تاریخ : 7. خرداد 1396 - 9:34   |   کد مطلب: 23433
مدیرکل دامپزشکی استان همدان با اشاره به کاهش ۳۶ درصدی ابتلا به بیماری تب مالت در استان همدان، گفت: افزایش ۱۴۶ درصدی واکسیناسیون بروسلوز در سال ۱۳۹۵ یکی از عوامل مهم کاهش شیوع بیماری تب مالت انسانی بوده است.

به گزارش صبح رزن به نقل از  خبرگزاری تسنیم از همدان، محمودرضا رسولی ظهر امروز در جمع خبرنگاران اظهار داشت: از تاریخ 5 خردادماه لغایت 5 تیرماه و در دو نوبت‌کاری صبح و بعدازظهر در طرح تشدید کنترل و نظارت بهداشتی بر مواد خام دامی در ماه مبارک رمضان ،کلیه مراکز عرضه مواد خام دامی توسط بازرسان دامپزشکی مورد بازرسی قرار می‌گیرند.

وی افزود: هدف از این بازدیدها بررسی کیفیت بهداشتی مواد خام دامی و رعایت دستورالعمل‌های سازمان دامپزشکی در خصوص حمل، نگهداری و عرضه فراورده‌های خام دامی در مراکز عرضه و اطلاع‌رسانی عمومی و آشنایی مردم استان با ضوابط مذکور است.

رسولی با بیان اینکه 43 اکیپ بازرسی ثابت و سیار در سطح استان جهت کنترل و نظارت بهداشتی بر مواد خام دامی در ماه مبارک رمضان تشکیل و تجهیز شده است، گفت: با افزایش مصرف فراورده‌های خام دامی در این ماه مبارک و تأمین امنیت غذایی مصرف‌کنندگان از تولید تا مصرف، برنامه‌ریزی منسجم جهت اجرای طرح تشدید نظارت بهداشتی در سطح استان از تاریخ 5 خردادماه لغایت 5 تیرماه و در دو شیفت کاری صبح و بعدازظهر انجام شده است.

مدیرکل دامپزشکی استان همدان، تصریح کرد: در این طرح نظارت و بازرسی از کلیه مراکز عرضه مواد خام دامی از قبیل قصابی‌ها، مرغ فروشی‌ها، خودروهای ویژه حمل فراورده‌های خام دامی، سردخانه‌ها، کشتارگاه‌های دام و طیور و کارگاه‌های بسته‌بندی این فراورده‌ها بازرسی می‌شود.

رسولی تأکید کرد: مردم استان ضمن تهیه این فراورده‌ها از مراکز معتبر و مجاز، در صورت مشاهده هرگونه تخلف، مراتب را از طریق تلفن 1512 و  تلفن‌های4-3261801 به بازرس‌های اداره دامپزشکی اطلاع دهند تا برخورد مقتضی در این رابطه انجام شود.

مدیرکل دامپزشکی استان همدان با اشاره به گزارش معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان همدان مبنی بر افزایش 146 درصدی واکسیناسیون بروسلوز در سال 1395، گفت:  این اقدام یکی از عوامل مهم کاهش شیوع بیماری تب مالت انسانی بوده که در همین سال به میزان 47 درصد حدود هزار نفر بوده است. 

رسولی در مورد بیماری تب مالت، اظهار داشت: بروسلوز یا تب مالت ‌ یکی‌ از مهم‌ترین‌ بیماری‌های‌ قابل‌انتقال از حیوان‌ به انسان محسوب‌ می‌شود و این‌ بیماری‌ با علائم سقط‌جنین‌ در دام‌ و کاهش‌ تولیدات دامی باعث از دست‌ رفتن‌ ارزش‌ اقتصادی‌ دام‌های‌ مبتلا و همچنین‌ از طریق پخش عامل بیماری در محیط و فراورده‌های دامی از قبیل شیر باعث ابتلای‌ انسان‌ به‌ بیماری‌ ‌ تب مالت می‌شود.

مدیرکل دامپزشکی همدان افزود: دفع ترشحات آلوده رحمی باعث آلودگی محیط، مزارع و مراتع می‌شود که موجبات آلودگی سایر حیوانات و انسان را وجود می‌آورد، همچنین عامل بیماری از طریق شیر و محصولات لبنی ( کره، پنیر ) یا محصولات گوشتی و حتی زخم و خراش پوست به انسان منتقل می‌شود.

وی گفت: این باکتری در محیط خاک و در دمای معمولی، 40 روز، در مدفوع و کف اسطبل در دمای سرد تا 120 روز و در ترشحات رحمی تا 200 روز زنده می‌ماند.

رسولی تصریح کرد: بنا به اعلام معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان میزان بروز این بیماری در انسان در سال 1395 کاهش محسوسی 36 درصدی نسبت به سال 1394 در سطح استان همدان داشته است. 

مدیرکل دامپزشکی استان، عنوان کرد: پوشش خوب واکسیناسیون، تست و کشتار، راه‌اندازی پیش سرد کشتارگاه‌های دام، برخورد با متخلفین خریدوفروش دام از علل این کاهش محسوب می‌شود.

رسولی رعایت بهداشت عمومی، پاستوریزاسیون شیر و مواد لبنی و خودداری از مصرف گوشت خام دام آلوده را مهم دانست و افزود: آموزش دامداران و واکسیناسیون دام‌ها از مهم‌ترین راه‌های پیشگیری از بروز بیماری محسوب می‌شوند.

انتهای پیام/

دیدگاه شما

کانال خبری تلگرامی صبح رزن