به گزارش صبح رزن به نقل از مهر ، عبدالحسین مرادی ظهر یکشنبه در کارگاه آموزشی پیشگیری از اعتیاد ویژه مبلغان و ائمه جماعات استان همدان با بیان اینکه توجه به نیروی انسانی یک اصل است، افزود: حضرت امام خمینی (ره) فرمودند نجات یک معتاد نجات یک جامعه است.
وی با اشاره به اینکه زیربنای اقتصاد مقاومتی و رشد و توسعه کشور نیروی انسانی است، اظهار داشت: در بسیاری از کشورها منابع طبیعی و خدادای وجود ندارد اما نیروی انسانی را طوری فعال می کنند که از صدها معدن و منایع طبیعی بهتر است لذا در مقابل کشورهایی نیز هستند که با وجود منابع طبیعی رشو توسعه ناچیزی دارد.
مرادی در ادامه عنوان کرد: براساس تحقیقات انجام شده در خانواده هایی که اعتقادات دینی قوی تراست قدرت نه گفتن به این بلای خانمان سوز بیشتر است و درمقابل خانواده هایی که از اعتقادات دینی ضعیف تری برخوردار هستند آلوده شدن به اعتیاد بیشتر به چشم می خورد.
30 تا 40 هزار معتاد در استان همدان وجود دارد
مدیرکل مبارزه با مواد مخدراستانداری همدان با اشاره به اینکه بیش از یک میلیون و 300 هزار نفر معتاد در سطح کشور وجود دارد گفت: این میزان در استان همدان 30 تا 40 هزار نفر است .
مرادی با بیان اینکه بیش از 6 میلیون نفر در معرض آلودگی به اعتیاد در کشور وجود دارد افزود: 8 درصداز جمعیت معتاد کشور را زنان و 92 درصد را مردان تشکیل می دهند که متاسفانه جمعیت زنان رو به افزایش است.
وی با بیان اینکه کشور ما در شرق با افغانستان و پاکستان بیش از هزارو 800 کیلومتر مرز مشترک دارد اظهار داشت: متاسفانه ایران، با افغانستان بعنوان بزرگترین کشور تولید کننده تریاک هزارو 200 کیلومتر مرز مشترک دارد .
مرادی ادامه داد: براساس آمار در حال حاضر افغانستان بیش از 210 هزار هکتار سطح زیر کشت خشاش دارد در حالیکه این میزان 10 سال گذشته 80 هزار هکتار بوده است .
وی با بیان اینکه در افغانستان بیش از 8 هزار تن تریاک و بیش از 700 تن هروئین تولید می شود، افزود : در غرب کشور نیز با کشورهای عراق و ترکیه همسایه هستیم که پیش سازهای مواد مخدر صنعتی از غرب کشور وارد می شود.
وی سود خالص ناشی از تولید مواد مخدر در دنیا را سالانه 500 تا 600 میلیارد دلار و گردش مالی آن را نیز بیش از 2 هزار میلیارد دلار عنوان کرد.
مدیرکل مبارزه با موادمخدر استانداری همدان اظهار داشت: نظام جمهوری اسلامی ایران هر ساله بیش از 10 میلیارد تومان در امر مبارزه ، مقابله ، بازتوانی و حمایت های اجتماعی و فعالیت های فرهنگی و ... هزینه می کند.
مرادی با بیان اینکه ایران در زمینه مبارزه با مواد مخدر پیشتاز است یا آور شد: نزدیک به 3 هزار و 700 شهید در راه مبارزه با مواد مخدر تقدیم نظام جمهوری اسلامی ایران شده و بیش از 12 هزار جانباز نیز در این عرصه به یادگار مانده است.
مرادی عنوان کرد: در حال حاضر 71 درصد جرائم کشور ، 67 تا 70 درصد سرقت ها ، 40 درصد کودک آزاری ها ، 60 درصد همسرآزاری ها ، 55 درصد طلاق ها و 25 قتل ها در سطح کشور نیر در حوزه مواد مخدر است.
