آخرین اخبار

تاریخ : 13. مرداد 1393 - 10:58   |   کد مطلب: 8983
مدیر صنایع جهاد کشاورزی همدان از تعطیلی ۴۵ واحد صنایع تبدیلی در استان همدان خبر داد و گفت: صنایع تبدیلی موجود با ۶۵ درصد ظرفیت فعالیت می کنند.

به گزارش صبح رزن به نقل از  خبرگزاری تسنیم از همدان، محمدرضا شهسواری فرجاد ظهر امروز در جمع خبرنگاران با بیان اینکه 342 واحد صنایع تبدیلی در استان همدان در حال فعالیت هستند، اظهار کرد: 181 واحد از این تعداد توسط جهاد کشاورزی و مابقی توسط سازمان صنعت، معدن و تجارت استان همدان مجوز دریافت کرده اند.

وی افزود: فعالیت این 342 واحد سبب اشتغال زایی برای هفت هزار و 200 نفر شده است اما 181 واحدی که توسط سازمان جهاد کشاورزی مجوز دریافت کرده اند برای دو هزار و 300 نفر اشتغال ایجاد کرده اند.

تعطیلی مطلق 25 واحد صنایع تبدیلی در همدان

شهسواری فرجاد با اعلام اینکه از 181 واحد تحت پوشش سازمان جهاد کشاورزی 45 واحد تعطیل شده اند، تصریح کرد: از این تعداد نیز 25 واحد به دلیل فرسودگی ماشین آلات، عدم توجیه اقتصادی و نبود بازار فروش به صورت مطلق تعطیل شده و از شهریور ماه پس از طی مراحل قانونی مجوز آنها باطل می شود.

وی با بیان اینکه 20 واحد دیگر نیز در استان همدان به صورت موقت تعطیل هستند، عنوان کرد: واحدهای صنایع تبدیلی موجود در استان نیز در حال حاضر با 65 درصد ظرفیت خود کار می کنند.

مدیر صنایع کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی استان همدان با بیان اینکه به لحاظ آمار تعداد واحدهای صنایع تبدیلی از وضعیت خوبی برخوردار هستیم، اظهار کرد: در حال حاضر صنایع تبدیلی جهاد کشاورزی همدان ظرفیت فراوری چهار میلیون انواع محصولات کشاورزی را دارد که در نتیجه دو میلیون و 900 هزار تن محصول فراوری شده تولید می شود.

صنایع تبدیلی در تامین نقدینگی با مشکل رو به رو هستند

وی تأکید کرد: استان همدان از نظر سخت افزاری صنایع تبدیلی کشاورزی در وضعیت مناسبی است اما برخی مسائل نرم افزاری همچون فشارهای اقتصادی، تورم و تحریم سبب شده تا نتوانند به طور مطلوب فعالیت کنند.

شهسواری فرجاد با تاکید بر اینکه تورم 30 درصد بسیاری از واحدهای صنایع تبدیلی را در تأمین نقدینگی دچار مشکل کرده است، گفت: متاسفانه مشکلات بازار رقابت نیز سبب شده تا صنایع تبدیلی نتوانند با ظرفیت کامل فعالیت کنند.

افتتاح 6 واحد صنایع تبدیلی در هفته دولت

وی از افتتاح 6 واحد صنایع تبدیلی در هفته دولت در استان همدان خبر داد و گفت: برای ایجاد این واحدها 74 هزار میلیون ریال سرمایه گذاری شده که ظرفیت فراوری هشت هزار و 600 تن محصولات کشاورزی را در سال داراست.

وی با اعلام اینکه این واحدها برای 74 نفر اشتغال زایی داشته است، بیان کرد: این واحدها در زمینه لبنیات، شوری و ترشی، سردخانه و نان سنتی در شهرستان های بهار، ملایر و همدان ایجاد شده اند.

شهسواری با اشاره به اینکه ظرفیت مطلوبی برای واحدهای صنایع تبدیلی از نظر کمی در استان ایجاد شده است، گفت: هنوز در بخش محصولات استراتژیک و مهم از جمله سیب زمینی استان همدان به جایگاه خود نرسیده و جای کار بسیاری دارد.

