آخرین اخبار

تاریخ : 17. آبان 1394 - 9:27   |   کد مطلب: 15241
رئیس پلیس فتای استان همدان گفت: افزايش نرم‌افزارهاي مخرب در گوشي‌هاي تلفن همراه و سوءاستفاده‌هاي مربوط به آنها و همچنين نحوه استفاده افراد از آنها موجب افزايش شديد تعداد بدافزارها شده است.

به گزارش صبح رزن به نقل از  خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه همدان، سرهنگ "اکبر امینی" افزود: با توجه به اينكه امروزه كاربران زيادي از گوشي‌هاي هوشمند و تبلت‌ها استفاده کرده و ميليون‌ها نرم‌افزار براي كاربردهاي مختلفي از قبيل بازي، سرگرمي، رسانه‌هاي اجتماعي و نقل و انتقالات بانكي نصب مي‌شوند، بسياري از مهاجمان سايبري توجه خود را به اين گونه فعاليت‌ها معطوف کرده‌اند.

وی ادامه داد: بنابر اعلام شرکت امنيتي F-Secure، تعداد تهديدات تلفن همراه افزايش يافته و بيش از اين تهديدات، پلت فرم‌هاي اندرويد و مابقي پلت فرم Symbian متعلق به گوشي‌هاي نوكيا را مورد هدف قرار داده‌اند. محققان امنيتي F-Secure در اين گزارش اشاره کردند تا زماني‌که تعداد بدافزارهاي اندرويد در حال افزايش است، اين دسته از بدافزارها روند نگران‌کننده‌اي را به دنبال خواهند داشت.

سرهنگ امینی تصریح کرد: با توجه به گزارش شرکت F-Secure، در حال حاضر روش توزيع جديد مبتني بر ايميل، خطر آلوده شدن به بدافزار را براي کاربران اندرويد افزايش مي‌دهد. اين روش براي کاربراني است که کمتر از فروشگاه‌هاي برنامه‌هاي کاربردي استفاده مي‌کنند اما به طور منظم ايميل‌هاي خود را از طريق تلفن‌ها و تبلت‌ها چک مي‌کنند.

وی گفت: در عين حال که اندرويد کمي بيش از iOS در معرض حملات خراب‌کارانه قرار دارد شما با کمي دانش و حضور ذهن، مي‌توانيد دستگاه خود را در مقابل ناجوانمردانه‌ترين يورش‌ها هم غيرقابل نفوذ کنيد.

وی به 5 راهکار ساده براي دور ماندن از تهديدات اشاره کرد و افزود: شمار در تنظيم قفل صفحه انتخاب‌هاي مختلفي در زمينه امنيت داريد؛ رمز، پين، الگوهاي ترسيمي و تشخيص چهره. از بين اينها رمز عبور ساده‌ترين اما در عين حال امن‌ترين است. باز کردن پين هم تا حدي سخت‌تر از الگوهاي ترسيمي است(لااقل در تئوري). متاسفانه، استفاده از الگوي ترسيمي هر چند جذاب است اما شما را در مقابل حملات Smudge بي‌دفاع مي‌گذارد؛ حملاتي که تعدادي پژوهشگر بي‌حال و حوصله اعلام کرده‌اند در شرايط ايده‌آل 68 درصد شانس موفقيت دارد. در کل فرقي نمي‌کند کدام گزينه را براي قفل صفحه انتخاب کنيد، مهمتر اين است که بدانيد فعال بودن آن بهتر از نبودنش است و اکثر حملات غيرجدي را متوقف مي‌کند.

وی راهکار دیگر را نصب کردن يک برنامه ضد بدافزار دانست و ادامه داد: درست مانند کامپيوتر ويندوزي‌تان، در دنياي اندرويد هم تعدادي آنتي ويروس وجود دارد که استفاده از آنها راحت است. خبرها در مورد بدافزار BadNews را حتما خوانده‌ايد؛ بدافزاري نسبتا مهيب که از طريق يک سيستم

تبليغاتي به ساير برنامه‌هاي دستگاه نفوذ و پيامک‌هايي به سرويس‌هاي پولي ارسال مي‌کرد تا درآمدي براي سازندگانش کسب کند. اين بدافزار توسط شرکت امنيتي Lookout کشف شد و کاربران اين نرم‌افزار امنيتي از قبل در مقابل آن مصون بودند. تعداد زيادي اپليکيشن ضد بدافزار وجود دارد که خيلي از آنها رايگان هستند؛ مي‌توانيد از Lookout يا AVG  يا Avast استفاده کنيد، آنها منتظر کدهاي خرابکارانه مي‌نشينند و اپليکيشن‌هاي نصب شده را از اين نظر بررسي مي‌کنند.

