به گزارش صبح رزن به نقل از خبرگزاری تسنیم از همدان، عباس احمدی مقیم بعد از ظهر امروز در شورای آموزش و پرورش استان همدان اظهار داشت: پژوهشسراهای دانش آموزی مرکزی برای هدایت استعدادهای خلاق است که در 15 سال گذشته به شکل آزمایشی برگزار شد و در دولت تدبیر و امید به قانون تبدیل شد و مصوبهای نیز برای آن شکل گرفت.
احمدی مقیم بیان کرد: این پژوهشسراها در راستای افزایش تحقیق و پژوهشهای فردی و گروهی در بین دانشآموزان، شناسایی و جذب دانش آموزان مستعد، حضور آنها در عرصههای ملی و بینالمللی و غیره ایجاد شده است.
وی با بیان اینکه در 19 منطقه و شهرستان همدان پژوهشسرا دایر شده است گفت: نظارت و پایش پژوهشسراها بر عهده آموزش و پرورش است و تا کنون موفقیتهای چشمگیری را در این حوزه شامل، کسب رتبه نخست جشنواره تبیان در دانشگاه شهید بهشتی، رتبه سوم جشنواره خوارزمی، کسب رتبه های اول تا سوم در 4 رشته جشنواره ابن سینا، ثبت 12 اختراع و غیره را داشتهایم.
معاون آموزش متوسطه اداره کل آموزش و پرورش استان همدان عنوان کرد: سال گذشته برای نخستین بار 90 میلیون تومان به این پژوهشسراها اختصاص یافت ضمن اینکه کمکهای نهادها و هدایا و کمکهای مردمی از دیگر منابع تأمین اعتبار بوده است.
احمدی مقیم با یبان اینکه پژوهشسراها در بسیاری از کشورها به عنوان مراکز تولید و توسعه علمی فعالیت دارند افزود: با توجه به اهمیت پژوهشسراها دو آزمایشگاه را تجهیز کردیم ضمن اینکه طی مصوبهای از شورای آموزش و پرورش مقرر شد تا درصدی از اعتبار نهادها به این حوزه تخصیص یابد.
وی اظهار داشت: 185 دبیرستانی که رشته ریاضی و فیزیک و تجربی را دارند در سطح استان وجود دارد که 20 مدرسه هیئت امنایی و 160 مدارس دولتی است که 48 مدرسه از نظر آزمایشگاه تکمیل است، 45 مدرسه به مواد مصرفی نیاز دارند و تا 70 درصد میتوانند پاسخگوی نیازها باشند و در 30 درصد مدارس آزمایشگاهها کمتر از 50 درصد پاسخگو نیازها است.
احمدی مقیم با اعلام این مطلب که 32 مدرسه متوسطه اصلا آزمایشگاه ندارد، گفت: تقریبا برای هر آزمایشگاه پیشبینی اعتبار 100 میلیون تومانی می تواند پاسخگوی نیازها برای تجهیز باشد که سال گذشته 30 آزمایشگاه با کمک والدین، سرانهها و غیره تجهیز شد.
وی اعتبار مورد نیاز تجهیز و ساخت آزمایشگاهها در مدارس متوسطه استان را 2 میلیارد و 350 میلیون تومان برآورد کرد و افزود: سال گذشته تعداد زیادی از دانشآموزان در همدان به رشته تجربی گرایش یافتند.
انتهای پیام/
دیدگاه شما