تاریخ : 10. مرداد 1394 - 13:53   |   کد مطلب: 14073
ادامه ی حملات تند دولتی ها به گذشته/
هدفمندی یارانه را هدرمند کردند
نخستین هم‌اندیشی مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان همدان با هیأت مدیره خانه مطبوعات برگزار شد. چگونگی تعامل مجموعه مدیریتی و رسانه‌ها و خواسته‌های متقابل این دو بخش و همچنین آخرین وضعیت اقتصادی استان و اقدامات صورت گرفته در این هم‌اندیشی عنوان شد.

نخستین هم‌اندیشی مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان همدان با هیأت مدیره خانه مطبوعات برگزار شد. چگونگی تعامل مجموعه مدیریتی و رسانه‌ها و خواسته‌های متقابل این دو بخش و همچنین آخرین وضعیت اقتصادی استان و اقدامات صورت گرفته در این هم‌اندیشی عنوان شد. اما بحث هدفمندی یارانه‌ها و چگونگی اجرای آن از ابتدا تاکنون و همچنین ضربه‌هایی که اجرای نادرست این طرح به کشور زد از محورهای مهم این نشست بود. به طوری که مدیرکل امور اقتصادی و دارایی همدان از پرداخت یارانه نقدی به بیش از تعداد جمعیت استان خبر داد و دلیل آن را هم آغاز نادرست طرح دانست. اکثر کارشناسان و مدیران اقتصاد و در رأس آنها وزیر اقتصاد بر این عقیده هستند که یارانه‌ها بیش از آنکه هدفمند بوده باشند، هدرمند شدند. مدیرکل اقتصاد استان در نقل قولی از وزیر اقتصاد می‌گوید: دولت با تحمیل ظالمانه پرداخت یارانه مواجه بوده است و هر ساله حدود 42 هزار میلیارد تومان از درآمدهای دولت صرف پرداخت یارانه می‌شود که کاملاً غیرهدفمند است و «هدرمندسازی» یارانه است نه هدفمندسازی آن.
در ادامه این نشست نماینده وزیر و مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان همدان مطبوعات و رسانه‌ها را موتور محرک توسعه همه‌جانبه عنوان کرد.
سید ناصر محمودی گفت: ما نیازمند آن هستیم که مطبوعات به عنوان چشمان بیدار جامعه ما را رصد کنند و در این راه یاری‌رسان ما باشند.
محمودی در ادامه در گزارشی از فعالیت‌های صورت گرفته در اداره کل امور اقتصادی و دارایی استان همدان گفت: وزارت امور اقتصادی و دارایی به عنوان تنها وزارتخانه‌ای بود که در سال 93 برنامه عملیاتی را در قالب 7 محور ارائه داد و برش استانی این برنامه نیز امسال به استان‌ها ابلاغ شد و استان همدان نیز به عنوان نخستین اداره کل نظرات و پیشنهادات خود را ارائه داد.
وی با اشاره به اینکه تیم اقتصادی دولت بسیار هماهنگ هستند، افزود: همه می‌دانند که زمانی که دولت یازدهم تحویل داده شد، وضعیت خزانه کشور چگونه بود. وضعیت درآمدی کشور به شدت کاهش پیدا کرده بود. باید به سمتی حرکت می‌کردیم که 80 درصد درآمد کشور از بودجه غیرنفتی تأمین شود.
مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان همدان گفت: در برنامه ششم پیش‌بینی شده بود که 90 درصد درآمدها از درآمدهای غیرنفتی باشد. وقتی تورم از 35 درصد به 15 درصد رسید، افزایش حقوق کارکنان دولت برابر تورم پرداخت شد.
محمودی در بخش دیگر به تغییر سیستم حسابداری کشور از نقدی به تعهدی خبر داد و گفت: این تغییر، پاسخگو و شفاف بودن دولت و تعهدی کارکردن را مدنظر قرار داده است.
وی به افزایش درآمدهای مالیاتی اشاره کرد که پیش از این اعلام شده بود که 55 درصد افزایش داشته است، در حالی که این تنها شامل درآمدهای مالیاتی نبود و سایر درآمدها را نیز شامل می‌شد.
وی با اشاره به اینکه ماهیانه 27 میلیارد تومان درآمد مالیاتی داشته‌ایم، گفت: با این روند ماهانه 81 الی 85 میلیارد تومان یارانه نقدی در استان پرداخت می‌شود، این در حالی است که به دلیل درست اجرا نشدن این طرح از ابتدا، متأسفانه آمار یارانه‌بگیران از جمعیت استان بیشتر است.
محمودی گفت: در طول 51 مرحله اجرای هدفمندی یارانه‌ها، 3 هزار و 141 میلیارد تومان یارانه نقدی در استان همدان توزیع شده است، اما اگر این طرح از ابتدا به درستی و اصولی انجام می‌گرفت، می‌توانستیم در بخش‌های مسکن، تولید و اشتغال اقدامات مؤثری به انجام برسانیم.
مدیرکل امور اقتصادی و دارایی همدان در بخشی دیگر به مأموریت سپرده شده به ذی‌حسابان دستگاه‌های اجرایی اشاره کرد و افزود: ذی‌حسابان، نمایندگان اداره کل امور اقتصادی و دارایی در دستگاه‌های اجرایی ناظر بر هزینه کرد هستند، از آنان خواسته شده که فاکتورهای خرید خارج از استان را پرداخت نکنند و سعی بر این باشد که از تولیدات داخل استان استفاده شود. مدیرعامل خانه مطبوعات استان همدان نیز گفت: باید از ظرفیت موجود رسانه‌های استان بهره بگیریم. محمدرضا عارف افزود: امیدواریم در تعامل مجموعه مدیران و رسانه‌ها شاهد افزایش علم، اطلاعات و آگاهی مردم باشیم. وی خاطرنشان کرد: هرچند کاستی‌هایی در رسانه‌ها وجود دارد اما جامعه رسانه‌ای همدان از ظرفیت بالایی برخوردار هستند.
وی افزود: دولت توانسته است عقلانیت را به سیستم اداری بازگرداند و در این راه رسانه‌ها نیز آمادگی دارند که به کمک مجموعه مدیریتی استان بیایند. معتقدم در این راه نباید قدرت نقد را از رسانه گرفت. اگر در جایی نقد بیان می‌شود، قطعاً در جهت ارتقای سطح کمی و کیفی امور است. عارف اظهار امیدواری کرد: جامعه رسانه‌ای همدان توانسته است مرکزیت و محوریت را در غرب کشور به خود اختصاص دهد.
یدا... طاقتی‌احسن، عضو هیأت مدیره خانه مطبوعات در گزارشی از فعالیت رسانه‌های استان گفت: با وجود 140 رسانه در استان، تنها یک‌سوم آنها فعالیت دارند.
طاقتی‌احسن با اشاره به اینکه در حال حاضر وضعیت اقتصادی خانه مطبوعات و رسانه‌های استان مدنظر است، ساماندهی جامعه رسانه‌ای و آگهی‌های دولتی از  برنامه پیش روی خانه مطبوعات را کمک به حل مشکل اقتصادی رسانه‌ها و فعال کردن رسانه‌ها غیرفعال و نیمه فعال عنوان کرد و خواستار همکاری ذی‌حسابان با خانه مطبوعات شد.
وی خاطر نشان کرد: به دنبال آن هستیم که مشکل رسانه‌های مستأجر و فاقد مکان را حل کرده و ساختمان واحدی را برای رسانه‌ها در نظر بگیریم تا مستقر شوند.

دیدگاه شما

کانال خبری تلگرامی صبح رزن