آخرین اخبار

تاریخ : 16. مرداد 1393 - 15:34   |   کد مطلب: 9061
یک کارشناس ارشد علوم ارتباطات؛
یک کارشناس ارشد علوم ارتباطات اظهار کرد: خبرنگار، حکم دیده بان را در جامعه دارد و در واقع افق آن جامعه را رصد نموده و با تیزبینی و حساسیتی که دارد، موانع را شناسایی کرده و بررسی می نماید.

به گزارش صبح رزن،"ناصر فریدونی" در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)_منطقه همدان، ضمن تبریک به مناسبت فرارسیدن روز خبرنگار، افزود: خبرنگار با معرفی موانع و مشکلات به مسئولین آن جامعه، به آنها در شناسایی نقاط ضعف و کمبودها کمک می کند و درصدد پیگیری مطالبات و خواسته های مردم برآمده و حرف آنها را بهتر و دقیق تر به گوش مسئولین می رساند.

وی ادامه داد: به عبارت دیگر، خبرنگار یک ارتباط دو سویه را بین مردم و مسئولین برقرار می کند.

پویایی قوای سه گانه مستلزم طراوت رسانه هاست

فریدونی خاطرنشان کرد: رسانه ها رکن چهارم دموکراسی در هر کشوری هستند. در واقع پویایی و طراوت قوای سه گانه به پویایی و فعالیت رسانه های آن کشور وابسته است. بطوریکه هر کشوری که رسانه های خوب و فعالی داشته باشد، قوای سه گانه اش هم می توانند به وظایف خود عمل کنند.

این کارشناس ارشد تحقیق در ارتباطات با تاکید بر ویژگی های مهم خبرنگاران، اظهار کرد: خبرنگاران باید از آگاهی لازم نسبت به جامعه برخوردار باشند. همینطور از علم و تجربه کافی در حرفه خطیر خود بهره مند بوده و در مرحله بعدی، از هر نوع تعلق خاطر و وابستگی حزبی به خاطر منافع فردی و یا سازمانی به دور باشند.

وی ادامه داد: شجاعت، دقت، صداقت و تیزبینی نیز از جمله ویژگی هایی هستند که می توانند در بهبود عملکرد یک خبرنگار موفق بسیار موثر باشند.

مدیر گروه روابط عمومی و خبرنگاری مرکز علمی کاربردی فرهنگ و هنر همدان، با اشاره به اینکه وظیفه رسانه بسته به نوع حکومت و نوع نظام سیاسی هر کشوری متفاوت است، خاطرنشان کرد: 6 مدل مهم در نظام رسانه ای جهان مطرح است که هر مدل رفتار و ویژگی های خاص خود را دارا است.

فریدونی به مدل معروف "اتحاد جماهیر شوروی" اشاره کرد و افزود: در این مدل خاص، رسانه ها تابع مطلق دولت ها هستند و فقط سیاست های دولت خود را تبلیغ نموده و هیچ گونه نقدی را به دولت وارد نمی کنند.

وی در ادامه از مدل "لیبرالی" یا آزادیخواه نام برد و تصریح کرد: در این مدل که بیشتر در رسانه های غربی کاربرد دارد، رسانه ها هر مطلبی را که می خواهند بدون در نظر گرفتن منافع ملی منتشر می کنند. اما اگر اخبار و مطالب کذب و خلاف واقعیت را منعکس نمایند، حتما با آنها برخورد می شود.

این کارشناس ارشد تحقیق در ارتباطات افزود: مدل سوم، مدل "روزنامه نگاری دموکراتیک" یا در حال توسعه است که در این مدل رسانه ها به کمک دولت ها می آیند و سعی می کنند نقاط ضعف دولت را به دور از هرگونه سیاه نمایی بیان کنند. با این هدف که دولت و مسئولین دولتی را متوجه مشکلات موجود در کشور نمایند.

فریدونی در مجموع وظیفه اصلی رسانه ها را واسطه گری بین اقشار مختلف مردم و حاکمیت دانست.

نقد در رسانه ها موجب توسعه و پیشرفت می شود

وی به نوع برخورد مسئولین در رابطه با نقد رسانه ها اشاره کرد و افزود: مسئولین باید از انتقادهای رسانه ها با روی باز استقبال کنند، چراکه با استقبال از نقد، به سمت توسعه، رشد و پیشرفت حرکت می کنند.

مدیر گروه روابط عمومی و خبرنگاری مرکز علمی کاربردی فرهنگ و هنر همدان، اظهار کرد: اگر مدیری از نقد شدن توسط رسانه ها بترسد و نسبت به آن موضع گیری داشته باشد، کم و کاستی ها و نقاط ضعف عملکردش عیان نمی شود و در نهایت موجبات ضعف و ایجاد مشکل را در سازمان به وجود می آورد.

وی به صرف هزینه های گزاف جهت اخذ مشاور در پروژه های ملی و استانی اشاره و خاطرنشان کرد: مسئولین با گرفتن مشاور برای پروژه های مختلف در صدد کاستن نواقص و کمبودها هستند، در حالیکه رسانه ها بدون هیچ چشمداشتی می توانند بهترین مشاوران مدیران در پیگیری پروژه ها باشند. لذا مدیران باید از این پتانسیل رسانه ها در راستای حل مشکلات و حرکت در مسیر توسعه و پیشرفت بهره بگیرند.  

امکان تحصیل در رشته روابط عمومی و خبرنگاری در همدان فراهم است

فریدونی در ادامه با اشاره به تحصیل حدود یک هزار دانشجو در رشته های روابط عمومی و خبرنگاری در مرکز علمی کاربردی فرهنگ و هنر همدان گفت: در سال های گذشته این رشه ها در استان وجود نداشت، اما در سال های اخیر این امکان در استان فراهم شده است تا دانشجویانی که علاقمند به حوزه رسانه و ارتباطات هستند بتوانند در این رشته ها ادامه تحصیل دهند.

مدیر گروه روابط عمومی و خبرنگاری مرکز علمی کاربردی فرهنگ و هنر همدان، افزود: بسیاری از فارغ التحصیلان رشته های خبرنگاری و روابط عمومی در حال حاضر در ادارات و رسانه های استان مشغول به کار و فعالیت هستند و به نظر می رسد که چشم انداز بسیار روشنی برای رسانه های استان در این زمینه وجود دارد.

وی خاطرنشان کرد: استان همدان به لحاظ کمی جزو پنج استان مطبوعاتی کشور محسوب می شود. از لحاظ کیفی هم هرچند فاصله زیادی با حد مطلوب داریم اما، با پتانسیل هایی که در استان ایجاد شده و جوانان جویای نامی که در این عرصه در استان در حال فعالیت هستند، این امید وجود دارد که دهه آینده، دهه توسعه کمی و کیفی استان همدان در زمینه توسعه مطبوعات و رسانه ها باشد.

فریدونی ابراز امیدواری کرد: با شرایطی که در استان وجود دارد، در سال های آینده استان همدان دومین استان برتر کشور در زمینه فعالیت مطبوعاتی خواهد بود، چراکه زیرساخت ها فراهم شده و جوانان علاقمند هم در استان حضور دارند و فقط یک برهه زمانی لازم است تا این پتانسیل ها آزاد شده و استعداد ها شکوفا شوند.

وی در پایان اعلام کرد: مرکز علمی کاربردی فرهنگ و هنر همدان در ترم جدید در حدود 100 نفر دانشجو در رشته روابط عمومی پذیرش خواهد کرد و در رشته خبرنگاری هم اقداماتی به منظور جذب دانشجو صورت خواهد گرفت.

دیدگاه شما