71 درصد زندانیان را افراد معتاد تشکیل میدهند
وی گفت: 71 درصد از زندانیان را افراد معتاد تشکیل میدهند که 46 درصد مستقیم و 25 درصد غیرمستقیم با حوزه مواد مخدر درگیر هستند.
مرادی یکی از اولویت های جدی وزیر کشور را فعالیت فرهنگی و پیشگیری اولیه از اعتیاد عنوان و تصریح کرد: در این زمینه دستگاه های فرهنگی کشور به خصوص سازمان تبلیغات اسلامی استان اهتمام ویژه ای داشتند چرا که این کار یک انگیزه و و اعتقادعمیق می طلبد.
مدیرکل مبارزه با مواد مخدر استانداری همدان رویکرد اجتماعی در امر مبارزه با مواد مخدر را جزو مهمترین کارهای ستاد مبارزه با مواد مخدر عنوان و خاطرنشان کرد: همه اقشار جامعه، خانواده ها و مسئولین در زمینه مبارزه با مواد مخدر باید ورود جدی داشته باشند .
مرادی از مبلغان مستقر در روستاهایی که استعمال مواد مخدر در برخی مجالس عروسی مرسوم است خواست با بکارگیری امر به معروف و نهی از منکر و تذکر لسانی از رواج این منکر جلوگیری کنند.
وی از ورود 17 دستگاه فرهنگی در زمینه پیشگیری از مواد مخدر خبر داد و گفت: سازمان تبلیغات اسلامی ، آموزش و پرورش ، دانشگاه ها ، اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی و ... از جمله این دستگاه ها ست .
مرادی یادآور شد: 10 درصد اعتبارات فرهنگی و اجتماعی شهرداری ها باید به مبارزه با مواد مخدر اختصاص داده شود.
مرادی عنوان کرد: جمعیت بسیاری از معتادان کشور زیر 34 سال هستند لذا خانواده ها باید دقت داشته باشند که فرزندانشان با چه کسانی رفت و آمد می کنند .
وی افزود: در چند سال با تلاش های فرماندهی انتظامی استان و پلیس مبارزه با مواد مخدر، استان همدان به استان نا امنی برای قاچاقچیان و توزیع کنندگان مواد مخدر تبدیل شده است.
روحانیون بیشترین اثرگذاری را در اذهان مردم دارند
معاون فرهنگی سازمان تبلیغات اسلامی استان همدان نیز در این جلسه مهمترین قشر تاثیرگذار در جامعه را روحانیون معرفی کرد و گفت: روحانیون با توجه به پایگاه اطلاعاتی و ارتباطی که با افراد جامعه دارند بیشترین اثرگذاری را در اذهان مردم دارند.
حجت الاسلام علی مراد کیانی افزود: در ماه مبارک رمضان در سطح استان همدان بیش از هزار و 570 نفر مبلغ و مبلغه به سراسر استان اعزام شدند که با استفاده از بسته فرهنگی که در اختیار آنان قرار گرفت در حوزه مبارزه و پیشگیری از مواد مخدر به مردم مشاوره ارائه دادند.
وی ادامه داد: در ماه های رجب و شعبان بیش از 2 هزار نفر در مساجد سراسراستان به مدت 3 روز اعتکاف کردند که بیش از 85 درصد آنها در سنین 15 تا 30 سال بودند .
کیانی درحوزه سبک زندگی اسلامی نیز اظهار داشت : با توجه به 36 پرسش مقام معظم رهبری در زمینه سبک زندگی ایرانی اسلامی اگر در این زمینه ورود پیدا کنیم و سبک زندگی کنونی به سبک زندگی اسلامی تبدیل شود بسیاری از معضلات فرهنگی و اجتماعی حل خواهد شد.
وی همچنین از تشکیل اتاق فکر در زمینه زندگی ایرانی اسلامی خبر داد و اظهار داشت : در این اتاق فکر برنامه های قرآنی ، سخنرانی ویژه و ... درنظر گرفته شده است .
دیدگاه شما