وی اضافه کرد: کش يا ذخيره شدن رمزهاي عبور در مرورگر از دیگر راهکارهاست به طوریکهم سارقان هويت آنلاين هميشه از دستگاه‌هاي موبايلي که رمزها در آنها کش شده، با روي خوش استقبال مي‌کنند. شايد قرار دادن قفل صفحه روي دستگاه راهي باشد براي محافظت از سرقت رمزهاي کش شده اما بهترين گزينه، پاک کردن آنهاست. براي حساب‌هاي مهمتر مثل ايميل و جيميل مي‌توان از تاييد دو مرحله‌اي استفاده کرد اما فقط تا وقتي که خود تلفن سرقت نشده باشد.

سرهنگ امینی با تاکید بر اینکه کاربران دستگاه‌هاي روت شده، مراقب نقاط ضعف باشند، خاطرنشان کرد: روت کردن تلفن به اپليکيشن‌ها امکان دسترسي روت يا root access را مي‌دهد که چيزي فراتر از موازين وضع شده توسط اندرويد است و يک اپليکيشن بدافزار که اين نوع دسترسي را هم داشته باشد مي‌تواند خطرناک عمل کند؛ در اصل مي‌تواند هر کاري با دستگاه‌تان بکند، آن هم بدون اطلاع شما، براي همين است که دستگاه‌ها به‌طور روت شده در جعبه تحويل شما نمي‌شوند.

وی اضافه کرد: البته اين باعث نخواهد شد شما از روت کردن دستگاه صرف‌نظر کنيد اما در کل بايد مراقبت‌تر و شکاک‌تر از قبل با اپليکيشن‌هايي که نصب مي‌کنيد، برخورد کنيد. موقع روت کردن، احتمالا SuperSU  يا Superuser را هم نصب کرده‌ايد که به شما امکان مي‌دهد ميزان دسترسي روت را براي اپليکيشن‌ها تعيين يا محدود کنيد و ببينيد که کدام اپليکيشن‌ها از اين امکان استفاده مي‌کنند.

وی تاکید کرد: خيلي مراقب باشيد که به چه اپليکيشن‌هايي امکان دسترسي کامل را مي‌دهيد؛ فقط اپ‌هاي تاييد شده از سازندگان معتبر را در درون سيستم عامل رها بگذاريد و هر از گاهي هم به فهرست اپ‌ها سري زده و مطمئن شويد برنامه‌هاي فضول مشغول خرابکاري نباشند.

رئیس پلیس فتای استان همدان با اشاره به اینکه برنامه‌ها را فقط از منابع قابل اعتماد دريافت کنيد، بیان کرد: يکي از معمول‌ترين روش‌ها براي نفوذ به اندرويد ساختن و ارائه اپليکيشن‌هاي خرابکار است. يک برنامه ضدخرابکاري مي‌تواند شما را در مقابل آنها حفاظت کند و لايه‌اي دفاعي شکل دهد، آن هم با نشان دادن هر اپليکيشني که حرکات مشکوک انجام داده اما پيش از هر چيز، بهترين راه براي محافظت از دستگاه اين است که از عقل سليم‌تان استفاده کنيد.

وی یادآور شد: به لطف گوگل، اکثر اپليکيشن‌هاي اندرويدي Google Play سالم هستند و با وجود شرکت‌هاي امنيتي مثل Lookout اپليکيشن‌هاي خرابکاري مانند BadNews  زود کشف مي‌شوند اما درنظر داشته باشيد که هر چند اپلکيشن‌هاي ساخته شده توسط نام‌هاي بزرگ معمولا امن و سالم‌اند اما نصب برنامه از بازارهاي غيرمعروف مي‌تواند خطرناک باشد بنابراين اين خود شما هستيد که بايد در مواجهه با نيازهاي‌تان، فکورانه به رفع آنها بپردازيد و هر برنامه‌اي را نصب نکنيد.

خبرگزاری ایسنا
خبرنگار: 8112
انتهاي پیام

دیدگاه شما