آخرین اخبار

تاریخ : 8. مهر 1393 - 7:20   |   کد مطلب: 9942
در مصاحبه ی اختصاصی صبح رزن با فرماندار شهرستان مطرح شد؛
فرماندار شهرستان در گفت و گو با ما اولویتهای توسعه ای شهرستان در حوزه ی افتصادی را تشریح کرد.

به گزارش صبح رزن،حسینی با اشاره به ظرفیتهای تاریخی ،جغرافیایی و انسانی شهرستان اولویتهای کاری خود را برای توسعه و رشد شهرستان را در موارد زیر برشمرد:کشاورزی و اقتصادی نمودن آن به این معنی که از طرفی به دنبال کشت محصولاتی باشیم از طرفی الگوی مصرف بهینه و کمتر آب رعایت شود و از طرف دیگر بازار موفقی داشته باشد.

و به زبان دیگر هم دارای صرفه ی اقتصادی باشد و هم با بهره گیری از روشهای آبیاری بهینه، کمترین مصرف آب را در برگیرد یک از این موارد است.

وی افزود:از میزان آب مصرفی در سطح شهرستان 92 درصد صرف کشاورزی،6 درصد آب شرب و 2 درصد به مسائل صنعت و معدن اختصاص دارد.نکته ی مهم این است که اگر برنامه برای مهار میزان آبهای مصرفی نداشته باشیم در تامین آب شرب و صنعت و معدن نیز به مشکل خواهیم خورد.

حسینی موضوع با اهمیت دیگر در این زمینه را ایجاد صنایع تبدیلی به منظور جهش صنعت وابسته به کشاورزی و برقراری  ارتباط آن با کشاورزی عنوان کرد و ادامه داد:

به طور مثال شهرستان رزن سومین تولید کننده ی گوشت سفید در استان همدان است اما فاقد کشتارگاه صنعتی و بسته بندی مرغ است.

فرماندار شهرستان که خود نیز سابقه ی کار و حضور طولانی در بخش کشاورزی را دارد از تبدیل محصولات زراعی به باغی به عنوان یکی از الگوهای اصلاح کشت  نام برد و اضافه داد: محصولات باغی بسیار کمتر از  محصولات زراعی مصرف آب دارند از طرف دیگر به واسطه ی داشتن صنایع تبدیلی متعدد دارای اشتغالزایی بالایی هستند.

محور دیگری که فرماندار نام برد  صنایع و معادن بود.

وی در این خصوص با بیان  اینکه در شمال استان همدان تنها نقطه ای که دارای ذخایر معدنی قابل توجهی است رزن می باشد،ادامه داد: ظرفیت تولید در بخش کشاورزی به لحاظ کم بودن ظرفیت  آب محدود است و این در حالی است که شهرستان چهارمین ذخایر معدنی استان را دارد، همچنین همسایگی شهرستان با استانهای قزوین ،مرکزی و زنجان می تواند به  رزن را عنوان منطقه دربرگیرنده ی سر ریز صنعتی مناطق مرکزی و استان تهران معرفی کند  و این زمینه مناسب برای جذب سرمایه گذاران علاقه مند به احداث واحدهای صنعتی را برای شهرستان بوجود آورده است.در این ارتباط توسعه معادن موجود با اولویت ایجاد زمینه فراوری معادن و جلوگیری از خام فروشی می باشد. اگر به سمت فراوری معادن موجود گام برداریم با حفظ شرایط موجود میزان اشتغالزایی و ارزش افزوده بالایی خواهیم داشت.

گردشگری و میراث فرهنگی حوزه ی دیگری است که مورد نظر و اولویت مدیریت ارشد اجرایی شهرستان برای پیشرفت و رشد توسعه ی شهرستان است و بارها از سوی وی بر این نکته تاکید شده است وی در این زمینه با ذکر موقعیت جغرافیایی و وجود اماکن تاریخی و آثار فرهنگی (بغراطی،امامزاده اظهر،هود ،شاه بلاغی و ...)در شهرستان رزن و کریدور شمالی در حال ساخت،و اشاره به اینکه در حوزه ی گردشگری با سرمایه ی اندک امکان ایجاد اشتغال بیشتر فراهم می شود ، گفت:درآمد بخش گردشگری در بین اکثر اقشار توزیع می شود به همین دلیل یکی از مهمترین محورها و اولویتهای توسعه ای شهرستان بخش گردشگری است و طرحهای نرم افزاری تغییر این بخش نیز در حال آماده شدن است.

حسینی از دیگر عوامل افزایش بیکاری و مشکل در زمینه اشتغال و عدم رشد و تعالی شهرستان  را  نبود مهارت لازم در بیکاران عنوان و تاکید کرد:یکی از مشکلات عمده در راه ایجاد اشتغال و مهار بیکاری فقدان نیروی ماهر کار است.

این در حالی است که از سویی نیز تحصیلکردگان زیادی با مدرک دانشگاهی بالا وجو دارند که شرایط لازم برای ورود به بازار کار را ندارند.به همیبن دلیل راه اندازی مراکز فنی و حرفه ای که بتواند مهارتها را برای افراد بیکار ایجاد نماید یکی دیگر از  اولویتها می باشد.

 

 

دیدگاه شما