به گزارش بح رزن به نقل از خبرگزاری تسنیم از همدان، سید عبدالکریم رضوی اردکانی بعد از ظهر امروز در کارگروه توسعه صندوق حمایت از کشاورزی اظهار داشت: صندوق حمایت از توسعه بر اساس ماده 12 قانون در وزارت جهاد کشاورزی تشکیل شد که سهامداران آن را مردم و دولت تشکیل میدهند.
وی بیان کرد: شرکت مادر تخصصی صندوق حمایت از توسعه سرمایه گذاری در بخش کشاورزی با هدف حمایت از توسعه سرمایه گذاری در زیربخشهای زراعت و باغبانی، دامداری و دامپروری، جنگل و مرتع، شیلات و آبزیان و صنایع و خدمات مرتبط با وظایف وزارت جهاد کشاورزی آغاز به کار کرد و سپس بر همین اساس صندوقهای غیردولتی حمایت از توسعه بخش کشاوزری با هدف صندوق حمایت از تشکیل سرمایه و تقویت حجم و کیفیت سرمایهگذاری، تولیدکنندگان، فعالان و غیره تشکیل شد.
رضوی اردکانی با بیان اینکه صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی یک نهاد توسعهای است که خدمات پولی و مالی به کشاورزان ارائه میکند اما بر اساس زنجیره تولید عمل میکند، تصریح کرد: منابع تجمیع شده صندوق در قالب تسهیلات با بهره حداکثر تا 4 درصد با شیوه سهل و ساده بین سهامداران به تناسب سهمی که در صندوق دارند توزیع میشود.
مدیرعامل شرکت مادر تخصصی حمایت از توسعه بخش کشاورزی کشور عنوان کرد: یکی از مشکلات بخش کشاورزی مربوط به سرمایه است که این موضوع همواره یکی از موضوعاتی بوده که از گذشته دور و بعد از انقلاب از نیازهای اصلی کشاورزان بوده که به دو صورت ثابت و سرمایه در گردش وجود دارد.
رضوی اردکانی با اشاره به اینکه سرمایه درگردش چرخ حرکت سرمایهگذاریها را به حرکت درمیآورد گفت: سرمایه دو مشکل دارد که یک مورد مربوط به مقدار و میزان آن است که کمبود وجود دارد و افراد توانمند می توانند آن را حل کنند ولی اقشار ضعییف نمیتوانند و مورد دوم مربوط به شکل قرار گرفتن سرمایه تحت اختیار مردم است.
وی با بیان اینکه ضعفا شامل افراد فاقد سند، اعتبار و دسترسی هستند، افزود: غالب مردم توانمند نیستند و کشاورزان از اقشاری هستند که اکثرا توانمندی ندارند تا به سیستم رایج مملکت و بانک ها وصل شوند.
مدیرعامل شرکت مادر تخصصی حمایت از توسعه بخش کشاورزی کشور تصریح کرد: برای نخستین بار ساختار غیر دولتی متعلق به بهرهبرداران بخش کشاورزی ایجاد شد و ئر دوران حجتی نخستین وزیر جهاد کشاورزی رقم خورد که مردم ابتدا از این صندوق استقبال نکردند و کار به سختی پیش میرفت.
رضوی اردکانی افزود: صندوق استان همدان با 54 میلیون تومان سرمایه تشکیل شد و اکنون دارای 20 میلیارد تومان سرمایه است.
وی با اشاره به اینکه اکنون در تمام مراکز استانها صندوق ایجاد شده و 47 صندوق شهرستانی نیز تشکیل شده است بیان کرد: 12 صندوق فعالیت تخصصی بانوان، در 5 استان صندوق تخصصی منابع طبیعی و 6 صندوق تخصصی ملی داریم.
رضوی اردکانی تعداد صندوق های حمایت از بخش کشاورزی را در کشور 106 مورد اعلام کرد و گفت: 1230 میلیارد تومان سرمایه در این صندوقها وجود دارد و تاکنون نیز بیش از 3 هزار میلیارد تومان تسهیلات به بهرهبرداران پرداخت شده است.
انتهای پیام/
دیدگاه شما