به گزارش صبح رزن به نقل از (ایسنا) _منطقه همدان، و به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی همدان، تغذیه در ماه رمضان باید به گونهای باشد که غذاهای انتخاب شده در سحر، افطار و شام بتواند مواد لازم بدن یعنی کربوهیدرات، چربی، پروتئین، فیبر، ویتامین، آنزیم و مواد معدنی را برای 24 ساعت به بدن برساند.
آشنایی با چهار فاکتور زمان غذا خوردن، میزان غذا خوردن، چگونه غذا خوردن و انتخاب نوع غذا به سلامت افراد در این ماه کمک زیادی میکند.
در ماه مبارک رمضان، زمان غذا خوردن اصلی شامل سه مرحله سحر، افطار و شام است که باید کاملاً از هم مجزا باشند. یکی از موارد اشتباه غذایی در این مرحله سریع غذا خوردن در وقت سحر است که اثرش پس از چند روز، روزه گرفتن در سیستم گوارش مشاهده میشود.
در ماه رمضان باید به زمان صرف افطار و شام توجه داشت و نباید بدون در نظر داشتن حجم غذای خورده شده در افطار، وارد مرحله شام خوردن شد. فاصله زمانی افطار و شام باید آنقدر باشد که در موقع شام خوردن غذای هضم نشده در معده نباشد.
حجم غذای افطار باید بسیار کم باشد تا قبل از شام خوردن از معده خارج شود و امکان شام خوردن بدون اثر مضر جانبی وجود داشته باشد. حجم شام نیز باید کنترل شود تا هم امکان خوردن میوه پس از شام باشد و هم مشکلی در روند خواب پیش نیاید. همچنین مانعی بر غذا خوردن در وقت سحر نشود.
یکی از مشکلات در غذا خوردن بسیاری از افراد، سریع خوردن غذا است که به هر دلیل که باشد تأثیرات مضرش بر معده بسیار شدید خواهد بود و عواقبی ناگوار به دنبال خواهد داشت. بنابراین در ماه مبارک باید دقت داشت که وقت طوری تنظیم شود تا غذا خوردن در سحر، افطار و شام با عجله انجام نشود.
یکی دیگر از نکات در مورد تغذیه ماه رمضان توجه خاص به نوع غذای مصرفی است و غذاهایی که ما میخوریم مهمترین فاکتور تعیینکننده سلامتی و بیماری است و عوامل متعددی مانند ناآگاهی از مواد غذایی، انتخاب غذا در تنوعهای مکانی- زمانی، تبلیغات تولیدکنندهها و انتخاب بر اساس قدرت اقتصادی در انتخاب نادرست غذایی ما دخالت دارند.
دیدگاه شما