سرمایه گذاران برای ایجاد صنایع تبدیلی سیب زمینی ورود پیدا نمی کنند

وی با اشاره به تولید بالای سیب زمینی در استان همدان بیان کرد: در سال های گذشته در زمینه ایجاد صنایع تبدیلی برای فراوری سیب زمینی اقداماتی صورت گرفته که متاسفانه در مرحله ساختمان متوقف شده است.

مدیر صنایع جهاد کشاورزی همدان با بیان اینکه سرمایه گذاری برای ایجاد صنایع تبدیلی سیب زمینی هزینه بالایی دارد، گفت: ایجاد صنایع تبدیلی در حوزه سیب زمینی به سرمایه بالایی نیاز دارد که متاسفانه تاکنون در این زمینه سرمایه گذار جدی ورود پیدا نکرده است.

وی با اشاره به اینکه سه سرمایه گذار داخلی و خارجی برای سرمایه گذاری در بخش سیب زمینی وارد استان شده اند، گفت: یکی از دلایلی که سبب شده تا سرمایه گذاران برای سرمایه گذاری در حوزه ایجاد صنایع تبدیلی کشاورزی ورود پیدا نکنند این است که برخی واحدهای ایجاد شده در سال های گذشته در استان همدان متوقف شده و فعالیتی نمی کنند.

شهسواری فرجاد با اشاره به اینکه همین امر سبب شده تا سرمایه گذاران جدید با ترس و اضطراب وارد استان شوند، گفت: بیشتر مشکلات واحدهای صنایع تبدیلی استان در نحوه مدیریت ریشه دارد.

وی تصریح کرد: سرمایه گذاری در حوزه ایجاد واحدهای صنایع تبدیلی ارزش افزوده بالایی به همراه دارد و بهترین گزینه برای ورود سرمایه گذاران جدید محسوب می شود اما نیاز است تا در این زمینه با اعتماد بالا ورود پیدا کنند.

مدیر صنایع کشاورزی جهاد کشاورزی استان همدان اظهار کرد: محصولات سیب زمینی که برای فرآوری در صنایع تبدیلی مورد استفاده قرار می گیرد باید دارای شاخصه ها و کیفیت های مدنظر صنایع تبدیلی باشد در غیر این صورت توجیه فنی و اقتصادی برای فرآوری ندارد.

تشکل های صنفی در ایجاد صنایع تبدیلی وارد شوند

وی تأکید کرد: برای موفقیت سرمایه گذاری در حوزه صنایع تبدیلی سیب زمینی باید تلاش شود تا تشکل های صنفی و تولیدی سیب زمینی در زمینه ایجاد صنایع تبدیلی وارد شوند تا بتوان تولید و فراوری را هماهنگ ساخت.

شهسواری فرجاد با اشاره به اینکه در گذشته در زمینه نگهداری سیب زمینی با مشکلات عدیده ای رو به رو بوده ایم، گفت: با توجه به اینکه در استان همدان در دو نوبت تابستان و پاییز سیب زمینی به میزان یک میلیون تن برداشت می شود این نیاز احساس شد تا در زمینه نگهداری نیز اقداماتی صورت گیرد.

وی با بیان اینکه 450 هزار تن سیب زمینی تابستانه در استان تولید می شود، تصریح کرد: سیب زمینی تابستانه قابلیت نگهداری بالایی نداشته و به علت نیاز مردم به سرعت جذب بازار می شود و از این روز نمی توان برای فراوری در صنایع تبدیلی از آن استفاده کرد.

مدیر صنایع کشاورزی جهاد کشاورزی استان همدان با اشاره به اینکه سیب زمینی پاییزه برای استفاده در صنایع تبدیلی بهترین محصول محسوب می شود، بیان کرد: از پنج سال گذشته برنامه ریزی لازم برای سرمایه گذاری در حوزه نگهداری سیب زمینی آغاز شده و امروز شاهد این هستیم که همدان در زمینه نگهداری از وضعیت مطلوبی برخوردار است.

شهسواری فرجاد با بیان اینکه در گذشته برای ایجاد سردخانه با مقاومت کشاورزان رو به رو بودیم، افزود: با توجه به افزایش قیمت سیب زمینی در سال های گذشته کشاورزان تمایل بیشتری برای نگهداری و ذخیره سازی سیب زمینی داشته اند.

دیدگاه شما