار را در این زمینه دشوار ساخته است.
علی بابایی تاکید کرد: یکی دیگر از ضعف های موجود عدم وجود ابزارهای قانونی در کنترل عوامل متقاضی برای بیمه قالی بافی است، به طوری که برخی افراد با مدرک سازی و به وجود آوردن شرایط و حتی تهیه دار قالی خود را به عنوان بافنده معرفی کرده و از این مزیت بهره مند می شوند.
وی درباره راهکارهای اصلاحی در این زمینه نیز گفت: تعریف معیارها و ملاک های مشخص از بافنده قالی و اعمال آن به صورت واحد در سطح کشور باید صورت پذیرد تا بتوان در این راستا گام های موثری برداشت.
رئیس اداره فرش همدان برطرف کردن ضعف های قانونی در ورود به منازل بافندگان برای بازرسی بیمه، برخورد با بیمه شدگان غیر فعال و تامین امکانات اعم از نیروی انسانی و وسیله نقلیه از سوی سازمان تامین اجتماعی در بازرسی و نظارت بیمه های قالیبافی بویژه در شهرستانها را از دیگر راهکارهای موثر در بهبود شرایط بیمه قالی بافی دانست.
وی یکی از بهترین روشهای حمایت از هنر صنعت قالی بافی را توجه به واحدهای پشتیبان برشمرد و گفت: براساس تعریف متقاضیان مجوز اینگونه واحدها باید حداقل 20 قرارداد با بافنده ها داشته باشند تا پس از طی دیگر مراحل قانونی مجوز پشتیبان دریافت کنند.
علی بابایی افزود: دارندگان مجوز پشتیبان برای بهرهمندی از تسهیلات کم بهره به کارگروه اشتغال معرفی میشوند و پس از تصویب پرونده آنها به بانک برای دریافت تسهیلات ارسال می شود که سقف تسهیلات پرداختی به این گونه واحدها یک میلیارد ریال است.
وی با اشاره به اینکه مجوز 24 واحد پشتیبان تاکنون صادر شده است، بیان کرد: 20 واحد از کل واحدهای پشتیبان از کارگروه اشتغال استان مصوبه دریافت تسهیلات دریافت کرده اند که تنها 6 مورد از آنها موفق به جذب تسهیلات شدهاند.
دیدگاه شما