به دگزارش صبح رزن به نقل از رجا،«هلا بکم یا زوّار ؛ هلا بکم!»؛ این پر تکرارترین عبارتی است که در مسیر پیاده روی 85 کیلومتری نجف تا کربلا بارها و بارها می شنوی. عبارتی که موکب داران عراقی با اشتیاق به زائرین پیاده اربعین امام حسین علیه السلام تحویل می دهند تا شاید در پاسخ «بفرمایی که زده اند»، زائرین ساعتی میهمان سفره ای باشند که این موکب داران در کنار مسیر طولانی نجف تا کربلا گسترانیده اند.
به گزارش رجانیوز، پیاده روی اربعین دهها میلیونی شیعه به سمت کربلای معلی، در سال های پس از سقوط دیکتاتور عراق، به یک حرکت بزرگ اجتماعی در این کشور تبدیل شده است که اندک اندک شیعیان کشورهای دیگر همچون ایران را نیز به خود جذب می کند.
بر این اساس شیعیان مسیر طولانی نجف تا کربلا و یا مسیر شهرهای خود تا کربلا را پیاده می پیمایند تا در روز اربعین به حرم سید الشهداء (ع) برسند و به رسم زینب کبری (س) و اسرای کربلا، امام شهید را زیارت کنند. این حرکت دسته جمعی به سوی کربلا یکی از بزگترین اجتماعات انسانی را در طول سال در شهر کربلا رقم می زند که عدد 16 و یا 20 میلیونی آن چندین برابر جمعیتی است که در اجتماعاتی همچون حج تمتع حضور پیدا کرده اند.
اما آنچه در کنار این زیارت روح نوازی می کند، اشتیاقی است که مردم عراق برای خدمت به زائرین پیاده سید الشهداء در طول مسیر از خود نشان می دهند. از اطعام و اسکان زائرین گرفته تا شستشوی و تیمار پاهای آبله دار از پیاده روی چندین کیلومتری و هر خدمتی که فکرش را بکنید.
مناسباتی که در این مسیر میان انسان ها حاکم است، از جنس مناسبات مردمان زمینی نیست، آسمانی است و خدایی و باید رفته باشی و چشیده باشی تا درک کنی..
دیدگاه شما