به گزارش صبح رزن،"محسن عبدی" در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه همدان، اظها کرد: ارگانهای دولتی که در این امر ورود پیدا کردهاند، نتوانستهاند به خوبی نقش خود را ایفا کنند و این موضوع گاهی موجب از بین بردن اصالت فرش ایرانی شده است.
وی با بیان اینکه فرشهای هر منطقه از ایران ویژگیهای منحصر به فرد خود را دارند، تصریح کرد: به طور مثال فرش بیجار به محکمترین فرش ایران معروف بوده و این استحکام به علت نوع چربی خاصی است که در پشم گوسفندان آن منطقه وجود دارد اما مسئولان بیتوجه به این خصوصیتها، نقشه و طرح فرش همدان را به علت مثلا ارزان بودن بافندهها به نائین برده و در آنجا بافتهاند و یا پشم اینجا را خریده و در کاشان مصرف کردهاند که همگی این کارها باعث از بین رفتن اصالت فرشهای ایرانی شده است.
خاموشی 9 ساله بازار صادرات فرش
عبدی با گلایه از خاموشی بازار صادرات فرش تاکید کرد: متاسفانه در سالهای اخیر سختگیریهای زیادی به تاجران در زمینه صادرات فرش صورت گرفته که این موضوع یکی از عوامل توقف بازار صادرات فرش بوده است.
این تاجر فرش با تاکید بر اینکه بازار صادرات فرش ایران به مدت 9 سال متوقف و خاموش شده است، اظهار کرد: تورم بیسابقهای که در مدت 9 سال گذشته در ایران به وجود آمد، باعث شد تقاضا برای صادرات فرش کم شود چرا که در داخل روزبهروز به قیمت فرش اضافه میشد اما در خارج از کشور تغییری در قیمتها وجود نداشت و این تورم باعث خاموشی بازار صادرات فرش شد.
عبدی با بیان اینکه فرش کالایی است که با مرور زمان ارزش آن کاهش نیافته و به آن افزوده میشود، خاطرنشان کرد: در حال حاضر تنها بازار داخلی است که باعث ادامه حیات بازار فرش بوده و صادراتی به آن صورت نداریم.
وی در پایان با اشاره به بازارهای فرش دیگر کشورها تاکید کرد: خیلی از کشورها همچون چین، پاکستان و هند سعی داشتند با بازار فرش ایران رقابت کنند اما هیچیک نتوانستند فرشی با کیفیت فرش ایران تولید کنند و فرش ایران همچنان در دنیا بینظیر است. حتی در هند شهری را به نام کاشان نامگذاری کردند تا به رقابت با فرش کاشان بپردازند اما فقط توانستند در حد فرشهای مصرفی همچون فرش ماشینی تولید داشته باشند.
دیدگاه شما