به گزارش صبح رزن به نقل از مهر، استان همدان دارای پتانسیل های مختلفی در زمینه های متفاوت گردشگری، کشاورزی و صنعتی است و یکی از محور های توسعه استان همدان صنعت آن محسوب می شود.
در استان همدان 28 شهرک و ناحیه صنعتی وجود دارد و در راستای توسعه صنعتی این استان تا کنون 15 شهرک بوعلی، اسدآباد، بهار، تویسرکان، لالجین، رزن، ملایر1 ، ملایر2 ، نهاوند، ویان ،تویسرکان2 ، جوکار، چشمه قصابان، بوعلی2، شهرک فناوری اطلاعات و13 ناحیه صنعتی اشترمل ، اورقین ، جیجانکوه ، سامن ، سهند ، فرسفج ، قروه درجزین ، قهاوند ، جوکار، گنبد ، فامنین ،شیرین سو و صالح آباد که در مجموع 28 شهرک و ناحیه صنعتی آماده واگذاری است.
شهرک صنعتی ویان با 400 هکتار مساحت بزرگترین شهرک صنعتی استان همدان است که متاسفانه در 20 سال اخیر اقدامی برای بهسازی آن انجام نشده است اما در سال جاری اقداماتی برای بهسازی این شهرک انجام شده است.
اعتبار 20 میلیاردی ریالی برای بهسازی شهرک صنعتی ویان
مدیر عامل شرکت شهرکهای صنعتی استان همدان در این خصوص در گفتگو با خبرنگارمهر اظهار داشت: با تشکیل ستاد ساماندهی امور زیر بنایی شهرک صنعتی ویان این شهرک از سیما ومنظر قابل قبولی برای پذیرش سرمایه گذاران برخوردار می شود.
کیوان گردان با بیان اینکه برای بهسازی شهرک صنعتی ویان 20میلیارد ریال اعتبار هزینه می شود، افزود: شهرک صنعتی ویان از یک محرومیت 20 ساله رنج می برد و سالیان طولانی است که توجه ویژه ای نسبت به زیر ساختهای آن انجام نشده است و در عملیات بهسازی این شهرک آسفالت خیابانها ومعابر، پیاده راه سازی،ایجاد فضای سبز مناسب ، حفر چاههای آب جدیدو افزایش توان پست برق شهرک از اولویتهای اصلی خواهد بود.
وی با اشاره موقعیت جغرافیایی مطلوب شهرک صنعتی ویان اظهار داشت: قرار گرفتن در محور اصلی همدان –تهران نزدیکی با شهرستان های کبودراهنگ وفامنین وهمجواری با مجتمع بزرگ فولاد ویان از ظرفیتهای بالقوه این شهرک صنعتی است که امیدواریم با استقرار واحدهای تولیدی جدید درآن، شاهد رونق اقتصادی در منطقه باشیم.
گردان ابراز داشت: برنامه ریزی انجام شده توسط شرکت شهرکهای صنعتی استان همدان وبا تخصیص به موقع اعتبار در سال جاری شاهد تغییرات اساسی وقابل لمس در تمامی شهرکها ونواحی صنعتی استان بالاخص ویان خواهیم بود و درنهایت بتوانیم با رفع کردن بخشی از مشکلات واحدهای تولیدی و جذب سرمایه گذاران جدید در پیشبرد اهداف صنعتی استان قدمهای محکمی برداریم.
ویان بزرگترین شهرک صنعتی استان همدان است
مدیر عامل شرکت شهرک های صنعتی استان همدان اظهار داشت: شهرک صنعتی ویان بزرگترین شهرک صنعتی استان همدان است که حدود 400 هکتار وسعت دارد.
کیوان گردان با بیان اینکه خاک ویان آب را جذب نمی کند، افزود: شهرک صنعتی ویان نیاز به تامین زیر ساخت ها دارد و در حال حاضر اقداماتی روی آن انجام می شود.
وی با اشاره به اینکه در شهرک صنعتی ویان پنج چاه آب وجود دارد، اظهار داشت: از این تعداد چاه 3 تا چاه خشک شده است و امسال نیز یک چاه آب جدید در این شهرک حفر شده است و تا حدودی مشکل آب حل شده است.
مدیر عامل شرکت شهرک های صنعتی استان همدان ادامه داد: برای بهسازی شهرک صنعتی ویان دو میلیارد تومان اعتبار در نظر گرفته شده است و اقداماتی چون تقویت پست برق، آسفالت ریزی و زیر سازی و فضای سبز در آن انجام شده است.
ویان پتانسیل بالایی را در جذب سرمایه گذار دارد
گردان بیان داشت: با توجه به اینکه شهرک صنعتی ویان در مسیر همدان تهران قرار گرفته است پتانسیل بالایی را برای جذب سرمایه گذار دارد.
گردان مساحت کل شهرک صنعتی ویان را 400هکتار عنوان کرد و ادامه داد: اراضی واگذار شده شهرک صنعتی ویان 138 هکتار بوده است.
وی تعداد واحدهای در حال تولید را51 واحد عنوان کرد وبیان داشت: تعداد اشتغال بر اساس پروانه بهره برداری را هزار و 360 نفر است.
مدیر عامل شرکت شهرک های صنعتی استان همدان در مورد امکانات زیر بنایی شهرک عنوان داشت: شهرک صنعتی ویان دارای امکانات زیر بنایی مانند آب، برق و تلفن و شبکه فاضلاب وتصفیه خانه فاضلاب است.
مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی همدان خاطرنشان کرد: در استان همدان 28 شهرک و ناحیه صنعتی مصوب وجود دارد که از این تعداد 20 مورد در حال حاضر به بهره برداری رسیده و هشت مورد نیز در حال واگذاری است.
وی عنوان کرد: اغلب 20 شهرک و ناحیه صنعتی فعال در استان دارای امتیازات آب، برق، گاز و سایر بوده وهمچنین تمامی شهرک ها از امکانات زیر بنایی بهره مند هستند.
گردان به بیان تفاوت نواحی صنعتی و شهرک صنعتی پرداخت و گفت: مساحت نواحی صنعتی زیر 50 هکتار بوده در حالیکه مساحت شهرک صنعتی بالای 50 هکتار است.
فعالیت 69 واحد صنعتی در شهرک صنعتی ویان
فرماندار شهرستان کبودرآهنگ نیز در این خصوص گفت: در شهرک صنعتی ویان به عنوان بزرگترین شهرک صنعتی استان همدان، 69 واحد صنعتی مشغول به فعالیت هستند
احسان قنبری افزود: در کنار این واحدهای صنعتی 13 واحد تولیدی دیگر نیز در خارج از شهرک با اشتغالزایی یکهزار و 454 نفر در عرصه تولید در شهرستان مشغول فعالیت هستند.
وی عنوان داشت:بزرگترین کارخانه صنعتی غرب در این شهرک است که ظرفیت اسمی تولید این کارخانه 2 هزار تن در سال است.
قنبری اظهار داشت: به علت عدم وجود نقدینگی 50 میلیارد ریالی و بحران آب مورد نیاز این کارخانه با 50 درصد ظرفیت خود و با اشتغال 80 نفر به فعالیت خود ادامه میدهد.
فرماندار کبودراهنگ عنوان داشت: این کارخانه سالانه یکهزار تن انواع رنگ نساجی، چرم، کاغذ و محصولات غذایی کشور را تامین میکند.
دیدگاه شما